“Slumdog Millionaire” blev den store vinder ved årets Oscar-show og vandt priser i otte kategorier, deriblandt for årets bedste film og bedste instruktør (Danny Boyle).

Kate Winslet vandt Oscar for bedste kvindelige skuespiller for “The Reader” og Sean Penn for bedste mandlige skuespiller for “Milk”.

Bedste mandlige birolleskuespiller blev Heath Ledger for “The Dark Knight”, mens Penélope Cruz vandt for “Vicky Cristina Barcelona”

Vinderne i de øvrige kategorier:

[list][li]Bedste originale manuskript: “Milk”[/li][li]Bedste adapterede manuskript: “Slumdog Millionaire”[/li][li]Bedste visuelle effekter: “Benjamin Buttons forunderlige liv”[/li][li]Bedste lydmix: “Slumdog Millionaire”[/li][li]Bedste lydredigering: “The Dark Knight”[/li][li]Bedste kortfilm (live-action): “Spielzeugland (Toyland)”[/li][li]Bedste animerede kortfilm: “La Maison en Petits Cubes”[/li][li]Bedste sang: “Jai Ho” (“Slumdog Millionaire”)[/li][li]Bedste musik (originale score): “Slumdog Millionaire”[/li][li]Bedste makeup: “Benjamin Buttons forunderlige liv”[/li][li]Bedste ikke-engelsksprogede film: “Departures”[/li][li] Bedste redigering: “Slumdog Millionaire”[/li][li]Bedste dokumentar (kortfilm): “Smile Pinki”[/li][li]Bedste dokumentar: “Man on Wire”[/li][li]Bedste kostume-design: “The Duchess”[/li][li]Bedste cinematografi: “Slumdog Millionaire”[/li][li]Bedste Art Direction: “Benjamin Buttons forunderlige liv”[/li][li]Bedste animationsfilm: “Wall•e”[/li][/list]


Vis kommentarer (71)
Gravatar

#41 Highland Park 11 år siden

#40: Jeg kæmper det bedste jeg har lært... det er bare så fandens svært at modstå Hollys charme. :/
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#42 Spanner 11 år siden

gi-jones (36) skrev:
Jeg var så én af dem, der ikke kunne holde mig vågen. Til gengæld fik jeg det hele forklaret af Niels Frid på P3 i morges. Hurra for det.


Dummede Frid sig som sædvanlig? Var der Frid-isms?

Jeg husker for nogle år siden, da han fortalte i morgenradioen, at Ang Lee havde vundet for "Brokeback Mountain" - Ang Lee, der - ifølge Frid- tidligere havde lavet bl.a "Mission Impossible 2"
"You fuhl no man can kil me die no ay not man" - Erlingur666
"Do not talk to me about pork when we have a crisis on my hands!!" - Producerem
Gravatar

#43 krille 11 år siden

Rigtig underholende show med en veloplagt Hugh Jackman. Med hensyn til priserne, så har jeg har nogle kommentarer.

- Slumdog Millionaire var en fortjent vinder. Jeg havde altid sagt at det blev mellem den og Benjamin Button

- Sean Penn var lidt af en overraskelse for mig. Jeg havde sagt at det blev et løb mellem ham og Mickey Rourke, men at jeg var sikker på at det blev Mickey Rourke. Men der er en god forklaring på det. MIckey har taget de fleste kritikerpriser, men da det kom til skuespillernes egen pris fra SAG, så vandt Sean Penn og det er jo de samme, der stemmer til oscar. Så sådan er det

- Jeg er stiktosset over en pris. Bedste originale score. Det kan godt være at musikken fra Slumdog Millionaire var god, men musikken fra Wall E var vidunderlig. Thomas Newman bliver snydt igen og igen. Han har været nomineret 9 gange nu og bliver forbigået hver gang. Det er ikke fair. Hans scores er så smukke og vidunderlige.

- Og lige en kommentar til publikummet. Hvor søren var gamle Jack med hans solbriller og brede smil. Han plejer altid at sidde på første række. Vi håber at se dig næste år, Jack Nicholson.

Men ellers et godt og underholdende oscarshow. Lad os håbe det bliver ligeså godt i 2010.
Fear can hold you priosoner. Hope can set you free. Tagline. The Shawshank Redemption
Gravatar

#44 Skeloboy 11 år siden

#43 - i USA stod 7 til Penn, 3 til Rourke mht. kritikerpriser...dog fik Rourke en BAFTA og en Golden Globe, mens Penn modtog SAG...
Gravatar

#45 mr gaijin 11 år siden

Jeg fik 18 rigtige. Det er ok, men ikke nok til at vinde nogle konkurrencer.

Fint show. Specielt uddelingerne i skuespilskategorien, hvor fem tidligere vindere præsenterede de nominerede en for en. DeNiros tale til Penn og Cotillards til Winslet var rørende.
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#46 gi-jones 11 år siden

Jeg husker for nogle år siden, da han fortalte i morgenradioen, at Ang Lee havde vundet for "Brokeback Mountain" - Ang Lee, der - ifølge Frid- tidligere havde lavet bl.a "Mission Impossible 2"

Ja, den husker jeg også kun alt for godt. Men nej, jeg tror ikke der var noget deciderede faktuelle fejl i dag. Det er mere det faktum at man tydelig kan høre, hvordan han har al sin viden fra IMDB. Noget jeg studsede over var at han nævnte Anthony Dod Mantle som fotografen bag Dogville. Sådan er han også krediteret på IMDB, men jeg husker tydeligt at have set Von Trier selv forklare hvordan han filmede hele filmen selv.
Gi' dog pengene til Afrika... De har mere brug for dem.
Gravatar

#47 SpielbergFreak 11 år siden

Det kan jo godt være at Trier operaeret kameraet selv, men Mantle har jo nok været koncentreret omkring lyssætning, som jo er fotografens hovedopgave. Men ja Frid er en hat og der skal mere til at være en god filmkritiker, end at studere IMDB.
Gravatar

#48 sluppermand 11 år siden

Fik ikke set showet, men jeg har nu heller ikke set så skidemange af de nominerede film endnu. Det er er dog pissefedt at Penelope Cruz vandt, hun var fantastisk i Vicky Christina Barcelona, meget fortjent.

SpielbergFreak (2) skrev:
Penelope Cruz i en Woody Allen film... ingen kommentare.


Please do?
I don't love you, but you are the only women for whom I have no contempt.
Gravatar

#49 filmz-Narniabæver 11 år siden

Ingen priser til Bolt, men dog priser til både Ed Catmull og Mark Kimball.
Chip: Rescue Rangers, away!
Gravatar

#50 filmz-fifper 11 år siden

Var det mig eller manglede de ikke Heath Ledger. Da de kørte igennem alle de skuespillere der døde inden for det sidste år.

Skriv ny kommentar: