En anmeldelse er en subjektiv vurdering. Men ofte er den ledsaget af ‘objektive’ stjerner – der kan sammenlignes på tværs af anmeldelser, som det sker på Rotten Tomatoes. Og det er et problem, mener “X-Men 3”-instruktøren Brett Ratner.

Se også: Danske Biografer: Arrogante anmeldere kan fremavle dansk Donald Trump

For i stedet for at læse anmeldernes argumenter for og imod så kigger flertallet i dag kun på Rotten Tomatoes-scoren, der gør kunst til matematik:

”Det værste, vi har i nutidens filmkultur, er Rotten Tomatoes. Jeg mener, at det ødelægger vores branche. Jeg har stor respekt og beundring for filmkritik. Da jeg voksede op var det en kunst-art… Nu handler det om tal. Et koncentreret tal af hvor mange positive og negative. Nu handler det om din Rotten Tomatoes-score. Og det er trist,”’ siger instruktøren til Entertainment Weekly.

Rotten Tomatoes er sådan indrettet, at den sorterer det amerikanske stjernesystem (1-4) i to kategorier; 1-2 er rotten, imens 3-4 er fresh.

Således vil en film, der generelt er vurderet lidt over middelmådig med mange 3 stjerner blive vurderet højere, end film der splitter anmelderne med 2 eller 4 stjerner.

Dermed belønner Rotten Tomatoes film, der skaber konsensus og som få hader, hvorimod film, der splitter, får en lavere score.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (8)
Gravatar

#1 kblood 7 år siden

Jeg vil også mene det er ret vigtigt, ikke at jeg bruger sitet, men det giver mulighed for at nemt kunne få de almindelige seeres vurdering i stedet for anmelderes, for anmeldere er ofte noget specielle i deres film smag.
Gravatar

#2 Morten Vejlgaard Just 7 år siden

#1 Du blander Rotten Tomatoes sammen med IMDb. RT tager et slags snit af de amerikanske anmeldelser - IMDb er et snit fra brugerne.
Gravatar

#3 kblood 7 år siden

#2

Rotten Tomatoes har begge dele:
https://www.rottentomatoes.com/m/kong_skull_island...

TOMATOMETER som er baseret på anmeldere, men også AUDIENCE SCORE som er baseret på brugeranmeldelser.
Gravatar

#4 Morten Vejlgaard Just 7 år siden

#3 Artiklen handler om hovedfunktionen hos RT - gennemsnit af anmelderne.
Gravatar

#5 Geekalot 7 år siden

Bruger aldrig RT, på grund af jeg syntes det er noget være bæ at bruge. For det er anmeldere der bestemmer.
Min smag på film er meget tæt på at være ens med IMDB, så den bruger jeg altid.
Gravatar

#6 kblood 7 år siden

#4 Det ændre ikke på at de har begge slags scores. Desuden så er det jo netop ikke fordi Rotten Tomatoes går og har deres egne 10-50 anmeldere som denne score er baseret på, den er jo rent faktisk baseret på et kæmpe antal kritikere. Altså fra alle de store aviser, nyhedssider osv.

Så denne brok lyder til at køre på at Rotten Tomatoes er blevet for populær, men som nogen skriver som kommentar til kilden, så lyder det lidt som om at filmbranchen er træt af at det ikke er så nemt at betale sig til en god anmeldelse længere, for det vil ikke være nok til at have god indflydelse på Rotten Tomatoes scoren.

Jeg bruger ikke selv siden, men burde måske gøre det.
Gravatar

#7 Morten Vejlgaard Just 7 år siden

#6 Kritikken går helt konkret på, at RT reducerer ord og argumenter til en procentsats.
Gravatar

#8 kblood 7 år siden

#7 Det er da rigtigt, men en procent sats som brugere selv kan vælge at kigge nærmere på, da der er kilder til alle anmeldelserne i den. Hvis det virkeligt er et problem, så synes jeg det må siges at være noget vagt at give skylden på Rotten Tomatoes og at de er populære.

Skriv ny kommentar: