Globalt gratis-event på YouTube forener nu verdens filmfestivaler under coronakrisen.

Verdens største filmfestival – den i Cannes – skulle finde sted i maj, men er aflyst på grund af truslen fra covid-19. Det samme er tilfældet for en lang række andre internationale filmfestivaler, ligesom store festivaler til efteråret i Toronto og Venedig er truet af aflysning.

Derfor går verdens store filmfestivaler nu sammen om den digitale filmfestival We Are One, der finder sted på YouTube, som vil streame en række festivalfilm ganske gratis:

”Ved at samarbejde med vores ekstraordinære festivalpartnere og YouTube håber vi, at alle får en smag af, hvad der gør hver festival så unik og værdsætter kunsten og kraften ved film,” udtaler Tribeca Film Festival-chef Jane Rosenthal om We Are One.

Det er ellers ikke mere end tre uger siden, at Cannes-chef Thierry Frémaux forsikrede verden om, at Cannes aldrig ville blive en digital festival, fordi film skal ses i biografen. Nu har han tilsyneladende skiftet holdning:

”Vi er stolte over at tilslutte os vores partner-festivaler for at sætte spot på i sandhed ekstraordinære film og talenter,” siger Frémaux.

Det vides endnu ikke hvilke film, der vil blive fremvist som en del af We Are One.

Følgende filmfestivaler deltager i We Are One: Annecy International Animation Film Festival, Berlin International Film Festival, BFI London Film Festival, Cannes, Guadalajara International Film Festival, International Film Festival & Awards Macao (IFFAM), Jerusalem Film Festival, Mumbai Film Festival (MAMI), Karlovy Vary International Film Festival, Locarno Film Festival, Marrakech International Film Festival, New York Film Festival, San Sebastian International Film Festival, Sarajevo Film Festival, Sundance Film Festival, Sydney Film Festival, Tokyo International Film Festival, TIFF, Tribeca Film Festival og Venedig Film Festival.

Læs også ‘Cannes-chef afviser digital festival: “Top Gun 2” er lavet til biografen‘.

We Are One: A Global Film Festival finder sted i perioden fra den 29. maj til den 7. juni.


Vis kommentarer (5)
Gravatar

#1 Geekalot 5 måneder siden

Må Netflix deltage i det ? :D
Gravatar

#2 Justin 5 måneder siden

#1
Nej, det må Netflix ikke, fordi Netflix er ikke en filmfestival
Gravatar

#3 Geekalot 5 måneder siden

#1 var nu også om nogle af deres film måtte deltage i det. Nu Cannes er med...
Gravatar

#4 Justin 5 måneder siden

#3
Nu har Netflix jo vundet priser på andre festivaler, der syntes det er filmen er vigtigst, ikke hvordan filmen fremvises.

Det kan undre man har noget der kalder sig en filmfestival som ikke synte det er filmen der er dét vigtigste
Gravatar

#5 Tyler Durden 5 måneder siden

Justin (2) skrev:
#1
Nej, det må Netflix ikke, fordi Netflix er ikke en filmfestival
Da festivalen, We Are One, vil foregå på YouTube, som en erstatning for de konventionelle filmfestivaler, er der i princippet ikke noget i vejen for at Netflix kan have en Netflix Original, eller to, med. Ligesom de har haft det før (godt nok sjældent), på Cannes. Om de så vil deltage, eller i det hele taget har en ny film, de føler vil passe til formatet, er en anden sag.
"I love the smell of napalm in the morning..."

Skriv ny kommentar: