Sidste år blev det rapporteret, at “Troja”-instruktøren Wolfgang Petersen havde sat sig for at instruere en amerikansk live-action-filmfortolkning af anime-thrilleren “Paprika”, og nu kan filmskaberen fortælle mere sin vision for projektet, der bygger over Satoshi Kons hyldede og surrealistiske animationsepos.

”Vi har en ung manusforfatter på opgaven, og han har lige indleveret et meget detaljeret udkast, som vi arbejder på,” forklarer Petersen. ”Og hvis det er i orden, vil han gå i gang med selve manuskriptet, og det vil gå virkelig hurtigt, fordi udkastet er så detaljeret. Så jeg glæder mig meget til det. Projektet rykker nu hastigt fremad.”

Den japansk animerede film fra 2006 udspiller sig i en nær fremtid, hvor forskere har opfundet en maskine, der gør, at psykologer kan træde direkte ind i deres patienters drømme for derved bedre at kunne behandle deres problemer. Desværre bliver apparatet stjålet, og tyvene kan derved tvinge sig adgang til folks tanker og efterlade deres ofre med bizarre visioner. Den eneste, der er i stand til at komme til bunds i mysteriet, er en ung kvindelige psykolog, som selv lider af personlighedsspaltning.

Wolfgang Petersen fortæller om sin version af filmen: ”Vi gør handlingen lidt mere åben, så den er mere tilgængelig for et bredere publikum, men den får en stil henad ‘The Matrix’ i størrelsesforhold. Så det bliver mere en film til mainstreampublikummet.”

Satoshi Kon, som også instruerede anime-succeserne “Perfect Blue”, “Millenium Actress” og “Tokyo Godfathers”, stod også for originalfilmens manuskript, der byggede over Yasutaka Tsutsuis roman fra 1993. Romanen er siden blevet omsat til to forskellige manga-serier.

Se også: Wolfgang Petersen laver live-action-remake af “Paprika”.Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 Lord Beef Jerky 14 år siden

Åh Wolfgang Petersen dog... ligeså god som du var engang, ligeså elendig er du i dag. Dog er jeg ikke helt afvisende overfor denne film. Paprika er en glimrende visuel oplevelse, men det er næppe Satoshi Kons bedste film. Den kunne sagtens fungere som live-action, og da bestemt også som en lettere tilgængelig Hollywood-film, men i hænderne på Petersen tvivler jeg dog, at den bliver ligeså god som originalen... og bestemt heller ikke bedre.
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"
Gravatar

#2 migmig 14 år siden

Ja, jeg må indrømme kommentaren..

"Vi gør handlingen lidt mere åben, så den er mere tilgængelig for et bredere publikum [...] Så det bliver mere en film til mainstreampublikummet."

..virker en smule afskrækkende på mig. Det lyder for mig som om de har tænkt sig at udvande hele konceptet og lefte for laveste fællesnævner og give en ellers interessant anime en Hollywood overhaul. Jeg har ikke set så meget af Kons andet arbejde (*skriver på to-watch listen*), så jeg ved ikke hvordan Paprika er ved sammenligning. Men jeg kunne godt lide den og har svært ved at forestille mig, hvordan den vinder ved et film remake.

Skriv ny kommentar: