Filmskaberne bag den niende film i “Fast & Furious”-franchisen må punge ud, efter en dom er faldet i sagen om en livsændrende ulykke under optagelserne.

Stuntbranchen har desværre altid haft sine risici. Dog er det op til produktionen at forebygge disse til bedste evne – og det er altså ikke blevet gjort på produktionen af den niende film i “Fast & Furious”-franchisen.

Ifølge BBC er Universal Pictures-datterselskabet FF9 Pictures blevet tildelt en bøde på 800.000 pund (6,87 mio. danske kroner), efter stuntmanden Joe Watts endte med et kraniebrud som konsekvens af at være landet på hovedet først på et betonunderlag efter et otte meter højt fald.

Faldet skete efter, der havde været en ændring i stuntet i ellevte time. Hvor Watts under en kampscene oprindeligt skulle have rullet over højre skulder på en anden stuntmand og ud over en balkon, blev stuntet under optagelserne ændret til at Watts skulle rulle over venstre skulder. På produktionen havde man dog ikke ændret sikkerhedsmåtternes placering efter ændringen af stuntet, så da stuntmandens sikkerhedsline, der virkede under første forsøg, på uheldig vis frakobledes i det nye stunt, landede han altså på et betonunderlag.

Dommeren fortalte, at Watts, hvis karriere har talt produktioner som “Game of Thrones”, “Star Wars: The Last Jedi” og “Kingsman: The Golden Circle”, var “heldig at være i live”.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: