Vi kommer ikke til at se mere til den tidligere rebel Cara Dune i “The Mandalorian”, efter Lucasfilm har valgt at opsige skuespillerinden på grund af kontroversielle opslag på hendes Instagram.

Carano delte bl.a. en Instagram story, der sammenligner USA’s politiske landskab med Nazityskland:

“Jøder blev tæsket i gaderne, ikke af nazi-soldater, men af deres naboer… selv af børn. Fordi historie er redigeret, indser de fleste folk i dag ikke, at for at nå til det punkt, hvor Nazi-soldaterne kunne samle tusinder af jøder, fik regeringen først deres egne naboer til at hade dem for blot at være jøder. Hvordan er det anderledes fra at hade nogen for deres politiske holdninger?”

Siden er hashtagget #FireGinaCarano begyndt at trende, og nu har Lucasfilm altså valgt at skride til handling.

Det er ikke første gang, at Carano udtaler sig kontroversielt på sociale medier. Her gjorde hun grin med transkønnede i sin Twitter-bio, og hun har offentligt været fortaler for ikke at bruge masker under pandemien. Derudover spredte hun misinformation, da hun påstod, at der havde været valgsvindel i valget mellem Donald Trump og Joe Biden.Vis kommentarer (41)
Gravatar

#11 skurken2 3 år siden

Mads47 (7) skrev:
#4 så du vil mene at det er harmløst at sprede misinformation ang. en pandemi med et dødstal på 2,36 millioner og 475.000 i USA alene. Er det også harmløst at negligere Nazisternes gerninger i 30'erne og 40'erne? Det hun har gjort og sagt er langt fra harmløst. Denne form for alternative "virklighed" har været med til at vi igen ser fascismens fremmarch.

Og nej, ytringsfrihed beskytter ingen mod konsekvenser. Sådan forholder det sig også i Danmark. Hvilket er derfor det blandt andet er strafbart at kalde skældsord mod politiet.

"Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres."

"Alle borgere kan udtrykke det, de vil. Man kan sige, skrive eller på anden måde udtrykke sine tanker offentligt. Men samtidig må man også tage ansvaret for det, man siger eller skriver. Lovgivningen sætter nemlig nogle grænser for, hvad man kan tillade sig at sige eller skrive offentligt.

Hvis man f.eks. er meget grov og fornærmer et andet menneske offentligt, kan man risikere at blive stævnet i en såkaldt injuriesag. Og hvis man f.eks. skriver noget, der truer landets sikkerhed, kan man blive tiltalt ved domstolene og idømt straf."Det var nok noget af det mest intetsigende og selv rygklappende udtalelse jeg længe har set. Hvad er grundlaget for at henvise til den danske grundlov angående frie ytringer, da det ikke er gældende i USA? men lad os blive ved den danske. Der er to former, hhv. sigtelser og ringeagtsytringer. Loven angående den først nævnte omhandler situationer hvor der er to udfald, sandt eller falsk. Typisk en situation hvor en person anklager en anden for en kriminel handling, såsom "Du har stjålet min bil" eller "Du har snydt i skat" og husk det er den anklangende som skal dokumentere påstanden (Retsplejeloven).

Den sidst nævnte angående fornærmelser og lignende har en utrolig høj bar, at det er meget sjældent at nogle er blevet idømt nogle form for straf. Jeg kan meget nemt give utrolig grove og fornærmende udtalelser omkring alle personer uden det tager form af injurier. For 100 år siden var det injurierende at blive kaldt "tåbe" og 50 år siden at blive kaldt "idiot". Det er det ikke længere i dag, fordi individers opfattelse af ord ændres gennem tiderne.

Jeg kan meget nemt sige til en person følgende: "jeg synes du er utrolig ubegavet og har en verdensforståelse på linje med en dødfødt". Dette er ikke underlagt loven omkring ringeagtsytringer.

Angående Gina Carano, folk har stadig ikke fortalt mig hvad de fandt nedsættende omkring hendes udtalelser/opslag eller hvilke? Er det pga. opslaget med det berømte foto af August Landmesser? Som var en del af min historie undervisning i gymnasiet, hvor min underviser stillede et vigtigt, men
meget simpelt spørgsmål: "Hvorfor tror I at det er et kendt foto?" Svaret er selvfølgelig meget enkelt, fordi det er individet som går imod den kollektive pøbel. Men så igen, min underviser var åbenbart skabsnazist set med nutidens simplificeret, historieløse og "moralsk overlegen" generation. Det er nu engang pineligt at høre på folk tilråbe "fascismen", når de ikke bliver bekræftet af andre, specielt på internettet.
Gravatar

#12 Pistolprinsen 3 år siden


Lidt trold er man vel altid :-)
Gravatar

#13 lupus 3 år siden

Havde ikke forventet andet af Disney. Det almen viden at Disney selv tilhører venstrefløjen og hurtigt bukker knæet, når den ekstreme venstrefløj skaber sig.
At kalde Gina for en "far right" er sgu rent bs, alle der ikke falder til patten for en lille gruppe bliver pr automatik kaldt "far right" nu til dages især på Twitter. Der efterhånden er en ren propaganda maskine for den ekstreme venstrefløjen.
Gravatar

#14 Star Trek fever 3 år siden

#CancelDisneyPlus

Jeg viser min foragt og har opsagt abonnementet.
Get woke, go broke.

All lives matter.

Facts dont care about feelings

#CancelDisneyPlus, #JusticeforGina

"Jews were beaten in the streets, not by Nazi soldiers, but by their neighbours - even by children. I condemns all that Nazis did and stood for, but because history is edited, most people today don't realize, that to get to the point where Nazi soldiers could easily round up thousands of Jews, the government first made their own neighbours hate them simply because they were Jews. How is that any different from hating someone for their political views - left or right?"
Gravatar

#15 BlackJesus 3 år siden

Pistolprinsen (4) skrev:
Hun har ikke opilet til noget som helst - ej heller bragt nogen i fare - hun har blot yrtet sin mening - hvis det har konsekvenserne alene, at ytre sin mening, så har man ikke ytringsfrihed!
Selvfølgelig skal det have konsekvenser, hvis man opiler til ulovligheder eller bringer andres liv i fare, men det har hun ikke gjort - blot luftet sin mening og holding, hvilket aldrig burde komme en person til last!


Så hvis jeg går offentligt og siger min chef er dum og uduelig, er det ikke en fyringsgrundlag pga. ytringsfrihed?

STOP MED AT FORDUMME YTRINGSFRIHED
Gravatar

#16 BlackJesus 3 år siden

Star Trek fever (14) skrev:
#CancelDisneyPlus

Jeg viser min foragt og har opsagt abonnementet.


Andet ville også være underligt med de skøre facistiske holdninger du går rundt med.
Gravatar

#17 BlackJesus 3 år siden

Jeg er ikke her for at beskytte Disney, men de er nu kendt for at fyre folk der ikke lige følger deres normer. Nu kender vi jo en vis instruktør der blev fyret pga. meget gamle tweets.

Så det ville være mærkeligt hvis de ikke fyrede hende ;)
Gravatar

#18 Warbeard 3 år siden

Mads47 (10) skrev:

Dertil vil jeg sige at der er en kæmpe forskel på at ytre socialedemokratiske holdninger og sprede Far Right propaganda.


"Hvis folk er enige med mig er det en holdning, ellers er det propaganda."
Gravatar

#19 Mads47 3 år siden

#18 Bare nej, men at negligere Nazisternes Jødeforfølgensen at være på lige fod med kritik af åndsvage postulater. Er far right propaganda, det underminere Nazisternes gerninger, gør det mere spiseligt i samfunds debatter. Hvilket kan være med til folks holdninger forandre sig over tid og skævrider opfattelsen af hvad der forgik i Nazi tyskland.

Hun har ret til at synes hvad hun vil om transseksuel, homoseksuelle og osv. Men jeg synes det er bestemt bekymrende den tendens vi ser hvor Far-right venlig holdninger vinder fremgang i både Europa, Amerika og andre vestlige lande. Propaganda handler om at gøre visse holdninger mere spiselige for den almene borger og det er et farligt våben, alle sider bruger. Om det er den ekstreme venstrefløj eller højrefløj.

Forskellen er dog bare at Far-Right vil holde visse samfundgrupper nede og ønsker andre folkeslag udryddet.
Gravatar

#20 Pistolprinsen 3 år siden

BlackJesus (15) skrev:
Så hvis jeg går offentligt og siger min chef er dum og uduelig, er det ikke en fyringsgrundlag pga. ytringsfrihed?

Der er STOR foreskel på, at være illoyal overfor sin arbejdsplads, og ytre sin politiske holdning!
STOP MED AT FORDUMME YTRINGSFRIHED
Stop med at fordreje andres indlæg!
(Og, stop også med at råbe - du får ikke mere ret af den grund)
Lidt trold er man vel altid :-)

Skriv ny kommentar: