I 33 år har den amerikanske rigmand Robert Durst stort set formået at undgå fængsel, selvom han har været mistænkt for sin hustrus forsvinden og to mord. Men i lørdags gik den ikke længere.

Se også: Steve Coogans nye komedieserie “HAPPYish” rammer HBO Nordic til april

Under en pause i optagelserne til HBOs meget omtalte dokumentarserie “The Jinx” glemte han at slukke sin mikrofon, da han talte med sig selv på toilettet.

I det to minutter lange klip høres han tale usammenhængende med sig selv. På et tidspunkt lyder det, som om han kaster op.

”Jeg har problemer med spørgsmålet. Hvad helvede gjorde jeg? Slog dem alle ihjel, selvfølgelig,” siger han efterfølgende.

Den utilsigtede tilståelse førte til, at rigmanden blev anholdt af af politiet i New Orleans, og han har netop sagt ja til at lade sig udlevere til politiet i Los Angeles. Det skriver Huffington Post.

71-årige Robert Durst var gift med Kathleen McCormack Durst, som sidst er set i live 31. januar 1982. Parret boede hver for sig, og Robert Durst havde en anden kæreste, da hustruen forsvandt. Hun er aldrig blevet fundet, og ingen er nogensinde blevet tiltalt.

I december 2000 blev Robert Dursts veninde Susan Berman fundet dræbt af skud i sit hjem i Beverly Hills i Californien. Durst blev afhørt, men aldrig sigtet eller tiltalt.

I oktober 2001 blev Robert Durst anholdt for at myrde og partere sin nabo Morris Black. Han indrømmede, men forsvarede sig med, at det var sket i selvforsvar. Han blev løsladt mod kaution, hvorefter han gik under jorden.

I 2004 blev han idømt fem års fængsel for mordet på Morris Black, men han blev løsladt igen året efter.

Da Robert Durst blev anholdelt i lørdags, udsendte hans bror, Douglas Durst, følgende pressemeddelelse:

”Vi er lettede og også taknemmelige overfor enhver, der har hjulpet til i forbindelse med Robert Dursts anholdelse. Vi håber, at han endelig vil blive draget til ansvar for alt, hvad han har gjort,” lyder det.

Historien om Robert Durst og hans hustrus forsvinden dannede baggrund for filmen ”All Good Things” fra 2010 med Ryan Gosling og Kirsten Dunst i hovedrollerne. Filmen blev instrueret af Andrew Jarecki, der også står bag “The Jinx”.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (8)
Gravatar

#1 von Engelhardt 6 år siden

Pas lidt på med den overskrift der...
Gravatar

#2 Den fede 6 år siden

Det amerikanske retssystem at its finest. Så længe du har penge, så myrd du bare løs.

1 års fængsel for at partere sin nabo.....det er jo helt igennem grotesk......
Gravatar

#3 Zorgo12 6 år siden

von Engelhardt (1) skrev:
Pas lidt på med den overskrift der...


hvorfor? fik du den i øjet?

(sorry, den lå lige til højrebenet)
Gravatar

#4 Morten Vejlgaard Just 6 år siden

ÆÆÆÆLSKER den her serie. Hvis nogen er fan af podcasten Serial, så vil I være vilde med den her.
Gravatar

#5 TobiWanKenobi 6 år siden

Det er ubetinget den største spoiler, man kunne komme med ift. denne serie. Super dårlig stil, Filmz! Bevares, den primære hensigt med denne serie var i udgangspunktet at give et portræt af et ekstremt sammensat menneske, og det har man som ubekendt med serien selvfølgelig fortsat til gode. Men det helt store spørgsmål ender jo med at være, hvorvidt manden gør sig skyldig i mere end blot at være en "ulykkesfugl". Det forhold, at vi ikke på forhånd er bekendt med det faktum, at han rent faktisk står bag en række mord, inviterer seerne til sammen med instruktøren at indtage rollen som amatørdetektiv og drage egne konklusioner, som tiden skrider og nye oplysninger ser dagens lys. Udover at være et virkelig spændende portræt, er det jo netop dette, der gør serien så sindssygt fængende. Rigtig ærgerligt, at det skal ødelægges for folk, som endnu ikke har set serien.
Gravatar

#6 Morten Vejlgaard Just 6 år siden

#5 Tak for input. Vi har diskuteret den internt - både før og efter din kommentar, svært emne, da det omhandler både tekst og kontekst i forhold til serien. Vi tog historien, da den havde kørte i de fleste andre medier, men har ændret i overskriften, så læserne mere aktivt selv kan vælge, hvad de vil have afsløret og ikke.
Gravatar

#7 TobiWanKenobi 6 år siden

Jeg forstår godt, at I måtte reagere med en eller anden form for nyhed taget aktualiteten i de øvrige medier i betragtning. Således var nyheden i sig selv ikke til at komme uden om. Det må dog altid vægtes tungt at undgå, hvad der må betragtes som dens største synd af alle i et forum for filmnørder; nemlig spoilers. Taget alt i betragtning synes jeg, det er er rimeligt kompromis at gøre tydeligt opmærksom på det i overskriften. Tak for hurtigt og konstruktivt svar :)
Gravatar

#8 Brodersalsa 6 år siden

Jeg er netop lige blevet færdig med at se serien, og jeg er også ret imponeret. Jeg havde dog fået spoilet at Hr. Durst er blevet arresteret, og det gik desværre lidt ud over den fulde oplevelse. Jeg var dog stadig revet med hele vejen, og Robert Durst er virkelig en interessant person. Især under sidste afsnit sad jeg på kanten af sædet, og en afslutning der gjorde at jeg tabte kæben. :)

Skriv ny kommentar: