På trods af at dvd’en længe har været det foretrukne hjemmevideoformat, og at også Blu-ray efterhånden har et par år på bagen, er der stadig blevet produceret LaserDisc-afspiller til de store disks i LP-størrelse – men det er nu slut. Pioneer har annonceret, at de stopper produktionen af afspillerne, der er blevet lavet siden 1980.

Inden dvd’en slog igennem i 90’erne, var LaserDiscs det foretrukne format blandt filmentusiaster, der var trætte af, at deres VHS-bånd langsomt blev slidt op. LaserDiscs havde desuden en bedre billedopløsning og -kvalitet, på trods af at den var analog og ikke digital som dvd.

Formatet slog dog aldrig igennem hos det brede publikum, dels fordi det – modsat VHS – ikke var muligt at optage på det, og dels fordi afspillerne og diskene var væsentligt dyrere end VHS.

Hvis man af den eller anden grund stadig vil have fat på en ny Pioneer-LaserDisc-afspiller, kan man dog stadig nå det, idet Pioneer vil producere 3000 ekstra afspillere, før de lukker produktionen helt ned.Vis kommentarer (9)
Gravatar

#1 Tylerdurden 14 år siden

Det måtte jo ske. Jeg er glad for min Laserdisc afspiller og de ca 20 film jeg nåde at købe til en samlet pris af ca. 10.000 (for filmene alene!)

Kan godt forstå at det medie ikke kan overleve.
You stay classy, San Diego. I'm Ron Burgundy?
Gravatar

#2 filmz-Kadann 14 år siden

#1 -

Mediet har jo levet siden slutningen af 70'erne, men der udgives jo ikke film på LD længere og så er det jo kun et spørgsmål om tid, før at afspillerne også stopper med at komme.

Taget i betragtning af at LD aldrig har været billigt og har været et format, der primært blev markedsført til entusiaster, vil jeg da mene at en levetid på ca. 30 år er noget af en præstation. :)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#3 Buck Rogers 14 år siden

Det var tider med laserdisc, og det var dengang, man kunne dupere sine venner, der endnu ikke kunne købe film for 50 kr. på dvd.
De store covers var og er virkeligt lækre at se på og ser stadig godt ud hjemme på hylden.

Men det var også bare for dyrt. Har jeg virkelig givet 360 kr (i 1993-penge) for en miserabel udgave af Die Hard? 300 kr for Speed? Argh. Lige pludselig virker Blu-Rays prissætning jo rørende billig.
"Now, what can a man do with his clothes off for twenty minutes?"
Gravatar

#4 nostromo 14 år siden

WHAT!?!?!?!?!

THE OUTRAGE!!!!!!!!!!

NO MORE GIANT FRISBEES?!?!?!?!?!?

Oh the humanity!!!

;p

I didn't even know they still made them... though, they said the vinyl records would die the same weak CDs were introduce... some 20+ years ago..

So...
Girl: It said my cookies aren't turned on? What am I supposed to do, pour some milk on myself and show them my tits?
Gravatar

#5 filmz-Kadann 14 år siden

#3 -

Priserne i Danmark var også helt åndsvage, fordi der blev lagt vanvittigt mange afgifter på skiverne. Jeg mener at en af mine venner betalte 7-800 kr. for Willow på LD.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#6 Riqon 14 år siden

Tænk, jeg tror aldrig, jeg har set sådan en afspiller -- eller en disc -- i virkeligheden. Har haft lyst til at tjekke det ud, lige siden jeg så ekstramaterialet på "The Frighteners", hvor Peter Jackson sagde, han var en stor fan af formatet, og at det var grunden til, at han havde lavet alt ekstramaterialet.
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#7 filmz-Kadann 14 år siden

#6 -

Jeg havde en for et par år siden, så jeg kunne se Blade Runner og Star Wars i de gode udgaver, før begge udkom på dvd. :)

Blade Runner kostede mig den ringe sum af 300 kr., men den var så også spritny og fra Criterion Collection. :)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#8 Arne4real 14 år siden

Jeg mener, at Lasedisken solgte Star Wars episode one: The Phanton Menace til den nette sum af 998 kr. Det var alligevel pænt meget.

Una Joki, Anni!
Gravatar

#9 izi 14 år siden

O Noes!

Ka huske da jeg var mindre, at jeg så mange LD film... havde selv 7 styks (min onkel havde 80-120). Bl.a. Jurassic Park: The Lost World lang tid før den kom i biffen herhjemme i danmark. Magen til jalousi fra klassekammeraterne skal man lede langt efter! :D

R.I.P.!
Alright, so you're nonchalant. Quit rubbing our noses in it! - Dr. Zoidberg

Skriv ny kommentar: