20 år efter premieren på “X-Men” ser skaberne tilbage på den epokegørende superheltefilm.

Den moderne superhelte-epoke begyndte med Fox-filmen “X-Men”, der blandt producenterne havde en ung Kevin Feige, som siden skabte Marvel Cinematic Universe hos Disney.

Før “X-Men” fra 2000 var der primært film med de kendte Superman og Batman, men med “X-Men” fik superheltegenren introduceret holdfilmen, som siden er ført videre med Avengers-holdet med enorm succes.

Castet fra dengang er i dag kendt for alle superheltefans. Patrick Stewart spillede Charles Xavier, Hugh Jackman var Wolverine, Ian McKellen som Magneto, Halle Berry spillede Storm og Jean Grey-rollen gik til Famke Janssen.

Men rollelisten kunne være endt ganske anderledes – og så havde superhelte-historien måske været en ganske anden i årene efter.

Producenterne Lauren Shuler Donner og Ralph Winter samt manuskriptforfatter David Hayter har talt med Observer om castingen til “X-Men” i anledning af jubilæet.

Førstevalget til rollen som Wolverine var ikke Hugh Jackman, men derimod Russell Crowe og Viggo Mortensen, der begge takkede nej.

Charlize Theron var ligeså den foretrukne kandidat som Jean Grey, mens Patrick Stewart i første omgang takkede nej til rollen som Professor X, inden han blev overbevist.

Netop rollen som Charles Xavier bød sangeren Michael Jackson ind på. Musikstjernen var stor tegneseriefan, men blev altså ikke en del af “X-Men”-holdet.

Det samme gjaldt sangeren Mariah Carey, der tilbød sig selv som Storm.


Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: