Få hjælp til at finde alle slutningerne i “Black Mirror: Bandersnatch” her.

Netflix udgav for nyligt den interaktive “Black Mirror”-film “Bandersnatch”, hvor man selv kan foretage en række valg igennem filmen – læs mere her.

De forskellige valg kan føre til en række forskellige slutninger. Netflix siger, der er fem hoved-slutninger, men der er flere varianter af hver af disse fem slutninger.

The Hollywood Reporter har i den sammenhæng talt med “Black Mirror”-skaberen Charlie Brooker og har fundet frem til, hvordan man finder hver en slutning.

Herunder beskriver vi, hvordan man finder hver slutning – hvilket selvfølgelig inkluderer spoilers:

Slutningen, hvor Stefan udgiver et dårligt spil:

Man kan finde en af slutningerne tidligt, hvis man accepterer jobtilbuddet fra Tuckersoft.

Her fortæller Colin til seeren, at man har taget det forkerte valg, og Stefan ender med at udgive et dårligt spil, der får hård kritik. Denne slutning tager dig tilbage til starten af filmen, så man i stedet kan afvise jobtilbuddet og fortsætte historien.

Slutningen, hvor Stefan dør, før han kan færdiggøre “Bandersnatch”:

Historien deler sig op i det øjeblik, hvor man vælger, om Stefan skal følge efter Colin eller besøge Dr. Haynes. Hvis man vælger Colin, ender Stefan i en situation, hvor Colin tilbyder ham syre, og uanset om man siger ja eller nej, ender man i et syre-trip.

I deres rus skal man vælge, om Stefan eller Colin skal hoppe ud over balkonen, og hvis man vælger Stefan, så dør han, og spillet “Bandersnatch” bliver udgivet i ufærdig form.

Pearl Ritmans slutning:

Hvis man har fulgt Colin, bliver man præsenteret med en meta-slutning, hvor hans datter Pearl Ritman mange år senere opdager hendes fars værk, og prøver at færdiggøre det som en interaktiv Netflix-film.

Pearl får nok af at prøve at færdiggøre filmen, og man får præsenteret to valg, der begge slutter historien. Man kan enten kaste te på computeren eller ødelægge den.

Denne slutning kommer efter den eneste slutning, hvor Stefan faktisk udgiver et godt spil, hvilket er hans største drøm. Dette sker dog kun, hvis man vælger, at Stefan skal slå hans far ihjel med et askebæger og derefter hakke hans lig i småstykker.

Netflix-slutningen:

På et tidspunkt begynder Stefan at indse, at han er styret af en udefrakommende kraft, og han spørger ind til det ud i luften. Her har man mulighed for at svare Stefan med et symbol, der også kan ses i et andet “Black Mirror”-afsnit, “White Bear”, eller direkte fortælle ham, at han bliver styret af en streaming-tjeneste fra det 21. århundrede.

Hvis man vælger sidstnævnte, ender Stefan hos hans psykiaters kontor, hvor man får valgmuligheden mellem, at Stefan skal slås med psykiateren og hans far, eller at han hopper ud af vinduet.

Hvis man vælger, at Stefan skal hoppe ud af vinduet, så bryder filmen den fjerde væg igen. En instruktør råber ‘cut’, og kameraet zoomer ud og afslører en filmkulisse, hvor Stefan får at vide, at han er en skuespiller, der hedder Mike.

Slutningen, hvor Tuckersoft nedlægges:

Hvis man vælger, at Stefan skal myrde hans far, og man vælger at begrave ham, så bliver Stefan fanget, før at han kan færdiggøre spillet. Både Colin, Kitty eller Mohan Thakur kan fange ham i handlingen – afhængigt af tidligere valg.

Uanset hvad, så fører mordet til, at selskabet Tuckersoft afvikles.

Konspirations-slutningen:

Når Stefan vågner op om natten og forsøger at åbne hans fars pengeskab, så kan man med koden “PAC” opdage en sammensværgelse.

Det afsløres, at Stefan er blevet overvåget hele hans liv for at teste virkningen af et traume, og hans forældre og minder fra hans mor er også en del af sammensværgelsen.

Opdagelsen fører til, at Stefan dræber hans far. Herefter ender Stefan også med at blive fanget for mordet, men hans spil ender med at få en middelkarakter på 2,5 ud 5.

Slutningen, hvor Stefan dør på toget med hans mor:

Hvis man vælger kodeordet “TOY”, når Stefan prøver at åbne hans fars pengeskab, så finder Stefan den kanin-bamse, som inddirekte førte til hans mors død.

Når han finder denne kanin, kan man se tilbage på øjeblikket, hvor hans mor beder ham om at tage med på toget, der blev hendes død.

Hvis man vælger ikke at tage med hende i flashbacket, så får fortsætter historien ved pengeskabet i nutiden, men hvis man vælger at tage med, så dør Stefan i tog-ulykken sammen med hans mor.

Her ser man i nutiden pludselig, at Stefan er død i hans psykiaters stol, og folk omkring ham er i chok.

Easter-eggs:

Der er flere scener i denne “Black Mirror”-film, som er svære at finde – og endda en scene, som forfatteren af filmen siger, at de ikke kan få adgang til.

En af scenerne, der er svære at finde, er en scene, hvor en virkelig spil-udvikler fra 1980’erne, Jeff Minter, spiller den fiktive Jerome F. Davies. Davies besøger Stefan i en drøm, hvis man vælger ‘Pick up Family Photo’-muligheden to gange.

Derudover er der en post-credit-scene, og i den scene er der en lyd, som udsender data, som har ført fans til denne Tuckersoft-hjemmeside, hvor man også kan spille Colins “Nohzdyve”-spil.


Vis kommentarer (4)
Gravatar

#1 Justin 7 måneder siden

på et tidspunkt kom jeg til af han skulle ringe til psykiateren, men jeg skulle indtaste nummeret
er der nogen der har prøvet af indtaste ud nummer hvor der er nogen der tager telefonen i den anden ende ?
Gravatar

#2 kblood 7 måneder siden

Ja, jeg fik indtastet nummeret. Hmmm... 50241 eller sådan noget. Der er en masse hints lige inden man taster nummeret.

Ved ikke om der var flere gyldige numre.
Gravatar

#3 Andreas Ellemann 7 måneder siden

#1 og #2
Ifølge The Hollywood Reporter-artiklen er det rigtige nummer 20541, men historien skulle gerne fortsætte uanset, hvilket nummer man taster.
Gravatar

#4 kblood 7 måneder siden

Ja, forskellen er vidst bare om man rent faktisk ringer til nogen eller om nummeret er forkert og man derfor ikke får fat i nogen.

Jeg var da ellers ret tæt på syntes jeg.

Skriv ny kommentar: