Det begyndte med “Raiders of the Lost Ark”, der sandsynligvis også er den bedste film om Indiana Jones. Men hvilken er den værste? Flertallet vil sikkert sige den fjerde film, “Kingdom of the Crystal Skull”. Men her er Steven Spielberg uenig.

Se også: ”Indiana Jones 5″ bliver forsinket: Premiere om tre år

Dokumentar-instruktøren Susan Lacy, der er på vej med HBO-filmen “Spielberg”, afslører nemlig nu, at “Indiana Jones”-instruktøren selv har en anden ‘værste Indiana Jones’.

Ifølge Lacy mener Spielberg selv, at den dårligste film om Harrison Ford som Indy nemlig er den anden film, “Indiana Jones and the Temple of Doom”, skriver New York Daily News.

Det forklarer måske, at Spielberg har valgt igen at samarbejde med David Koepp til den kommende “Indiana Jones 5”.

Koepp var således manuskript-forfatteren bag den bredt kritiserede “Indiana Jones 4”. En kritik, som Spielberg altså ikke selv deler.

“Indiana Jones 5” får premiere d. 10. juli i 2020.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (19)
Gravatar

#11 nwinther 4 år siden

Jeg synes Temple og Doom er interessant og morsom. Jeg kan sagtens undvære Short Round, men alligevel er det en fin film.

"Problemet" med "Last Crusade" er, at den i lange stræk er en genindspilning af "Raiders".

Men jeg synes det var et interessant take, at man tog udgangspunkt i de store religioner - jødedommen, hinduismen, kristendommen - og kunne også have lavet noget over islam, buddhismen mv.

Det var sådan set dét, jeg forstod ved serien. Og med 4'eren blev det så til rumvæsner (ikke at det er mere urealistisk), som bryder med temaet.
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman
Gravatar

#12 kblood 4 år siden

#11 Jo, det er rigtigt nok at det med rumvæsner helt klart tager det fra at være mystik til at være mere Sci Fi. Det passer simpelthen ikke særligt godt ind i et Indiana Jones univers hvor Gud virker til at være mere end noget folk tror på. Jeg tror måske idéen var at man prøvede at tviste historien og at de andre ting også kunne være kommet fra rumvæsner, lidt som Chariots of the Gods kommer ind på.

Men det gør bare at det både er tema og indhold der er skiftet en del og gået skævt. For jeg syntes godt nok en stor del af Indiana Jones filmene er eventyret hvor han skal igennem adskillige fælder, og fælderne var noget tamme i Indy 4 (filmen... ikke spillet. Spillet var fantastisk og havde været en langt bedre film idé)
Gravatar

#13 monzoon 4 år siden

som der før er sagt, så handler det hele jo om overtro. Folk er nok bare ikke klar til at sætte ufoer og rumvæsner op på samme hylde som religion.
Reelt set var Crystal Skull ikke dårlig. For der er virkelig gået mange år siden sidst og de var nødt til at lave en opsamling og noget de kunne bygge videre på. Ærgerligt de lige valgte Labeouf til at spille hans søn, synes ikke han passede ind i historien (som skuespiller)
to infinity and beyond!
Gravatar

#14 Mejse 4 år siden

altså teknisk set er det vel ikke rumvæsner ? men æhh interdimensionelle væsner :D
Gravatar

#15 kblood 4 år siden

Altså, hvis det var den samme type overtro, så forklarede filmen det dårligt. Problemet er at rumvæsener jo netop ikke behøves at være uvidenskabelig overtro. Det er lidt svært at holde det som samme genre bare fordi begge dele kan kategoriseres som overtro.

Og ja, så vil jeg holde fast i at der var et mangel på interessante dødsfælder i filmen.
Gravatar

#16 Kisbye 4 år siden

Der vel i sig selv ikke noget overnaturligt i rumvæsner? Det er overhovedet ikke på samme hylde som religion.
Imagine an elephant with the flu. One sneeze and it breaks it's bloody neck - Fukkatsu no hi AKA Virus (1980)
Gravatar

#17 kblood 4 år siden

#16 Nej, de behøves i hvert fald ikke at være på samme hylde. De kunne selvfølgelig laves til væsener med overnaturlige kræfter og sådan, men i Crystal Skull havde de da vidst bare et rumskib og det var cirka det. Kan ikke rigtigt huske noget overnaturligt i den film.
Gravatar

#18 Mejse 4 år siden

#16 nope intet overnaturligt men altså stadig ikke rumvæsner eller rumskib :)
Gravatar

#19 The one is back 3 år siden

Last jedi være end værste Indiana jones movie

Skriv ny kommentar: