Halvdelen af den negative kritik henvendt “The Last Jedi” var politiske motiveret, viser ny forskning.

“The Last Jedi” har fået internettet til at eksplodere i polariserede diskussioner som ingen anden film. Forskeren Morten Bay kan nu afsløre, at det er Rusland og højreorienterede, der står bag.

I artiklen “Weaponizing The Haters: The Last Jedi and the strategic politicization of pop culture through social media manipulation” redegør Bay for, at 50,9 procent af de negative reaktioner på Twitter om “The Last Jedi” havde en politisk afsender – eller var slet ikke menneske, men en bot.

Rusland og den amerikanske alt-right-bevægelse har ifølge artiklen en interesse i at skabe en propaganda-fortælling om et splittet amerikansk samfund, hvilket reaktionerne på “The Last Jedi” skulle vise.

Således er der fundet beviser for, at “The Last Jedi” har været udsat for bevidst politisk manipulation forklædt som fan-argumenter.

Den resterende halvdel af kritikerne er enten trolls eller oprigtigt skuffede “Star Wars”-fans.

“The Last Jedi”-instruktør Rian Johnson var ude få dage efter premieren for at imødegå de skuffede fans, der altså primært har været en del af en politisk propaganda-maskine – læs om det her.Vis kommentarer (7)
Gravatar

#1 Leinsaeos 3 år siden

Dagens grin. Ret klassisk undskyldning. Men se på den like-dislike ratio der er på fx Star Wars: Resistance: det er ikke kun et mindretal der har problemer med Disney's håndtering af Star Wars. Og selvom mennesker er højreorienterede er det ikke ensbetydende med de er "monstre" og deres holdning mindre værd.
Gravatar

#2 Durante 3 år siden

#1
Morten Vejlgaard Just skrev rigtigt nok højreorienterede øverst i nyheden, men senere i teksten retter han det selv til alt-right, altså højre ekstreme.... jeg har ikke noget imod at kalde hvid-magt-nazi-typer for monstre ;)

Anyways... skal lige tjekke hans kilder i rapporten inden jeg kan sige noget om det her... ikke overraskende hvis der er hold i påstanden, meeen det skulle ikke være første gang at amerikanerne bruger russerne som syndebuk
Gravatar

#3 Gridlock 3 år siden

#2 Yup russerne er temmelig meget blevet beskyldt for alt Trump vandt valget det er Russernes skyld, Brexit skete det er russernes skyld.
The Last Jedi og Star Wars Resistance møder kritik og deres Blue-ray salg kommer ikke engang tæt på The Force Awakens.
Det er Russernes skyld.

Så meget som Russerne efterhånden er skyld i, undre det mig lidt hvorfor Putin ikke har overtaget verdensherredømmet endnu, han kan jo åbenbart sno alle sammen om hans lille finger og få dem til og gøre som han siger.
Gravatar

#4 Mejse 3 år siden

#3 ingen har sagt at alt det skete på grund af russerne, bare at de har fingrerne i mange ting....hvilket vel er meget naturligt :)

men det er jo igen bare nemt at affærdige hvis man vælger det mest ekstreme synspunkt.
Gravatar

#5 Gridlock 3 år siden

#4 Det har de i højeste grad, både Trumps valgsejer og Briterne der stemte ja til Brexit er (hvis man skal tro diverse nyheder) Russernes skyld de har åbenbart klaret og manipulere vælgerne til og vælge Trump og sige ja til Brexit.

Og det er bare toppen af isbjerget, Rusland er blevet den store bussebøh man der efterhånden for skylden for alt.
Gravatar

#6 Mejse 3 år siden

#5 du må læse nogen interessante nyheder :) eneste jeg har hørt og læst, er at der er ret tydelige beviser, for at de har haft indflydelse på tingene, har svært ved at se hvordan det er det samme :)

men ja de bliver da beskyldt for meget, og sikkert også mere end hvad der er rimeligt, men dit "de bliver også bare beskyldt for alt" for hvorefter du vælger de værste eksempler er jo lige så håbløst :)
Gravatar

#7 nathue 3 år siden

Sådan! Det var russerne og slet ikke TLJ, der var skyld i den negative omtale!
Undskyld, Rian! Her havde jeg gået og troet, at det var dit pivringe plot og tåkrummende replikker og i det hele taget en epic failure af dimensioner af en film, den var gal med, og så var det bare de skøre russere, der havde været på spil. Nu giver det hele mening.
Nøj, nu ser jeg frem til en hel trilogi af stjernekrigslækkerier fra dig! Juhuu!

Skriv ny kommentar: