MCU-fans forstår ikke Marvels fravalg af Robert Downey Jr. i Oscar-kampagnen for “Avengers: Endgame” – men Iron Man-skuespilleren sagde selv nej.

Det chokerede fans af Marvel Cinematic Universe, at den store Oscar-kampagne for “Avengers: Endgame” ikke forsøger at få Robert Downey Jr. nomineret i kategorien for bedste mandlige hovedrolle.

Brødrene Russo havde ellers på forhånd udtalt, at de gerne så Downey Jr. vinde en Oscar for sin præstation i “Endgame”.

Fravalget har fået MCU-fans til at starte en underskriftsindsamling for at få Marvel til at ændre mening.

Nu viser det sig imidlertid, at det er Robert Downey Jr., som sandsynligvis selv har frabedt sig at blive kørt i stilling til en Oscar.

Under et interview med Howard Stern fortæller Tony Stark-stjernen, at han ikke har ønsket en Oscar-kampagne. Det er dog uklart, om der er tale om for den første “Iron Man” eller konkret “Avengers: Endgame”.

Robert Downey Jr. kommenterer i interviewet også på Martin Scorseses kritik af MCU.

Læs også ‘Marvel satser på 12 Oscars til “Avengers: Endgame” – tror ikke på Robert Downey Jr.‘.Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 Elgsdyr 4 år siden

At Oscar-nominere skuespillere på baggrund af deres MCU-roller ville være at gøre grin filmmediet som helhed. De leverer da ganske fine og tilstrækkeligt overbevisende præstationer (nogle mere end andre) til at få handlingen til at fungere, men i praksis er de marionetter, som i praksis næsten lige så godt kunne have være CGI-baserede (og ofte er det). Ikke dermed sagt, at det ikke kan ske i fremtiden, men det ville kræve, at Marvel (Disney) var villige til at sigte lidt højere end den meget brede laveste fællesnævner, de er gået efter indtil videre.

At Heath Ledger (fortjent) vandt en Oscar for hans præstation i The Dark Knight og at Joaquin Phoenix tilsyneladende bevæger sig i samme retning er tydeligt bevis på, at det kan lade sig gøre inden for genren, men det kræver nogle filmskabere, der vil noget mere end bare levere en typisk blockbuster.
Gravatar

#2 Johnny42 4 år siden

Jeg ved godt de har betalt en ustyrlig masse penge til Robert Downey Jr. og dermed var de jo nærmest nød til at vise hans ansigt, men for mig virkede det forstyrrende, når man filmede hans ansigt inde i iron man dragten. Det havde virket meget bedre og mere realistisk, hvis man kun havde filmet det udefra, så når han var i dragten, var det det eneste man så.

Skriv ny kommentar: