Det var Rey i “The Force Awakens”, og det bliver Jyn nu i “Rogue One”. To kvindelige hovedroller. Og sådan kan det meget vel fortsætte i fremtiden, hvis det står til Lucasfilm.

Se også: Obi-Wan Kenobi vender måske tilbage i “Star Wars: Episode VIII”

For selv om der måske historisk set nok er flere mænd end kvinder, der er fans af “Star Wars”-universet, så føler Lucasfilm-chefen Kathleen Kennedy ikke, at hun skylder noget særligt til disse mænd:

Jeg kommer aldrig til at sige, at fordi den her franchise appellerer primært til mænd igennem mange, mange år, at jeg derfor så skylder noget til mænd,” siger Kathleen Kennedy til New York Times.

I stedet ser hun på den bedste til at løfte rollen, der lige så meget handler om skuespillet frem for evnen til at lave action:

”Du kan lære alle at slås med nok træning, men du kan ikke lære nogen at have sjæl i øjnene.”

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (11)
Gravatar

#1 Gasivodo 7 år siden

Sørme godt at alle fruentimmere sørgede for at den første blev et hit i '77:-/
Og skal det forstås som, kun kvinder har sjæl? Hvor var den så henne i Ghostbusters?
"..are there any women here today?.."

'Life of Brian'(1979) = fra dengang, man GODT måtte... :-(
Gravatar

#2 Noznatation 7 år siden

#1 Nej, hun siger at man finde den bedste person til at løfte rollen, ikke nødvendigvis at det er en kvinde. Hvilket jeg da syntes er den helt rigtige holdning at have.
Gravatar

#3 Eraz 7 år siden

#2

Ja det siger hun godt nok, men det er da direkte bullshit.

Selvfølgelig har Disney og Kathleen Kennedy en agenda der hedder at Kvinder har første prioritet når det kommer til at finde en hovedrolle til både Force awakens og nu Rogue One.

Så, hvorfor ikke bare sige det som det er. Disney og hollywood er ved at blive feminiseret :)

Mænd mod Kvinder ^^
Gravatar

#4 Mads47 7 år siden

#3 så misforstår du hvad feminisme i bund og grund er, det handler ikke om kvinder mod mænd, men lige rettigheder til begge køn. Self siger det sig selv at man ikke kan behandle alle ens. Der findes folk der har ekstreme holdning inde for feminisme, men det har i sidste ende intet med det at gøre, fordi det modsiger hvad bevægelsen enlig handler om.
Gravatar

#5 kblood 7 år siden

#4 Desværre så er det ikke hvad feminisme er længere. Det plejede at handle om ligestilling, men nu er det begyndt at blive at kvinder skal favoriseres.

Bevægelsen er blevet ret forskruet i sine mål, og i stedet for at gå efter ligestilling, så fokusere den netop kun på kvinder og ikke ligestilling.
Gravatar

#6 nwinther 7 år siden

Mads47 (4) skrev:
#3 så misforstår du hvad feminisme i bund og grund er, det handler ikke om kvinder mod mænd, men lige rettigheder til begge køn. Self siger det sig selv at man ikke kan behandle alle ens. Der findes folk der har ekstreme holdning inde for feminisme, men det har i sidste ende intet med det at gøre, fordi det modsiger hvad bevægelsen enlig handler om.


No true scotsman.

Du taler om Egalitarianism. Det er muligt, at feminisme engang har handlet om ligebehandling, men det er længe siden.
Nu handler det i al væsentlighed om særbehandling af kvinder, og at mænd - især de hvide heteroer - er ondskaben selv og skal ned med nakken.

On Topic: So effin' what, hvem der spiller hovedrollen? Hvis historien er skrevet godt, og skuespliller(inden) formidler rollen/historien på en god måde, så er det da ret ligegyldigt om de har en tissemand eller ej.

Jeg har ikke set de senere SW-film, så jeg kan ikke udtale mig konkret.
Personligt oplever jeg at kvinder fungerer på en anden præmis i action-film, hvilket gør mænd (marginalt?) mere troværdige i visse roller. Men det kan man jo bare tage som en udfordring.
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman
Gravatar

#7 kblood 7 år siden

https://exposingfeminism.wordpress.com/the-ten-mos...

Denne går ind i nogen af de ting som feminister "kæmper for". De glemmer bare at tjekke deres fakta, for kvinder for ikke flere tæsk end mænd f.eks. Faktisk er vold i hjemmet noget der ser ud til at kunne være et større problem for mænd, da mænd er opdraget med at det ikke kan ske for dem og hvis det gør, er de ikke rigtige mænd.
http://www.telegraph.co.uk/men/thinking-man/why-fe...

Det kan da godt være at der skal være flere kvindelige instruktører og flere kvindelige hovedroller, men så skal det da helst være fordi de også er de bedste til rollen som Kathleen Kennedy siger.
Gravatar

#8 Clint 7 år siden

Women just want to ruin man ;) or the fun we have :p some of them at least :)
Gravatar

#9 Zorgo12 7 år siden

Hun har jo fat i den lange ende. Den rette person til rollen.

Desværre ender der her bare i en omgang mansplaining hvor der tudes over at kvinder vælges fremfor mænd og et eller andet snak om hvad "feminisme" er....selvom ingen af os er feminister...

Svarer lidt til at spørge Nationen! om hvad Islam går ud på..
Gravatar

#10 LarsMan89 7 år siden

Hehe. Jo flere kvinder jo bedre.

Skriv ny kommentar: