Sarah Miles, der spillede titelkarakteren i David Leans “Ryans datter”, er påbegyndt arbejdet på en fortsættelse til den oprindelige film fra 1970. Miles, der fik en Oscar-nominering for sit skuespil i den originale film, er i øjeblikket i gang med at researche filmen i Irland og skrive et manuskript til den mulige fortsættelse.

“Ryans datter” foregår i en irsk landsby og omhandler Rosy Ryan, der bliver gift med den ældre lærer Charles Shaughnessy, spillet af Robert Mitchum. Men da en ung, britisk officer (Christopher Jones) ankommer til øen, falder hun for ham.

Miles’ mand Robert Bolt skrev manuskriptet til Leans film, der både fik en kølig modtagelse fra de fleste kritikere ved sin premiere samt blev en finansiel fiasko. Filmen trak dog to Oscars hjem for bedste fotografering og bedste mandlige birolle i form af John Mills, der havde rollen som en retarderet landsbybeboer.Vis kommentarer (5)
Gravatar

#1 mr gaijin 12 år siden

Hvem har set den oprindelige? Har den andet at byde på end flot fotografering af en landsbytosse?
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#2 filmz-jonasgr 12 år siden

Ja i det hele taget fotograferingen er fantastisk og typisk for Leans film, men det har du jo nok allerede gættet :)

Ellers så byder den på dygtige skuespilspræstationer af Sarah Miles og Robert Mitchum. Sidstnævnte spiller en noget anden rolle end han plejer, slet ikke så ondskabsfuld.
Og så en god historie omhandlende krig, kærlighed, patriotisme. Desuden også fantastisk musik af Maurice Jarre (som altid :)).

Det er ikke blandt Leans bedste, men langt bedre end sit omdømme. Det er ærgeligt at denne film mere eller mindre stoppede Leans karriere, selv om han godt nok lavede A Passage to India 14 år senere.
"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"
Gravatar

#3 mr gaijin 12 år siden

#2 Tak! Så vil jeg da tjekke den ud ved lejlighed :)
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#4 filmz-jonasgr 12 år siden

Velbekomme.

Angående selve nyheden så kunne det godt bliver en god film, der er i hvert fald muligheder for en god historie. Alene det at se udviklingen i Irland kunne være spændende. Dog har jeg svært ved at se hvem der kan efterfølge Lean. Den eneste jeg lige kan komme på som minder lidt om Lean i stil er Paul Thomas Anderson, men det ville heller ikke være så ringe.
"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"
Gravatar

#5 rockysds 12 år siden

Jeg synes sådan set, den nogenlunde fortjente sin oprindelige modtagelse. Den storslåede visuelle side, der indeholder fantastisk fotografering, synes ofte at nærmest modarbejde historien, som ikke rigtig kan bære "trykket" derfra. Kan sagtens forestille mig, at jeg ville have syntes bedre om den, hvis den stilistisk var lavet af "Lean anno 1940-erne".

Den byder dog, som jonasgr nævner det, på dygtige skuespilspræstationer fra Sarah Miles og Robert Mitchum, mens John Mills, ironisk nok, er noget nær forfærdelig.

Blandt Leans film er det nok den, jeg er mindst glad for, men han havde nu et ganske pænt bundniveau.
There was no bullshit, no arty pretensions. "Doug," he'd say when we were doing Written on the Wind, "Give me some bosom."

Skriv ny kommentar: