Anden verdenskrig er mere populær på film end Første verdenskrig, hvilket skyldes forskellene på de to krige, forklarer manuskriptforfatter Krysty Wilson-Cairns.

De seneste 25 år har 16 film om 2. verdenskrig været nomineret til en Oscar i kategorien Bedste film. I samme periode var der kun én nomineret film med afsæt i 1. verdenskrig, nemlig Steven Spielberg-filmen “War Horse”.

Men når årets Oscar-nomineringer bliver afsløret, så kan det meget vel igen blive med en film sat under 1. verdenskrig.

“1917” har således taget anmelderne med storm, selv om den ikke omhandler den populære 2. verdenskrig, men derimod den første af slagsen.

Manuskriptforfatter på “1917”, Krysty Wilson-Cairns, forklarer, hvorfor Første verdenskrig ikke er så populær i Hollywood:

”Anden verdenskrig handlede om lande, der stod sammen om at bekæmpe nazisternes tyranni; det var den eneste mulighed for at frelse menneskeheden. Men med Første verdenskrig er motivationerne mærkelige. Det handlede delvist om profit, fordi imperierne begyndte at miste terræn,” siger Wilson-Cairns til Variety.

Manuskriptforfatteren forklarer videre, at 1. verdenskrig er vanskelig at researche online i modsætning til den bedre belyste 2. verdenskrig.

Således krævede “1917” en del manuelt research-arbejde på museer og i Frankrig. Desuden findes der ikke længere overlevere fra 1. verdenskrig, hvorimod der endnu findes levende vidner, som kan fortælle deres historier fra 2. verdenskrig.

Læs også ‘Anmeldelsen af “1917”‘.

På IMDb er de 10 bedst vurderede film om 1. verdenskrig følgende:

1. Paths of Glory
2. Lawrence of Arabia
3. La grande illusion
4. All Quiet on the Western Front
5. Johnny Got His Gun
6. Joyeux Noël
7. Sergeant York
8. J’accuse
9. Un long dimanche de fiançailles
10. WingsVis kommentarer (2)
Gravatar

#1 BlackJesus 2 år siden

De 2 øverste fra listen er de eneste jeg har hørt om, men har ikke set eller iender filmene. Fortæller meget godt om hvor populært det er i hollywood at lave noget om 1. verdenskrig.

En af grundene er vel også at USA var "The Hero" i 2. verdenskrig, samt de havde deres konflikter med Japan.
Gravatar

#2 Mejse 2 år siden

tror #1 har ret...af gode grunde er første verdenskrig bare mindre interessant for amerikanere og dermed hollywood.

Skriv ny kommentar: