Efter megen tumult og masser af aflysninger ser det endelig ud som om, DCU har en plan – og nu har James Gunn løftet sløret for nogle af de film og serier, der skal udgøre det første kapitel i DCU: “Gods and Monsters”.

Da James Gunn og Peter Safran tilbage i november overtog jobbet som administrerende meddirektører for Warner Bros.’ rebrandede DC Studios, var det med målet om at skabe et strømlinet, velorkestreret DC-superhelteunivers. Noget, der ikke ligefrem havde været tilfældet hidtil i det, der dengang hed DCEU.

Med magtskiftet kom nogle kontroversielle beslutninger om at droppe både den kommende “Wonder Woman 3” og ikke mindst den nyligt annoncerede “Man of Steel 2”. Det efterlod også Henry Cavill med en lang næse, efter at stjernen havde annonceret sit comeback som Superman kort inden, hvilket ikke stemte overens med planerne for det nye DCU.

Alle disse skuffelser kom dog med et løfte om, at vi i det nye år ville få et indblik i planerne og projekterne, der skal udgøre superhelteuniverset i fremtiden. Det har vi nu fået fra Gunn og Safran igennem en række planer, der både er blevet delt på DC’s hjemmeside og Gunns Twitter.

Her har duoen annonceret en god del af det første kapitel i DCU, som vil være forbundet på tværs af film, serier, videospil, live-action og animation. Videoen kan du se nederst i artiklen.

Creature Commandos (animationsserie)

I bedste James Gunn-stil kommer vi til at følge et af DC’s mere obskure og mindre kendte superhold i den kommende animationsserie “Creature Commandos”. Den syv episoder lange serie er skrevet af Gunn selv og baseret på tegneserierne af samme navn, der følger en gruppe monstre og overmennesker, som samles for at bekæmpe nazisterne. Dette bliver dog en moderne fortolkning af holdet.

Som del af det større og forbundne DCU vil karaktererne også blive en del af live-action-projekterne, og her forsøger man altså at finde stemmeskuespillere, der også kan spille karaktererne foran kameraet.

Waller (live-action-serie)

En spinoff-serie af spinoff-serie. “Waller” følger Viola Davis tilbage i rollen som lederen af Task Force X, Amanda Waller, som vi sidst så i “The Suicide Squad”-spinoffen “Peacemaker”. Serien er skabt af Christal Henry (HBO’s “Watchmen”) og Jeremy Carver (“Doom Patrol”). I den kommende serie vi Waller slå sig sammen med nogen af karaktererne fra “Peacemaker”-holdet.

Superman: Legacy (spillefilm)

Den første spillefilm i “Gods and Monsters”-kapitlet er det projekt, der for alvor markerer begyndelsen af det nye DCU – og det bliver et stort et af slagsen. “Superman: Legacy” introducerer os til den nye Superman i en film, der i øjeblikket skrives af James Gunn, som muligvis også vil instruere.

Filmen er ikke en oprindelseshistorie, fortæller Safran: “Den fokuserer på Superman, der balancerer sin Kryptoniske kulturarv med sin menneskelige opdragelse. Superman repræsenterer sandhed, retfærdighed og den amerikanske vej. Han er venlighed i en verden, der synes at venlighed er gammeldags.”

“Superman: Legacy” har som det eneste nye projekt fået en amerikansk premieredato: den 11. juli 2025.

Lanterns (live-action-serie)

Safran og Gunn har sluttet samarbejdet med den mangeårige DC-serieskaber Gerg Berlanti, og med ham ryger hans kommende “Green Lantern”-serie.

Den erstattes dog med HBO Max-serien “Lanterns”, der fokuserer på de to Green Lanterns Hal Jordan og John Stewart. Serien beskrives af Gunn som værende “næsten ligesom True Detective’ med et par Green Lantern-rumstrissere, der overser Jordens distrikt. Her opdager de et skræmmende mysterium, der forbindes med vores større historie i DCU.”

The Authority (spillefilm)

“The Authority” er et passionsprojekt for Gunn, der fokuserer på supergruppen af samme navn, som oprindeligt var under WildStorm-forlæggermærket, inden det blev opkøbt af DC. Filmens superhelte (hvis man kan kalde dem det) er en gruppe af superkarakterer med gode intentioner. De mener dog, at vi lever i en ødelagt verden og vil gøre hvad som helst for at fikse den og skabe verden, som de mener, den bør være.

Paradise Lost (live-action-serie)

Wonder Woman er endnu ikke en del af “Gods and Monsters”-kapitlet i DCU, men det er til gengæld den paradislignende ø, hun er vokset op på, Themyscira. “Paradise Lost” er en “Game of Thrones”-lignende oprindelsesfortælling om Themysciras samfund, der kun består af kvinder. Serien foregår inden Wonder Womans fødsel.

The Brave and the Bold (spillefilm)

DCU introducerer sin egen Batman, der ikke er Robert Pattinson, i “The Brave and the Bold”. Her møder vi Batman i endnu en ikke-oprindelseshistorie, mens vi introduceres til Gunn og Safrans yndlings-Robin, Damian Wayne, Bruce Waynes (og altså Batmans) søn.

Filmen tager udgangspunkt i Grant Morrisons tegneserier, og fortæller historien om Damian, der er blevet opfostret som snigmorder, og hvis eksistens ikke er kendt af hans far i de første år af hans liv. Filmen vil også inkludere andre medlemmer af Bat-familien, selvom vi endnu ikke ved hvilke.

Booster Gold (live-action-serie)

Som den sidste annoncerede HBO Max-serie, kan vi nu begynde at se frem til “Booster Gold”, der følger den titulære superhelt, som i virkeligheden er en taber fra fremtiden, som bruger hverdagsteknologi fra hans tid til at blive en superhelt i nutiden. Gunn beskriver serien som “fortællingen om en superhelts imposter-syndrom,” og man har allerede samtaler med en endnu hemmeligholdt skuespiller om rollen.

Supergirl: Woman of Tomorrow (spillefilm)

Beskrevet som en stor sci-fi-epos er “Supergirl: Woman of Tomorrow” baseret på Tom Kings tegneserie fra sidste år og fokuserer på Supermans kusine, der har haft en noget anden opvækst end sin fætter. Hvor Superman er vokset op på Jorden med kærlige forældre, er Kara Zor-El vokset op på et stykke af Krypton, hvor hun har måttet se alle dem, hun nogensinde har holdt af, dø på forfærdelig vis. Hun er i Gunns ord en noget mere “fucked up” Supergirl, end vi er vant til.

Swamp Thing (spillefilm)

“Swamp Thing” er DCU’s første reelle horror-film og er noget mørkere i tonen end de andre projekter, på trods af at de stadigvæk alle er forbundne. Filmen vil fortælle os oprindelsen af Swamp Thing, en mystisk og monstrøs superskabning.

The Batman Part II (spillefilm)

Den officielle titel på Matt Reeves’ “The Batman”-fortsættelse er “The Batman Part II”. Her kommer vi endnu engang til at se Robert Pattinson trække i titelkarakterens ikoniske superdragt. Filmen er ikke en del af det primære DCU og er stadigvæk en del af Elseworlds-brandet, der blev oprettet i det gamle DCEU.

“The Batman Part II” har endelig fået sin officielle amerikanske premieredato, der ligger den 3. oktober 2025.

Elseworlds

Ligesom den kommende “The Batman”-fortsættelse vil der være projekter, som ikke foregår i det primære DCU – Todd Phillips’ “Joker: Folie à Deux” er et andet eksempel. Gunn og Safran vil gøre det meget klart, når en film er en del af Elseworlds-universet, så man ikke risikerer nogen form for forvirring. Barren for at et Elseworlds-projekt bliver godtaget, bliver ifølge Gunn sat utroligt højt – endnu højere end for et projekt i det primære DCU – da det skal være noget helt særligt, for at man vil bruge tid og penge på noget uden for DCU-tidslinjen.

Resten af DCU

I øjeblikket er fire film på vej inden vi træder ind i det nye DCU. Den 16. marts ser vi “Shazam! Fury of the Gods”, mens vi den 15. juni får Andi Muschiettis “The Flash”, som Gunn holder utroligt meget af, og som vil genstarte hele DCU. Den 17. august får vi så “Blue Beetle”, der ikke er sammenhængende med nogen tidligere projekter og derfor godt kan være en del af DCU. “Aquaman and the Lost Kingdom” får premiere den 25. december og leder direkte over i det nye DCU.

Gunn fortæller, at nogen skuespillere fra det gamle DCEU også vil være en del af det nye DCU, mens det ikke vil være tilfældet for andre. Dog understreger han, at alt fra og med det første af de nyligt annoncerede projekter vil være forbundet.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: