Hun sikrede “Wonder Woman” en nominering til producenternes branchepris, PGA Award. Det er instruktør Patty Jenkins lykkelig for – fordi hverken kvinder eller superhelte har det normalt nemt i Hollywoods Award-sæson.

Se også: Producenterne elsker også “Get Out” – “Wonder Woman” nu varm til Oscar

Derfor var Patty Jenkins også overrasket over PGA-nomineringen til “Wonder Woman”, der dermed er kommet nærmere en Oscar-nominering for Bedste film – selv om det stadig ikke er det mest sandsynlige:

”Jeg ved, at superheltefilm har svært ved at få anerkendelse. Jeg ved, at kvindelige instruktører har svært ved at få anerkendelse. Jeg ved, at hovedrolle-skuespillere i superheltefilm ikke får anerkendelse. Sådan er det,” siger Jenkins til Vanity Fair.

Det har Patty Jenkins ret i. Kathryn Bigelow er den eneste kvinde, der nogensinde har vundet en Oscar som bedste instruktør – det gjorde hun med “The Hurt Locker”.

Og endnu er ingen superheltefilm nogensinde blevet nomineret til kategorien Bedste film.

Oscar uddeles d. 4. marts.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (21)
Gravatar

#11 Geekalod 4 år siden

du får svært ved at redde den, pus. jeg har i øvrigt aldrig kaldt dig kvindehader. igen læser du ting jeg ikke skriver. det er også svært at læse, skrive og huske på samme tid. især med den klamme dobbelthage du har. eller du tror måske at være mandschauvinist og at hade kvinder er det same? nej nej jeg ved godt du spiller den af til pornhub, sniper i cod og stadig downloader film på trods af at du har påstået at den slags var slut.
Gravatar

#12 Geekalod 4 år siden

Alex, vise ord i øvrigt. jeg er helt enig. selvom ligestilling måske er utopisk i ordets forstand er Europa langt foran resten af verden.
Gravatar

#13 Mejse 4 år siden

#10 det er jo lige netop det, og så når amerikanere har en tendens til at gøre alt meget stort og med flair, så tager det nogen gange overhånd fordi at hele verden bliver involveret, men helt enig i at det nu engang er den måde de gør det på, de gør noget til dette års sag, og så bliver det kæmpe stort, og så finder det forhåbentlig et mere normalt leje bagefter, men moderation er ikke noget de gør sig i derovre på både godt og ondt, og sørgeligt nok er det jo emner der skal fokus på.
Gravatar

#14 Johnny42 4 år siden

Wonder Womans plot er jo stor set identisk med de fleste MCU-film, så hvorfor der er så mange der siger at den skulle være så god og fantastisk forstår jeg ikke. Hvis den bliver nomineret på bekostning af Logan, så er det faktisk lige før jeg vil sige, at jeg er færdig med Oscar showet og med nogensinde at tage dem seriøst igen. Hvis jeg skulle pege på en blockbuster med en outside shot til en Oscar nominering, så vil jeg pege på War for the Planet of the Apes, men det tror jeg ikke sker, og Wonder Woman som film, eller Patty Jenkins som instruktør har under ingen omstændigheder fortjent at blive nomineret.
Gravatar

#15 Snipp 4 år siden

#14 Enig - jeg glemte helt at nævne Logan i min oprindelige kommentar - Den fortjener helt sikkert en nominering.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#16 Kau 4 år siden

Mener du seriøst at Thor og Guardian kunne blive nomineret til en oscar ? Guardian er en utrolig kedelig og intetsigende film. Thor er meget bedre, men slet ikke i nærheden af Oscar klasse.
Superhelte burde ikke blive være i tale om en Oscar, den der kommer tætteste på er The Dark Knight, klart den bedste superhelte film.
Gravatar

#17 Snipp 4 år siden

#16 Ja jeg synes faktisk de var utrolig sjove og jeg skrev komediekategorien og ikke som den bedste film - hvilket er det artiklen henviser til. Jeg synes helt klart at Logan kunne være nomineret som årets bedste film. Er helt enig i at The Dark Knight er awesome og oscar værdig - den blev jo også nomineret i en del kategorier (hvis jeg husker ret), dog bare desværre ikke som bedste film, hvilket jeg synes den fortjente dengang i forhold til milk eller benjamin buttons forunderlige liv.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#18 Mejse 4 år siden

#17 men oscar har jo ikke bedste komediefilm, det er jo lidt forskelligt hvilke kategorier de har, så de ville begge have nogen udfordringer med at vinde oscars i den kategori, men kunne måske have gjort det i andre award shows, men ja superhelte film og kvinder har det da sværere til awardshows, meeeeeen det er der jo forskellige grunde til.
Gravatar

#19 Snipp 4 år siden

#18 ahh okay det forklar det nok så. Jeg ser ikke oscar eller andre award shows andet end hvem der vinder/taber. Men jeg troede Oscars var det mest prestigefyldte og derfor burde indeholde alle kategorier for film. Men det har man nok andre awards for? BAFTA, golden globes mm. Anyway, hvem kunne du se som all time superhelte film der fortjente det år de blev lavet? Som min kommentar i #15 og #17, så synes jeg kun TDK og Logan er på de niveauer. Du har ret superhelte film har bare stortset ingen chancer, hvilket er sørgeligt. Men de er gode blockbusters :D
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#20 Mejse 4 år siden

#19 tror lige netop de tænker at de er de største, og mest prestigefyldte, så alt det der fluff må de mindre tage sig af, "vi tager ÅRETS bedste film" :P
det er jo det, men ved ikke om det er sørgeligt, jeg har det lidt ligesom med da der var alt netflix/cannes problemerne, hvad er problemet ? netflix laver da bare deres eget original content streaming service show og så er problemet løst :) måske der burde være awardshows som havde fokus andre steder i stedet for 100 awards shows med mere eller mindre samme fokus, ville da gøre det mere interessant.

Skriv ny kommentar: