“Slumdog Millionaire” blev den store vinder ved årets Oscar-show og vandt priser i otte kategorier, deriblandt for årets bedste film og bedste instruktør (Danny Boyle).

Kate Winslet vandt Oscar for bedste kvindelige skuespiller for “The Reader” og Sean Penn for bedste mandlige skuespiller for “Milk”.

Bedste mandlige birolleskuespiller blev Heath Ledger for “The Dark Knight”, mens Penélope Cruz vandt for “Vicky Cristina Barcelona”

Vinderne i de øvrige kategorier:

[list][li]Bedste originale manuskript: “Milk”[/li][li]Bedste adapterede manuskript: “Slumdog Millionaire”[/li][li]Bedste visuelle effekter: “Benjamin Buttons forunderlige liv”[/li][li]Bedste lydmix: “Slumdog Millionaire”[/li][li]Bedste lydredigering: “The Dark Knight”[/li][li]Bedste kortfilm (live-action): “Spielzeugland (Toyland)”[/li][li]Bedste animerede kortfilm: “La Maison en Petits Cubes”[/li][li]Bedste sang: “Jai Ho” (“Slumdog Millionaire”)[/li][li]Bedste musik (originale score): “Slumdog Millionaire”[/li][li]Bedste makeup: “Benjamin Buttons forunderlige liv”[/li][li]Bedste ikke-engelsksprogede film: “Departures”[/li][li] Bedste redigering: “Slumdog Millionaire”[/li][li]Bedste dokumentar (kortfilm): “Smile Pinki”[/li][li]Bedste dokumentar: “Man on Wire”[/li][li]Bedste kostume-design: “The Duchess”[/li][li]Bedste cinematografi: “Slumdog Millionaire”[/li][li]Bedste Art Direction: “Benjamin Buttons forunderlige liv”[/li][li]Bedste animationsfilm: “Wall•e”[/li][/list]


Vis kommentarer (71)
Gravatar

#31 filmz-jonasgr 11 år siden

Jeg synes den var fin nok, men det er rigtigt nok at den var forudsigelig. Efter de først 5-10 minutter ved man godt hvordan den ender.
"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"
Gravatar

#32 filmz-Don Kylling 11 år siden

jona (17) skrev:
Dod Mantle er da gift med en dansk kone og taler flydende dansk?

Det gør ham da ikke til dansker.

Men synes det var fortjent at Ledger tog prisen for "Bedste Mandlige Birolle", selvom jeg ikke var videre imponeret over 'The Dark Knight'. Så det gjorde mig samtidig ingenting at den ikke vandt eller var nomineret til "Bedste Film". Men han gjorde det fandme godt i rollen som The Joker, det kan man ikke benægte :)
Gravatar

#33 Skeloboy 11 år siden

#2 - der var nu masser, der havde regnet med Sean Penn, faktisk var ham Rourke lige store favoritter.

Min lille anmeldelse af showet:

Priserne: Ikke de store overraskelserne og også hvad jeg havde regnet med. Men Departures for bedste Foreign Language var godt nok en overraskelse. Waltz With Bazir(med Klassen som underdog) var storfavoritten der. Havde heller ikke regnet med Jay-Ho skulle vinde, troede det ville blive Down To Earth fra Wall*E. Derudover havde jeg også Iron Man til bedste make-up. Synes ikke det er så imponerende i Benjamin Button. Af de tre kortfilm jeg havde set, så havde jeg Toyland som favorit, og resten var også som jeg havde forventet. Havde dog gerne set Milk vinde for bedste film, men allerhelst gerne at Mickey Rourke vandt for The Wrestler. Dog er Sean Penns Oscar også helt og aldeles fortjent. Men superfedt, der reelt var spænding i slaget mellem Streep/Winslet(lækkert hun endelig fik sin Oscar) og Rourke/Penn.
4/6

Showet: Meget hyggeligt intro-nummer, selvom man lidt savnede jokes rettede mod enkelte spillere, men det fungerede meget godt. Jeg var meget imponeret over kulisserne i salen. Da de præsenterede bedste kvindelige birolle blev jeg meget nervøs for resten af showet, til dels pga. den lange præsentation og tiden, de havde til at tale i. Men eftersom det kun var til skuespils-kategorierne, der kom en personlig præsentation, synes jeg faktisk det var superfedt. Og man kunne se skuespillerne elskede det. Deres taletid var længere, men tilgengæld var tiden fra de kom på scenen til de gik igen ca. den samme, og det er meget fedt lavet. Generelt var der et bedre flow. Det skyldes også de havde skåret drastisk ned åp antal presenters, og i stedet lavet det i blokke. Det kunne jeg godt lide. Musical-nummeret var underholdende, men ikke lige noget for mig. Medleyet med bedste score var rigtig, rigtig tamt, det lød ens det hele. Bedste sang-medleyet ligeså.
Steve Martin og især Ben Stiller var klart det komiske højdepunkt. Jeg kunne godt lide In Memoriam-ideen med at lade Queen Latifah synge, men for dælen, de kunne godt have ladet det kamera stå stille. Alt i alt et mere flydende show, uden dræber-øjeblikke. Et par kedelige taler, en hel del standard og et par gode. Men der mangledes lidt mere bid, og Jack Nicholson
4/6

Studiet: Hans Pilgaard er hyggeligt, men også temmelig ordinær. Det var fedt med en anmelder i studiet(bortset fra hendes afsindig øje-ødelæggende kostume...), og hende og Søren Høy gjorde det godt, og de havde styr på, hvad de snakkede om. Iben Hjejle var en positiv overraskelse i år, nok fordi hun ikke sagde så meget, og de par gange hun sagde noget, lød det faktisk fornuftigt.
4/6

Alt i alt en god 4/6, hvor det normalt ligger på 3/6 for mig
Gravatar

#34 Riqon 11 år siden

Hmm, jeg tror at en af grundene til at Rouke ikke vandt var, at han ikke just er politik korrekt ... forestil jer følgende tale (med f-ord og sexreferencer) ved et oscar show:Det er selvfølgelig surt, men det har nok spillet ind i overvejelserne.
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#35 filmz-jonasgr 11 år siden

Eller fordi at Sean Penn simpelthen er en bedre skuespiller.

Har siddet og set nogle tidligere oscartaler. Desværre er der ikke så mange på youtube, men nogle af dem er ret gode. Især de to af Tom Hanks og så den af Adrien Brody.

Og så kan jeg rigtig godt lide denne intro af Tom Cruise, flot og rørende.
"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"
Gravatar

#36 gi-jones 11 år siden

Jeg var så én af dem, der ikke kunne holde mig vågen. Til gengæld fik jeg det hele forklaret af Niels Frid på P3 i morges. Hurra for det.
Gi' dog pengene til Afrika... De har mere brug for dem.
Gravatar

#37 Highland Park 11 år siden

[url= Hanks winning an Oscar® for "Forrest Gump"[/url]
Mmm Holly Hunter, den lille søde sydstatsgodte... :)

[url= Hunter winning an Oscar® for "The Piano"[/url]

#36: Hallelujah!
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#38 Fable 11 år siden

#37
Det var godt nok et stærkt år må man sige, i hvert fald hvis man tænker på hvor store nogen navne de alle er :p
Gravatar

#39 Highland Park 11 år siden

#38: Hvem? Jeg er slet ikke nået så langt... sidder stadig og smelter til lyden af Hollys fnisen. :P

Spøg til side: ja - og kors hvor jeg savner Newman...
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#40 Fable 11 år siden

Du skal såmænd bare holde ud i 10 sekunder :p

Skriv ny kommentar: