Susanne Biers nye premierefilm “Serena” får hug af anmelderne og er kun kommet op i seks danske biografer, hvilket er et uhørt lavt antal for en film af Oscar-vinderen Bier. Nu forsøger hun at forklare sin fiasko.

Se også: Susanne Biers “Serena” giver ingen mening.

Det begyndte ellers så godt, inden filmen skulle optages. ”Det bliver vor tids version af ‘Borte med blæsten’,” sagde Susanne Bier om projektet, der fik megastjernerne Bradley Cooper og Jennifer Lawrence på rollelisten.

Men derfra gik det ned ad bakke. “Serena” var færdigindspillet i 2012, men har først fået premiere nu. Årsagen er, at Susanne Bier ikke fik lov at lave den film, hun havde sagt ja til, fortæller hun:

”Jeg havde sagt ja til at lave en ‘art house’-film om sort kærlighed, men undervejs blev mine skuespillere til verdensstjerner, og så ændrede tingene sig,” siger den danske instruktør og indikerer dermed, at hun ikke havde ønsket sig de store stjerner.

Produktionsselskabet ville pludselig lave en stor og bred film for mange millioner stik imod Biers ønsker. Hun ønsker ikke at gå i detaljer omkring konflikten, men siger:

”Det giver sig selv, at står man med en kurv æbler, bliver de ikke til tomater, bare fordi tomater pludselig er på mode.”

Filmz’ anmelder Anders Brendstrup var meget kontant i sin kritik af “Serena”: ”Det er ikke noget glemt mesterværk.”

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: