Det virker som den umulige instruktørdrøm: At lave en god filmatisering af Frank Herberts sci-fi-roman “Dune”. David Lynch gjorde forsøget, imens navne som Alejandro Jodorowsky og Ridley Scott måtte opgive. Nu ønsker også “Sicario”-instruktøren Denis Villeneuve at gøre forsøget.

Se også: Anmeldelsen af “Jodorowsky’s Dune”

Netop Villeneuve ved, hvordan det er at forsøge at løfte en arv efter Ridley Scott, da han for tiden netop er i gang med en sequel til “Blade Runner”. Og han har altså mod på mere sci-fi:

”En langvarig drøm for mig er at filmatisere ‘Dune’, men det er en lang proces at få fat på rettighederne, så jeg tror ikke, jeg vil lykkes,” siger Villeneuve til Variety.

Videre afslører instruktøren, at han arbejder på yderligere to sci-fi-projekter foruden den kommende “Blade Runner 2”, den snart biografaktuelle “Arrival” og så altså en mulig filmatisering af “Dune”.

“Arrival” får dansk premiere d. 1. december.

Følg Filmz på Facebook.

Vis kommentarer (10)
Gravatar

#1 Mr AC 1 år siden

Jeg ville elske en ny filmatisering af Dune - Lynch's udgave har jeg set mange gange, og selvom den er både underlig (det er jo Lynch) og har sine fejl og mangler, så synes jeg stadig den kan et eller andet.

Jeg håber virkelig på en ny Dune, evt. en trillogi, for jeg mener der er kød nok på det univers til at bygge en hel franchise op omkring det - der skal bare være et studie et sted som tør kaste nok penge i projektet.
I felt a great disturbance in the Force, as if millions of voices suddenly cried out in terror and were suddenly silenced.
Gravatar

#2 Mauipigen 1 år siden

Har du set de 2 Sci Fi Channel producerede TV-mini-Serier?
Frank Herbert's Dune og Frank Herbert's Children of Dune...

Frank Herbert's Dune TV-Mini-Serien er efter min mening bedre end David Lynch filmen, og hvis man er fan er bøgerne er Frank Herbert's Children of Dune skam også helt udemærket. (Den dækker Dune Messiah og Children of Dune).
Gravatar

#3 skywave 1 år siden

Mauipigen (2) skrev:
Har du set de 2 Sci Fi Channel producerede TV-mini-Serier?
Frank Herbert's Dune og Frank Herbert's Children of Dune...

Frank Herbert's Dune TV-Mini-Serien er efter min mening bedre end David Lynch filmen, og hvis man er fan er bøgerne er Frank Herbert's Children of Dune skam også helt udemærket. (Den dækker Dune Messiah og Children of Dune).


Fuldstændig enig!!
Gravatar

#4 Gorman 1 år siden

#1 fuldstændig enig :-)
Og hvis nogen kan er det villeneuve, er stor fan af hans stil
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#5 Mr AC 1 år siden

Mauipigen (2) skrev:
Har du set de 2 Sci Fi Channel producerede TV-mini-Serier?
Frank Herbert's Dune og Frank Herbert's Children of Dune...


Jep, "selvfølgelig" har jeg det :-)
Jeg er helt enig i din betragtning, men derfor kan jeg nu af en eller anden underlig grund stadig godt lide Lynch's udgave (sikkert en brist i min opdragelse).

Men som sikkert en del andre, så drømmer jeg om en helaftensfilm i samme kvalitetsmæssige klasse som Batman Begins, Lord of the Ring: Return of the King og Blade Runner, som på hver sin måde flyttede grænserne for netop deres genre af film.
I felt a great disturbance in the Force, as if millions of voices suddenly cried out in terror and were suddenly silenced.
Gravatar

#6 kblood 1 år siden

Det kunne være nice :) Jeg har vidst set lidt a Children of Dune serien, men skippede vidst lidt igennem den. Jeg burde vidst se den fra start til slut, for det er vidst den bedste dune filmatisering der er indtil videre.

Håber nu på at se en ny film som for mig gerne bare måtte være på niveau med den første Dune film og så måske bare bedre effekter og sådan, nogle gode scener med Dune sand orme som æder ting og sådan, og gerne noget krig.
Gravatar

#7 Gridlock 1 år siden

Tror problemet er at Hollywood vil forsøge og forvandle Dune til et action eventyr og det er Dune på ingen måde.
Dune minder mere om Game of Thrones i det at den fokusere meget på politik, intrigere, mystik og samt individuelle karakter.

Også siden bogen er temmelig lang tror jeg at en film på ingen måde kan gøre det.
Her snakker vi mindst 2 hvis ikke 3 film for og få det hele med.
Gravatar

#8 kblood 1 år siden

#7 Nu har jeg ikke læst bøgerne, men selv 3 film vil vidst få svært ved det lyder det til. Mener Children of Dune serien var over 7 timer i alt, og det var jo bare et udsnit af den samlede historie.

Og jeg tror man gør det samme med denne film, prøver at tage det man finder mest interessant, nok så tidligt i historien som muligt, og så filmatisere den del. Måske ligesom de gjorde med Warcraft filmen, hvor man lavede en film baseret på begyndelsen af hele historien historisk set i Warcraft universet, og da filmen nogenlunde blev en success, så laver de da vidst en fortsættelse, men har også med den første film gjort det muligt at tage rigtigt meget med hvis det er det de vil, fra den historie de har med i de forskellige spil.

Men det kunne kun lade sig gøre med Warcraft fordi Blizzard ikke tillod en eller anden bigshot instruktør at overtage manuskriptet og rette det til så det vil henvende sig til så mange som muligt, en gøre at det ikke ville være særligt meget en filmatisering af Warcraft historien længere. Så ville en fortsættelse virke lidt tam hvis man så bare dykker dybere ned i en historie som kun meget løst er forbundet med den historie man havde i spillene, og hvis spillet så ikke engang kan få folk der var glade for de forskellige spil til at se filmene, så er det jo lidt fallit.

Håber man finder en med respekt og kendskab til Dune så de kan genoplive bøgerne på storskærm :)
Gravatar

#9 Gridlock 1 år siden

#8 Tror den første bog godt kan klemmes ind i en 2 3 film uden at noget går tabt.
Men der er potentiale til en hel franquise i bog universet den miniserie du hentyder til har også kun dækket de første 3 bøger.
Der er skam en del flere og taler jeg hverken og prequel universet eller legends universet.

I selve hoved serien er der:

Dune
Dune Messiah
Children of Dune
God Emperor of Dune
Heretics of Dune
Chapterhouse: Dune
(efter den bog døde Frank Herbert og hans søn Brian Herbert sammen med Kevin J. Anderson skrev serien færdig ud fra noter som Frank Herbert havde efterladt)
Hunters of Dune
Sandworms of Dune

Men ja håber de finder en god instruktør til og lave filmen, en der holder sig til bogen og ikke tager sig for mange friheder.
Problemet med bogen er lidt hovedpersonernes alder.
Paul som er hovedpersonen i bogen er ikke mere 15 år da bogen starter og ca 18 år da bogen slutter.
Plus han har trænet hele sit liv og er velbekendt med kampsport og nærkamp.
Det bliver noget af en opgave og finde en ordentlig skuespiller der kan spille ham.

Det største problem bliver nok hans søster hun er førfødt i bogen.
For og forstå hvad det betyder skal man lige dykke ned i loren.
Den Fremen stamme som Paul og hans mor(som er Bene Gesserit trænet) bliver optaget i har også en aldrende Bene Gesserit der er tæt på og dø af alderdom.
Hver gang en ny Bene Gesserit overtager den gamles plads skal de drikke livets vand, der mere eller mindre overføre alle tidligere Bene Gesserits minder og personligheder over til den nye.
Uheldigvis er Pauk´s mor gravid med Paul´s lille søster på det tidspunkt hvilke vil sige at hun også for alle de minder og på en måde bliver bevidst/født i hendes mor´s livmor.

Det vil sige at i bogen er Alia en 2 årig pige der har flere livstids minder i hendes sind.
Held og lykke med og finde en 2 årig der kan levere den slags skuespil i 9 ud af 10 tilfælde når et barn skal forsøge og spille voksen på tv går det grueligt galt.
Gravatar

#10 kblood 1 år siden

#9 Ja, nogle gange ændre man i historien hvis det virker umuligt at få til at passe ind i en film. F.eks. ved Warcraft har man også lavet nogle ændringer, bare ikke så store ændringer.

Jeg ved ikke hvilke del af historierne i bøgerne der ville være bedst at lave en film over, men ja, det ville jo nok være bedst at starte fra starten hvis det giver mening.

Skriv ny kommentar: