De to store actionhelte har både spillet sammen på skærmen og kæmpet mod hinanden uden for skærmen.

I Netflix’ seneste dokuserie “Arnold” gennemgås Arnold Schwarzeneggers filmkarriere, politiske embede og familieliv. ‘En Mand. Tre Livstider’ er taglinen for dokumentaren i tre dele. I anden del af dokumentaren kigger instruktør Leslie Chilcott nærmere på ikonets skuespilskarriere. Blandt de medvirkende er Schwarzeneggers gamle rival og medskuespiller, Sylvester Stallone.

Under interviewet genkalder Stallone 80’erne, hvor de begge var frontfigurer for actionsfilmens nye udtryk: “Man var pludselig afhængig af sin krop til at fortælle historier”. Han henviser til dengang, “Rambo: First Blood” blev udgivet. Væk var biljagten; ind var store muskuløse mænd med næverne skruet ordentligt på. Samme tilgang var base for “Commando” og “The Terminator”, som var Schwarzeneggers actionfilm fra cirka samme tid.

Begge actionstjerner blev provokeret af hinandens præstationer og pressede sig selv til det yderste for at være den bedste. Selv siger Schwarzenegger i dokumentaren, at han prøvede at finde ud af, hvordan han kunne slå Stallone, efter “Rambo II” fik premiere.

Hvad dokumentaren ender med, fra Stallones side, er en anerkendelse af sin konkurrent: “[Schwarzenegger red.] var overlegen. Han havde bare alle svarene. Han havde kroppen. Han havde styrken. Det var hans karakter.”

Omvendt anerkender Schwarzenegger også Stallone for den kampgejst, han fik på baggrund af rivaliseringen: “Uden Stallone tror jeg ikke, jeg ville have været lige så motiveret for at lave den slags film i 80’erne. Jeg er et konkurrencemenneske”, indrømmer Schwarzenegger.

“Arnold” kan lige nu ses på Netflix.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: