Lige inden påskeferien forløb, og danskerne holdt ferie, blev “The Super Mario Bros. Movie” udsendt i biograferne over hele verdenen. Siden er det kun gået én vej; Opad!

At de fleste mennesker er vokset op med, eller i hvert fald kender til Mario, Luigi og Princess Peach, er en underdrivelse. I fem årtier har den japanske spilserie udvidet sig til en enorm franchise omfattende sportsspil, gokartræs, galakseudforskning og nostalgiske tilbagetog til det originale spil i nye formater.

“Super Mario Bros.” er også forsøgt filmatiseret tidligere, men endte med et rædderligt slutprodukt. Dog er det ikke tilfældet med det seneste forsøg: “The Super Mario Bros. Movie” er blevet set så meget, at det er den bedst tjente filmatisering af et videospil; den anden bedst tjente animationsfilm nogensinde (næst efter “Minions: The Rise of Gru”) og den højst indtjenende film foreløbig i 2023. På imdb.com kan man læse, at filmen har rundet 677 millioner dollars – svarende til over 4,5 milliarder danske kroner.

Modtagelsen har både været negativ og positiv blandt anmeldere. På Metacritic.com har filmen en gennemsnitlig rating på 46/100. Til gengæld har brugerne givet filmen 8.7/10 i rating. Forklaringen kan ligge i de mange detaljer og Easter Eggs, som tiltaler engagerede fans, der kender referencer til gamle spiltemaer, Mario Kart-banen ‘Rainbow Road’ og spilhistorien bag “Super Mario Bros.”.

“The Super Mario Bros. Movie” kører stadig i biograferne. Du kan se traileren her.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: