“Slumdog Millionaire” blev den store vinder ved årets Oscar-show og vandt priser i otte kategorier, deriblandt for årets bedste film og bedste instruktør (Danny Boyle).

Kate Winslet vandt Oscar for bedste kvindelige skuespiller for “The Reader” og Sean Penn for bedste mandlige skuespiller for “Milk”.

Bedste mandlige birolleskuespiller blev Heath Ledger for “The Dark Knight”, mens Penélope Cruz vandt for “Vicky Cristina Barcelona”

Vinderne i de øvrige kategorier:

[list][li]Bedste originale manuskript: “Milk”[/li][li]Bedste adapterede manuskript: “Slumdog Millionaire”[/li][li]Bedste visuelle effekter: “Benjamin Buttons forunderlige liv”[/li][li]Bedste lydmix: “Slumdog Millionaire”[/li][li]Bedste lydredigering: “The Dark Knight”[/li][li]Bedste kortfilm (live-action): “Spielzeugland (Toyland)”[/li][li]Bedste animerede kortfilm: “La Maison en Petits Cubes”[/li][li]Bedste sang: “Jai Ho” (“Slumdog Millionaire”)[/li][li]Bedste musik (originale score): “Slumdog Millionaire”[/li][li]Bedste makeup: “Benjamin Buttons forunderlige liv”[/li][li]Bedste ikke-engelsksprogede film: “Departures”[/li][li] Bedste redigering: “Slumdog Millionaire”[/li][li]Bedste dokumentar (kortfilm): “Smile Pinki”[/li][li]Bedste dokumentar: “Man on Wire”[/li][li]Bedste kostume-design: “The Duchess”[/li][li]Bedste cinematografi: “Slumdog Millionaire”[/li][li]Bedste Art Direction: “Benjamin Buttons forunderlige liv”[/li][li]Bedste animationsfilm: “Wall•e”[/li][/list]


Vis kommentarer (71)
Gravatar

#21 filmz-Is 11 år siden

Jeg er meget irriteret over at Sean vandt for bedste mandlige hovedrolle. Han spiller godt nok, men han har overhovedet ikke samme intensitet som Mickey Rourke, Frank Langella eller Frank Jenkins.
Filmen synes jeg ikke er noget særligt i sig selv, men karakteren havde jeg overhovedet ikke medfølelse med under filmen. Jeg var så tæt på de andre nominerede, og jeg forventete at Oscaren ville gå til Rourke eller Langella, men det skulle det så ikke. :)
Gravatar

#22 Highland Park 11 år siden

Roger Ebert: 'It was the best Oscar show I've ever seen, and I've seen plenty.'
Kilde: The Oscars are outsourced
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#23 Åkepool 11 år siden

Er også lidt børnefornærmet over at Rourke ikke vandt :(
Ikke at jeg har set en eneste af de nominerede roller, men Mickey er min gamle helt.
So, at last we meet for the first time for the last time.
Gravatar

#24 Åkepool 11 år siden

#22 - Hmm, så godt synes jeg nu ikke det var.

Det var da udemærket, god åbning og fint med de fem tidligere vindere, der præsenterede hver deres nominerede skuespiller/inde.
So, at last we meet for the first time for the last time.
Gravatar

#25 Starbrow 11 år siden

Jeg syntes altså nu også det var det bedste, i hvertfald mest underholdende Oscarshow jeg har set.
Og Hugh Jackman gjorde det nu rigtig godt, var meget bedre end de komikere der har været på det sidste.

Gravatar

#26 Starbrow 11 år siden

Der var nu heller ikke så mange dårlige, platte og ligegyldige jokes som jeg bare ikke kan tåle.
Gravatar

#27 filmz-bigemaster666 11 år siden

fedt at se heath legder vandt oscar for bedste birolle det har han os fortjent. Og den har os fortjent bedste lydreadigreing.

Men aligevel skul den os vinde en oscar for bedste film og musik score. Selvom den ikke blive nomineret.
I am better known as Erlinggur666
Gravatar

#28 CensoreD 11 år siden

Er jeg den eneste der ikke synes Slumdog Millionaire er god? Og der ved synes at filmen ingen gang skulle have været normineret til en oscar. Vil da sige at der er mange andre film der er bedre end Slumdog Millionaire, som skulle have været oscar normineret.
Gravatar

#29 Spanner 11 år siden

CensoreD (28) skrev:
Er jeg den eneste der ikke synes Slumdog Millionaire er god? Og der ved synes at filmen ingen gang skulle have været normineret til en oscar. Vil da sige at der er mange andre film der er bedre end Slumdog Millionaire, som skulle have været oscar normineret.


Jeg synes at Slumdog Millionaire er helt fantastisk. Det er klart den bedste film fra filmåret 2008 jeg har set.
"You fuhl no man can kil me die no ay not man" - Erlingur666
"Do not talk to me about pork when we have a crisis on my hands!!" - Producerem
Gravatar

#30 Kruspe 11 år siden

# 28

Helt enig! Den var forudsigelig og fyldt med klichéer. Det var virkelig bare standard-pakken pakket ind i Indien... (Man kan selvfølgelig håbe, den sætter noget fokus på forholdene i Indien).

Vil man se Danny Boyle-film, så se hellere Sunshine...
You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig.

Skriv ny kommentar: