Det er kun få år siden, at Mel Gibson gjorde sig uheldigt bemærket, da han blev stoppet for spirituskørsel og i den forbindelse kom med en række antisemitiske udtalelser, deriblandt: ”Fucking jøder… jøderne er ansvarlige for alle verdens krige.”

Tidligere på måneden kom Mel Gibson så atter i søgelyset, da det kom frem, at han var kommet med en række mindre flatterende udtalelser til sin tidligere kæreste, som f.eks. ”Du ligner en liderlig gris, og hvis du bliver voldtaget af en gruppe niggere, er det din egen skyld.”

Se også: Mel Gibson igen i problemer pga. racistiske udtalelser.

Gibson er efterfølgende blevet stærkt kritiseret, men nu kommer Whoopi Goldberg så til hans forsvar og siger: ”Jeg bryder mig ikke om det, han gjorde, men jeg kender Mel, og jeg ved, at han ikke er racist.”

”Jeg har haft et langt venskab med Mel. Du kan sige, at han er en kvajpande, men jeg kan ikke sidde her og sige, at han er racist, efter han har været på besøg i mit hus sammen med mine børn… Men tag ikke fejl, jeg bryder mig ikke om det, han har gjort,” fastslår Whoopi.

Se også: Mel Gibson ville spille James Bond – men var ikke høj nok.Vis kommentarer (39)
Gravatar

#1 BN 12 år siden

I min hverdag hører jeg tit danskere bruge ord som "perker", "neger" o.lign. i en morsomt ment og/eller vred/hånlig kommentar til f.eks. udlændinge, der kommer ind i en butik for at handle, men som ikke kan gøre sig forståelige på hverken dansk eller engelsk. Eller en sådan racistisk lydende kommentar falder sommetider fra såvel unge som ældre danskere, hvis de ser en flok udlændinge/indvandrere stå eller gå i samlet flok.

Det er i bund og grund ikke særlig sympatisk at komme med øgenavne eller vittigheder om udlændinge, men ikke desto mindre er der rigtigt mange danskere der gør det. På ét punkt har disse imidlertid en stor fordel: De bliver ikke optaget på bånd, og deres udtalelser bliver heller ikke en mediebegivenhed. ... Men havde en af dem nu heddet Mel Gibson, havde sagen nok stillet sig anderledes.

Hvis man går de danskere, der nu og da fyrer racistisk betonede replikker af, lidt på klingen, tror jeg egentlig, man som regel vil opdage, at mens de nok kan LYDE som racister, så er det ikke noget de virkelig ER i det indre. D.v.s. det bunder ikke dybt, men skyldes at de ikke altid lader fornuften sejre, når de kommer med spontane udtalelser.

Hvad enten grunden nu har været alkohol/en beruset tilstand, vrede eller bare et forsøg på at være morsom, så er der mange mennesker (ikke kun i Danmark), der mere end én gang i deres liv er kommet med racistiske eller kvindediskrimerende udtalelser, UDEN at disse udtalelser har været betegnende for deres syn på udlændinge og kvinder. ... På den baggrund er jeg ikke overrasket over at den sorte skuespillerinde Whoopi Goldbergs konstatering om Mel Gibson: "Du kan sige, at han er en kvajpande, men jeg kan ikke sidde her og sige, at han er racist, efter han har været på besøg i mit hus sammen med mine børn ..."

Mel Gibson er langtfra alene om sine dumheder - næh, han er bare mere berømt end de fleste andre.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#2 filmz-Bruce 12 år siden

Jeg plejer at sige perle!
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#3 DJAS 12 år siden

#1 måske kan det betyde at der generelt bliver talt pænere til hinanden. Det ville jo ikke være så skidt...
Gravatar

#4 gi-jones 12 år siden

Jeg har netop besluttet mig for at se bæverfilmen uanset hvor ringe den så er. Jeg synes det er så meganederen at folks karriere skal falde fuldstændig fra hinanden pga. sådan noget latterligt papparazi-lort.
Gi' dog pengene til Afrika... De har mere brug for dem.
Gravatar

#5 BN 12 år siden

Bruce (2) skrev:
Jeg plejer at sige perle!


Hehe

DJAS (3) skrev:
#1 måske kan det betyde at der generelt bliver talt pænere til hinanden. Det ville jo ikke være så skidt...


Nej, sandt nok.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#6 Zalon 12 år siden

LEAVE MEL GIBSON ALONE!

Altså seriøst, la' ham nu få fred til at lave en flere gode film til os som, ikke lader os gå på af hva' skuespillerne laver i deres fritid.

Der er massere af skuespillere og instruktører der er nogle fjolser, men det gør dem ikke dårligere til deres arbejde.

Mel Gibson er en dygtig instruktør og en god skuespiller, lad ham nu passe sit arbejde...
Gravatar

#7 KEiZ 12 år siden

#1 enig!!

Kan huske jeg i et intereveiw med Hugh Grant, læste at han sagde han ikke længe kunne tage på besøg til middag hos bekendte eller venners, venner idet at fortalte han en lille anekdote fra han var ung eller en "sjov" episode han havde oplevet, var det ofte forside stof dagene efter. og det lige meget om det havde været rasistiske holdninger, eller han syntes en eller anden var lækker eller et fjols, så kunne det drejes til noget der kunne komme i avisen dagene efter.

Det er virkelig prisen ved at være et navn, alt hvad man foretager sig bliver blæst op og vendt og drejel og man kan blive lagt for had for de mindste ting.
What are your names, Neil and Bob, or is that like what you do?
Gravatar

#8 KickAssFairy 12 år siden

Frag sake....
Hvad pokker er det med ordet racist? for det første er det ikke et bande ord. For det andet, siden hvornår er Jøderne begyndt at tilhøre en antropologisk gruppe for sig selv? De er en ikke en race, de er et folk. Er man racist hvis man hader jyder eller sjællændere? Ordet man leder efter i disse sammenhænge er antisemitist. Men jeg vil give manden delvist ret; Jøderne og deres bosættelser på vestbredden er årsagen til meget af den spetakel der foregår i mellemøsten. Og nej jeg er ikke antisemitist, men det er noget man bliver kaldt hvis man bare har EET ondt ord om jøderne.
De skulle aldrig have fået det land i første omgang, de købte lidt og stjal resten, ved at avle muslimerne væk... det er fanmer ikke i orden.
Gravatar

#9 RasmusFL 12 år siden

Haha, det billede der bliver man sku aldrig træt af... Mel med en håndbåret bæver. Who would have thought?
Pvt. Witt: "You ever get lonely, sergent?" Sgt. Welsh: "Only around people"
Gravatar

#10 Buzz 12 år siden

Jeg tror også at jeg bare skal in og ligge flad af grind til den film

Skriv ny kommentar: