Enhver kan tilmelde sig Danmarks Filmakademi og dermed stemme til det danske svar på Oscar-prisen, afslører Filmz.

Danmarks Filmakademi optager kun personer, som arbejder med film og tv i det daglige, står der på Filmakademiets egen hjemmeside. Det er ikke helt sandt.

Filmz-journalisten Andreas Jensen er nemlig også medlem. Og han arbejder ikke i den danske filmbranche.

Helt præcis har han medlemsnummer 03956 i Danmarks Filmakademi, der består af cirka 2.500 medlemmer.

I modsætning til det amerikanske Oscar-akademi bliver man ikke inviteret til den danske pendant, der uddeler Robert-prisen.

Her ansøger man selv om medlemskab på Filmakademiet.dk. Det gjorde Andreas Jensen.

Han indtastede eget navn, adresse, email og telefonnummer. Alt sammen hans rigtige data. Og så snød han lidt.

Andreas Jensen opgav i sin ansøgning, at han arbejder med post-produktion, hvorefter han skulle opgive to produktioner, han har arbejdet på. Han skrev Netflix-serien “The Rain” og filmen “Iqbal & den hemmelige opskrift”. Ingen af delene er korrekte.

Et døgn senere modtog Filmz-journalisten en mail om, at han nu var medlem af Danmarks Filmakademi, hvilket giver retten til at stemme til det danske svar på Oscar – Robert-prisen.

Hvordan kan det ske, at en person uden for filmbranchen så nemt bliver medlem af Danmarks Filmakademi?

”Der er sket en fejl,” siger Filmakademi-formand Jacob Neiiendam til Filmz.

Formanden for Danmarks Filmakademi forklarer, at alle ansøgere behandles manuelt, og at der findes personer i filmbranchen, som hedder Andreas Jensen.

Det er korrekt. Tre profiler på IMDb.com hedder ‘Andreas Jensen’. Ingen af dem arbejder dog tilsyneladende med post-produktion, ligesom ingen ‘Andreas Jensen’ har arbejdet i nogen funktion på “The Rain” eller “Iqbal & den hemmelige opskrift”. Og det er en fejl:

”Det burde have været tjekket op mod de to credits med det samme,” siger Neiiendam.

Det kunne altså tyde på, at Danmarks Filmakademi i teorien kunne bestå af tilfældige personer med en IMDb-navnebror, der kan finde på to dansk-producerede filmtitler. Det afviser formanden:

”Vi har stadig et rimeligt skudsikkert system, uden jeg kan garantere, at det ikke sker igen. Men selv om der er 5-10 uønskede personer, der måske slipper igennem – hvilket jeg ikke tror, der er – så er det ikke nok til at påvirke et valg til Robert-prisen.”

I år vandt “Den skyldige” årets danske film ved Robert-prisen, der er blevet uddelt siden 1984.Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 Justin 3 år siden

Måske Danmarks Filmakademi bare er så dumme af tro på folk er ærlige

Skriv ny kommentar: