“Slumdog Millionaire” blev den store vinder ved årets Oscar-show og vandt priser i otte kategorier, deriblandt for årets bedste film og bedste instruktør (Danny Boyle).

Kate Winslet vandt Oscar for bedste kvindelige skuespiller for “The Reader” og Sean Penn for bedste mandlige skuespiller for “Milk”.

Bedste mandlige birolleskuespiller blev Heath Ledger for “The Dark Knight”, mens Penélope Cruz vandt for “Vicky Cristina Barcelona”

Vinderne i de øvrige kategorier:

[list][li]Bedste originale manuskript: “Milk”[/li][li]Bedste adapterede manuskript: “Slumdog Millionaire”[/li][li]Bedste visuelle effekter: “Benjamin Buttons forunderlige liv”[/li][li]Bedste lydmix: “Slumdog Millionaire”[/li][li]Bedste lydredigering: “The Dark Knight”[/li][li]Bedste kortfilm (live-action): “Spielzeugland (Toyland)”[/li][li]Bedste animerede kortfilm: “La Maison en Petits Cubes”[/li][li]Bedste sang: “Jai Ho” (“Slumdog Millionaire”)[/li][li]Bedste musik (originale score): “Slumdog Millionaire”[/li][li]Bedste makeup: “Benjamin Buttons forunderlige liv”[/li][li]Bedste ikke-engelsksprogede film: “Departures”[/li][li] Bedste redigering: “Slumdog Millionaire”[/li][li]Bedste dokumentar (kortfilm): “Smile Pinki”[/li][li]Bedste dokumentar: “Man on Wire”[/li][li]Bedste kostume-design: “The Duchess”[/li][li]Bedste cinematografi: “Slumdog Millionaire”[/li][li]Bedste Art Direction: “Benjamin Buttons forunderlige liv”[/li][li]Bedste animationsfilm: “Wall•e”[/li][/list]Vis kommentarer (71)
Gravatar

#1 thomas040 15 år siden

Det var vist wall•e der vandt bedste animationsfilm...
Failure is a zero out.
Gravatar

#2 SpielbergFreak 15 år siden

HHmmm det var lidt blandet må man sige. Glad for at Heath Ledger vandt selvfølgelig. Ligeledes Kate Winslet. Penelope Cruz i en Woody Allen film... ingen kommentare.

Sean Penn?!?!?!?!?! Han var den ingen hanve regnet med, og ja han er fantastisk, men han har en, har været nomineret før og vil blive det igen. De andre, måske med undtagelse af Pitt, vil aldrig blive nomineret igen, synes det er en skam, tydeligt at se at det var politisk på grund af hele det der homo-bryllup halløj, guderne skal da vide jeg er enig, men lad nu det være det, og Oscar shower være noget andet! ØV største skuffelse!

Havde håber Benjamin Button vandt for bedste film, men havde regnet med Slumdog, så ingen overraskelse der. Fedt at Boyle vandt!

Til gengæld fik Benjamin Button heldigvis for Make up og Visual Effects! Ingen af de andre kunne måle sig, men var da stadig værdige.

Og altid dejligt at se Spielberg var der til sidst!

Men hov! Hvor var Jack (Nicholson)?!?!?!?!?!?
Gravatar

#3 Nexiz 15 år siden

Vil nu mene at det er mere end et politisk signal (den vandt jo ikke hverken instruktion eller film), og Sean Penn spiller altså virkeligt fantastisk i den film (som i hans andre film)
Gravatar

#4 El vez 15 år siden

SpielbergFreak (2) skrev:

Havde håber Benjamin Button vandt for bedste film, men havde regnet med Slumdog, så ingen overraskelse der. Fedt at Boyle vandt!


Selv som meget inkarneret Fincher fan ville jeg havde meget svært ved at forsvare Benjamin Button som bedste film. Den var ganske middelmådig synes jeg - en af hans svageste.
"I wonder if a little rum could get this back on its feet."
Gravatar

#5 filmz-Narniabæver 15 år siden

Bolt og The Dark Knight skulle have vundet!
Chip: Rescue Rangers, away!
Gravatar

#6 Andcasso 15 år siden

Jeg er glad for, at Heath Ledger vandt den oscar. Synes han er fremragende i The Dark Knight. Det skuffer mig dog, at den ikke var nomineret for bedste film, da den er fantastisk, og det ville have været rart at se en adaptation af en tegneserie blive anerkendt.

Jeg er også glad for, at Benjamin Button ikke blev årets film. Den var god, men ikke så god. Og så låner den lidt vel meget fra Forest Gumb.
Gravatar

#7 Notional 15 år siden

Jeg gættede 16 rigtige, hvilket var ok. Tydeligvis ikke nok til at vinde herinde dog :)
Problemet med socialisme er, at før eller siden løber man tør for andre menneskers penge - Simon Emil Ammitzbøll
Gravatar

#8 Wangsgaard 15 år siden

#7
Jeg gættede også 16 rigtige :P

Synes det var et godt show, og fedt sean penn vandt. Så slumdog inden og ja det er en fed film, men synes milk lige var en tand bedre.
Glad for at Benjamin Button ikke vandt mere og filmen vandt i de rigtige priser.
Har ikke sovet endnu, og skal i skole om 2 timer, må bare ikke falde i søvn ellers bliver trætheden svære at overvinde. Så der er dømt arctic monkeys og kaffe, de næste 2 timer :P
http://c.mymovies.dk/wangsgaard/group:owned
Gravatar

#9 gi-jones 15 år siden

jeg har glemt hvad jeg gættede. Kan man se det et sted?
Gi' dog pengene til Afrika... De har mere brug for dem.
Gravatar

#10 filmz-gofferoffer 15 år siden

#9

Samme her. Kan kun huske de 'større' kategorier.
Men at some time are masters of their fates: The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are the underlings.

Skriv ny kommentar: