Skal du vælge Blu-ray eller vente på streaming fra internettet?


Hvis du går og venter med at investere i Blu-ray, fordi du mener, at det snart vil være muligt i stedet at streame film i samme kvalitet fra internettet, kommer du måske til at vente længere, end du havde regnet med.

Ifølge en undersøgelse fra PriceWaterhouseCoopers vil der sandsynligvis gå mindst 5 år, før film kan streames fra internettet i samme kvalitet som Blu-ray.

Selvom millioner af husstande – i hvert fald i USA – er tilknyttet videotjenester, der reklamerer med, at de tilbyder HDTV-titler via streaming, er kvaliteten i virkeligheden ikke engang på niveau med dvd.

Problemet er, at en HD-streaming kræver en 18-20 Mbs-forbindelse – og i gennemsnit er folks internetforbindelse på blot 2,5 Mbs.Vis kommentarer (51)
Gravatar

#21 filmz-Bruce 12 år siden

#20 Ja fremtiden haler ind på os, men fremtid og fremskridt er desværre ikke proportionelle :(

Liiiige nu er jeg glad for fjernbetjeningen pga. min ryg :) Og jeg røg først på mobiltelefonen, da firmaet betalte for dem for en 3-4 år siden. Jeg ville være et skarn, hvis jeg ikke sagde, at blu-ray var et fremskridt, ja mange teknologiske fiduser.

Men samtidig er der meget fra fortiden, som jeg ville foretrække der var blevet bygget videre på. Det værste fra nutiden? Det jeg arbejder med. Internettet. En kæmpe ressource, men et stort stykke tidsspilde, for de fleste. En indretning skabt til at få folk til at foretage "overspringninger". En fabelagtig informationskilde. Havde menneskerne så blot været kloge nok til at bruge indretningen, men jeg mener menneskehedens intellekt støt er faldet siden oplysningstidens højdepunkt. Ikke det teknologiske, som vi satser mere og mere på. Der hersker vi jo. Og masserne er jo også generelt langt bedre uddannede. Desværre er vi bare generelt elendigt uddannet til være kritiske mennesker.

Forhåbentlig kommer vi videre, ligesom der også var stilstand efter renæssancen.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#22 davenport 12 år siden

Et sjovt view du har på internettet, siden det er din indkomstkilde, men på den anden side så er du jo tæt på fjenden ;)
Ja, det er sku en omgang tidsspilde, men af den (for mit vedkommende) positive slags. Nu har jeg været på nettet siden vi kom hjem fra Tyskland kl. halv otte, og jeg er stadig ikke gået i seng, eller holdt op med at liiiige at skulle tjekke dette og hint.
Nu sidder jeg så også med et glas tempereret vin og skal først op kl. 7.30, så jeg klarer den sku nok alligevel :)
Men ja, vi tilpasser os jo. Denne kommunikationsform var noget nær utænkelig i min barndom/early teenage, og jeg kan sku stadig huske da jeg skulle gå ud og spørge om jeg måtte ringe på drejeskiven, for at få lavet en aftale i løbet af ugen.
(Det var ris i røven, da jeg fik en kæreste, der modsat Bubber ikke kunne finde det i hende at lægge på...)
Det kostede 2000,- hvilket omregnet til rigtige penge nok er lig en del.....
Min fars fætter, har bare mødt John Williams! Æh, Bæh!!
Gravatar

#23 Jb-film 12 år siden

Der er for meget gejl på nettet, som mp3 og andet, så alt andet lige, så er faste medier til at have i hånden det bedste. Leflen og dårlige trends ødelægger kvaliteten - det ved branchen bare ikke.
Gravatar

#24 filmz-Utyske 12 år siden

#23 -

Det ved forbrugerne åbenbart heller ikke, da det er dem der sørger for at kvaliteten falder. :)
De har ikke opfundet mange skarpe knive.. i skuffen og så er de jo ikke særlig stærke. De er skæve og vinde.. af fuld.
Gravatar

#25 s_dalsgaard 12 år siden

MP3 og andre "dårlige" formater har også sin plads, der er ingen grund til at smide ret meget bedre kvalitet i noget man hører med små høretelefoner, ligesom youtube kvalitet kan være fint nok til at se på en PSP, men det er fandme en skam at spille sit kæmpestore, dyrt indkøbte fladskærms-TV på alt andet end den bedste kvalitet.

Jeg er selv stor fortaler for Blu-Ray og bruger hver eneste chance jeg har på at overbevise folk omkring mig om at de skal købe det. Jeg tror dels ikke på at streaming af HD er aktuelt lige foreløbigt som en afløser, og dels har jeg det bedst med et fysisk medie. Det er ligesom i gamle dage, hvor man satte sig med en ny CD og læste med i teksterne første gang man hørte den.

Så vidt jeg ved var salgstallene for Blu-Ray sidste år på højde (eller bedre) end de var for DVD'en efter en tilsvarende periode i dens livscyklus (eller hvad det nu hedder), selv om de så er faldet lidt pga. finanskrisen. Så jeg tror på formatet nok skal blive til noget.
TVSeriesOnBluRay.eu - Database of TV-series Blu-ray releases in the UK
Gravatar

#26 Jb-film 12 år siden

#25 salgstal og udvalg er jo netop det store spørgsmål. Salgstal for den samlede mængde overfor hvad der kan fås udover blockbustere er svært at sammenligne. Salgstal kan sikkert ændre interesse og køb. Derfor er salgstal jo også en del af markedsføringen - men den siger næppe noget om den enkelte forbrugeres tilfredshed og filminteresser ved at vælge et format som Blu-ray i stedet for DVD.
Gravatar

#27 filmz-Utyske 12 år siden

#25 -

Sandt nok, MP3 har bestemt sin plads. Jeg gad f.eks. ikke at fylde de 4GB jeg har på min MP3-afspiller op med FLAC i stedet for, da jeg ikke ville kunne høre forskel på den, men en stor del af forbrugerne benytter jo den klassiske "det er godt nok til mig" om MP3, surroundanlæg fra Netto o.s.v. - typisk uden at have noget at basere det på, da de aldrig har hørt forskellen på et godt anlæg og et dårligt anlæg, samt hvad det betyder for lydkvaliteten, hvis man afspiller MP3 på det.

I virkeligheden dækker det jo bare over at folk ikke ved, at de kan få bedre kvalitet for ganske få penge, men de gider ikke at bruge tid på at undersøge det.

For mit eget vedkommende, har jeg min musik liggende i FLAC, der bliver afspillet fra en Popcorn Hour A-110, når jeg hører musik på anlægget i stuen. På den har jeg også testet et par stykker af de HD-rips der er i omløb på diverse torrentsites, for at danne mig et indtryk af kvaliteten, da den vil svare nogenlunde til hvad man kan præstere ved streaming og jo, billedet er bestemt pænere end DVD, men ikke på højde med BD, da det typisk er komprimeret en del hårdere, for at fylde mindre og billedkvaliteten er endda det mindste problem, da lyden typisk kun er standard Dolby Digital i 448 Kbit og der er godt nok langt op til et lossless lydspor, som DTS-HD MA, Dolby TrueHD og PCM.

Dertil kommer de problemer der er ved streaming, som f.eks. små afbrydelser i datatrafikken, der kan give små glitches i billedet og lyden, at filmen lige skal rebuffer o.s.v. - når man ikke engang kan lave 100% perfekt billede- og lydstrøm på TV-siden endnu, uden de småfejl, er der langt til streaming af film, som alternativ til det fysiske medie. Jeg har selv en HD-boks fra Yousee og oplever jævnligt små glitches, når jeg sidder og ser et tv-program, hvilket er ganske normalt, får jeg at vide af andre brugere, også selvom det blot er det digitale signal og ikke engang er et HD-signal.
De har ikke opfundet mange skarpe knive.. i skuffen og så er de jo ikke særlig stærke. De er skæve og vinde.. af fuld.
Gravatar

#28 s_dalsgaard 12 år siden

#26
Det er jeg såmænd enig i. Men er der ret meget forskel mellem udvalget nu på BD og det udvalg der var et par år efter DVD'en blev introduceret? Så vidt jeg husker var der ikke det store at vælge mellem i starten.

Man må nok forvente at BD ikke helt kan følge med DVD'en. Der er som sagt forbavsende mange der tilsyneladende ikke kan se forskel på kvaliteten. Men derfra og så til allerede at have dødsdømt Blu-Rays er der et stykke. Artikler som den hvor en fyr fra Samsung siger formatet kun holder i fem år og den Computerworld havde for et stykke tid siden (Derfor vil også Blu-ray snart dø), hjælper bestemt ikke (sidstnævnte er et af de første resultater man får hvis man googler "Blu-Ray" - ikke betryggende for førstegangskøbere).

#27
Ja det er jo egentligt utroligt hvad folk finder sig i - det er åbenbart acceptabelt at sende et signal med små glitches.
TVSeriesOnBluRay.eu - Database of TV-series Blu-ray releases in the UK
Gravatar

#29 Jb-film 12 år siden

#28 det er jo virkeligt at gå imod sin egen dagsorden i den teknologiske udvikling, når nogle fra branchen selv kommer med en dødsdom over Blu-ray.
Noget andet er, at forvente den helt store forandring med flere udgivelser på Blu-ray i forhold til DVD, er forkert. Meget har ikke set dagens lys på DVD bl.a. på grund af rettigheder og andre ting - f.eks. ting som ikke er blockbustere. Så at tro, at det vil forandre sig med Blu-ray er svært at forestille sig. - Det samme med at ligge ting ud på nettet, der vil også altid være en begrænsning. Med mindre det er lagt ulovligt ud på nettet.
Gravatar

#30 Jb-film 12 år siden

#27 indtil videre har Yousee ikke haft den store succes med deres HD-boks. Jeg har endnu ikke set den store kvalitet på HD. Jeg tror vi skal et godt stykke ud i fremtiden før HD bliver en gevinst. Hvordan det så bliver med DRHD må tiden vise.

Skriv ny kommentar: