Warner Bros.’ stjerneinstruktør Zack Snyder fik en del kritik for sin film om Superman fra 2013, “Man of Steel”. Blandt andet for slutningen, hvor Superman ender med at slå ihjel. Men den kritik forstår Snyder ikke.

Se også: ”Batman v Superman”: Derfor er de to helte imod hinanden

I forbindelse med den stigende opvarmning til næste års “Batman v Superman: Dawn of Justice” forklarer Snyder, at han var overrasket over kritikken:

”Jeg var overrasket, fordi det er Superman for mig, at du ikke bare kan have superhelte, der smadrer løs uden konsekvenser,” citeres Snyder for hos Indiewire.

For Zack Snyder var de alvorlige konsekvenser netop en central pointe – han vil fortsætte i den stil med sine DC Comics-filmatiseringer:

”Der er andre superheltefilm, hvor de joker med, at stort set ingen kommer noget til. Sådan er vi ikke. For hvad er budskabet? At der er stor ødelæggelse uden konsekvenser for nogen?”

“Batman v Superman: Dawn of Justice” får dansk premiere den 24. marts 2016.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.


Vis kommentarer (13)
Gravatar

#1 Den fede 5 år siden

Tak! Det er både meningsfyldt og logisk. Især i den verden vi lever i idag, taler filmen meget mere til mig end Marvels ofte tandløse tilgang.
Gravatar

#2 Slein 5 år siden

Ahr, det er for dælen da fiktion i allerhøjeste grad, så hvis der bliver smadret nogle bygninger, uden vi hører så meget om dødstallet, så går det nok.

Jeg vil stadigvæk mene, at en rigtig god del af Marvel-filmene er bedre end Man Of Steel.
Gravatar

#3 KasperBS 5 år siden

Man Of Steel havde virkelig potentiale, men det gik for meget over i CGI. Havde vi set nogle af disse mennesker omkomme og hvad det psykologisk gjorde ved Superman, at han ikke kunne redde dem, ville det have hjulpet på filmens niveau.
Gravatar

#4 Den fede 5 år siden

KasperBS (3) skrev:
Havde vi set nogle af disse mennesker omkomme og hvad det psykologisk gjorde ved Superman, at han ikke kunne redde dem, ville det have hjulpet på filmens niveau


Det er jeg overbevist om, Dawn of Justice tager fat på. Det er den jo forpligtet til, så det ser jeg ikke som en svaghed (der er jo grænser for hvor meget man kan nå med en film, der er skal fungere som et startskud i øvrigt). Desuden når vi i det mindste at se den hjerteskærende indre smerte, det giver ham at slå Zod ihjel, så det er i hvert fald ikke fordi den negligerer denne del.
Gravatar

#5 patrickjane 5 år siden

Den fede (4) skrev:
Det er jeg overbevist om, Dawn of Justice tager fat på. Det er den jo forpligtet til, så det ser jeg ikke som en svaghed (der er jo grænser for hvor meget man kan nå med en film, der er skal fungere som et startskud i øvrigt). Desuden når vi i det mindste at se den hjerteskærende indre smerte, det giver ham at slå Zod ihjel, så det er i hvert fald ikke fordi den negligerer denne del.


Helt enig! Fatter ikke det had der er til MOS. Den bliver bare bedre og bedre for hver gang man ser den.
Gravatar

#6 Captain Marvel77 5 år siden

ja, den har en vis karisma :-)
Gravatar

#7 danish99 5 år siden

Fed film. Så tie stille.
King
Gravatar

#8 daneimp 5 år siden

Er selv ret glad for MoS, men alt den ødelæggelse giver ikke helt mening i mit hoved og hvorfor tude over at Zod dør... måske tud over de tusindvis af mennesker der døde i byen? Anyway - elsker Snyder og hans film! Han er efter min mening den visuelt stærkeste instruktør lige pt efterfulgt af Michael Bay (let the hate come), men der er klart nogle instruktører der giver en samlet LANGT bedre filmoplevelse såsom Nolan ;)
Gravatar

#9 sigma6 5 år siden

Utrolig en så god instruktør bruger sit talent på så infantile skod film :-/
Gravatar

#10 Rykno 5 år siden

MoS kunne have været rigtig fed, men i mine øjne fejlede den ved at de slet ikke formåede at formidle deres vision af Superman. Filmen var bygget op i segmenter og vist i kronologisk rækkefølge, disse segmenter manglede bare det vigtigste, den røde tråd. Hvorfor er det vigtigt vi ser Clark hive en bus ud af en sø? Hvorfor skal vi se Clark blive moppet som barn? Jeg følte slet ikke der var en forbindelse mellem alt det man så. Jeg følte ikke rigtig at der var en karakter udvikling af Superman. Lige pludselig så var han bare Superman!

Problemet skinner igennem ved slutningen, jeg fik aldrig fornemmelsen af at Superman forsøgte at redde folk eller i det mindste holde dødstallet på et minimum. Manden er ikke soldat og han kæmper en 3-1 kamp, men hvorfor så ikke vise at hans forsøg på at redde folk måske endda kostede flere mennesker livet, eller at simpelthen ikke var i stand til at redde dem, fordi han jo var uerfaren på alle punkter, når det kommer til at være Superman. Istedet virkede det bare som action på action, og hele filmen føltes, for mig, meget overfladisk.

Skriv ny kommentar: