Da biografversionen af den første film om ” Star Wars” udkom tilbage i 1977 var fans ikke i tvivl: Han Solo skød og dræbte Greedo, og Solo skød først – han var en dræber. Den tolkning har George Lucas siden benægtet, hvilket bidrog til, at Lucas ændrede scenen med sin special edition-udgivelse af original-trilogien tilbage i 1997, så det nu virkede, som om Greedo skød først. Men det gjorde han ikke, viser ny gennemgang af det originale manuskript.

Se også: Rygte: Han Solo bliver hovedperson i “Star Wars Anthology”-film

George Lucas forsvarede ellers sin ændring af “Star Wars: Episode IV – Stjernekrigen” så sent som i 2012:

”Hvad, jeg gjorde, var, at jeg fjernede noget forvirring, men åbenlyst har det ophidset folk, fordi de ville have, at Solo skulle være en koldblodig morder, men det er han faktisk ikke,” forklarede Lucas om ændringen. Der var altså tale om en misforståelse, de mange fans tog fejl.

Det kan CBC nu afkræfte. Det er Lucas, der lyver, og de mange fans havde ret – det var altid meningen, at Han Solo skulle skyde først imod Greedo.

I arkivet på biblioteket ved University of New Brunswick har bibliotekaren Kristian Brown fundet det originale manuskript dateret d. 15. marts 1976. Efter at have læst det er Brown ikke i tvivl:

”Jeg kan sige én ting lige nu. Baseret på det her manuskript så kan jeg med 100 procents sikkerhed sige, at Han skød først.”

Hvordan George Lucas stiller sig over for den afsløring, vides endnu ikke.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.

Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: