I denne uge er der dansk biografpremiere på Marc Forsters zombiefilm “World War Z” med Brad Pitt, som er baseret på Max Brooks’ bog af samme navn. Der har været meget snak om, hvor meget filmen afviger fra sit forlag, og det er et emne, som Brooks selv kommer ind på i et nyt interview med filmmagasinet Empire.

Se også: Brad Pitt ikke på talefod med “World War Z”-instruktør.

En af de væsentligste forskelle på filmen og bogen er skildringen af zombierne. I filmen bliver de brutale væsner skildret som lynhurtige blodsugere, der i samlet flok går til angreb på omverdenen, mens zombierne i bogen er mere sløve og immobile.

”Jeg er bare ikke til hurtige zombier” fastslår Brooks, som er søn af instruktøren Mel Brooks (“Spaceballs”, “Sheriffen skyder på det hele”), og fortsætter: ”Men jeg er ikke så naiv, at jeg ikke kan forstå, hvorfor de valgte at bruge hurtige zombier i filmen. De fleste, som ikke er fans af zombier, synes, at hurtige zombier er mere spændende. Sådan har jeg det bare ikke.”

I filmen ændrede man også virussens oprindelsessted. I bogen stammer den fra Kina, men da filmen skulle produceres, ændrede man den del af historien af frygt for, at Kina ville bandlyse filmen og derved ramponere filmens internationale omsætning. ”Jeg kender ikke til filmmagernes begrundelser, for jeg var ikke en del af processen, men jeg kan fortælle, at jeg takkede nej til to udgivelsesmuligheder i Kina, fordi de ville censurere min bog. De bad mig ændre Kinas navn til et fiktivt navn.”

I interviewet taler Brooks også om, hvorfor han bad om at få Brad Pitts ansigt fjernet fra bogens omslag, og om hans samtaler med manuskriptforfatteren J. Michael Straczynski (“Babylon 5”), som skrev det første manuskriptudkast til filmen, som angiveligt var meget tro over fro bogen, men som blev droppet af filmmagerne. Klik på overskriften for at læse mere.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (6)
Gravatar

#1 steadi07 10 år siden

Interviewet kan stærkt anbefales at læse. Gode spørgsmål og korte, men ret så interessante svar. Enkelte af dem har Max Brooks givet tidligere, men det er en sand fornøjelse, at han tydeligvis har tænkt så vanvittigt meget over netop zombier og deres indflydelse på samfundet.
Gravatar

#2 Slettet Bruger [978012435] 10 år siden

[url=
Gravatar

#3 davenport 10 år siden

Ja, det var et godt interview. Han er ret morsom.
Min fars fætter, har bare mødt John Williams! Æh, Bæh!!
Gravatar

#4 Universet 10 år siden

Har næsten læst bogen færdig. så uden at kende slutningen på bogen endnu,
synes jeg den er vild god og kan anbefaledes. :D

Så jeg må sige at jeg har været en del skuffet over "Fast zombies" siden de første billeder
og video fra filmen kom ud.

Så i forhold til #2´s link. må jeg sige at jeg er enig I Max Brooks.

Fast zombies are GAY eller Fast zombies = Mega fail.

*Off-Topic*
Jeg har personligt ikke har noget imod bøsser. har f.eks. lige hørt Radio Programmet "bagfra" med Gustav bedre kendt fra "for Lækker til Love".

http://www.radio24syv.dk/programmer/bagfra-med-gus... <---

Må sige at jeg har stemt på DF (tidligere). så NU er mine tanker om at stemme på DF ( igen en dag), er begyndt så småt at blive skudt ned af både Marie Krarup ( homo syn ).

Samt Søren Espersen´s syn på at "War On Drugs" ikke har spillet fallit men der skal istedet for skrues strammer op for the "War on drugs" aka. Hårdere straffe osv osv.

se her http://www.dr.dk/tv/se/deadline/deadline-305

Selvom der over hele verden, er Regeringer/statsledere/politikere/skuespillere begyndt at indse at 40års Krig ( War on drugs ) mod stoffer for at få et stoffrit-samfund har Spillet fallit. søg på -> BTT: Breaking the TABOO.
*Off-Topic*
Gravatar

#5 Slettet Bruger [2552871393] 10 år siden

Så, hvad du siger er, at du godt kan lide ostepølse på grill?
Gravatar

#6 Lord Beef Jerky 10 år siden

Jeg er fan af #4!!!
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"

Skriv ny kommentar: