Tenet bliver udskudt / Filmz.dk

3 årsager: Derfor flytter Christopher Nolans “Tenet”


Filmz giver tre bud på, hvorfor Warner Bros. måske vil ende med at udskyde “Tenet”.

Det er sommerens sidste storfilm på premiereplanen i 2020. I går flygtede “Top Gun 2” til december – nu er der kun Christopher Nolans næste film tilbage. Resten er udskudt på grund af coronakrisen.

“Tenet” er aktuelt premieresat til midten af juli – om 15 uger. Hvorfor ender den også med at blive udskudt? Her er tre årsager.

President Trump responds to “Home Alone 2” scene being cut from ...

USA. Selv om statsminister Mette Frederiksen har planer om langsomt at genåbne Danmark efter påske, så ser verden ganske anderledes ud i Hollywoods hjemland, USA.

Her har coronakrisen først for alvor taget fart, og en tøvende politisk indsats har gjort, at krisen meget vel kan blive langvarig.

Således regner den største amerikanske biografkæde – AMC Theaters – aktuelt nu med tidligst at genåbne i midten af juni. Måske kun på halv kraft. Hvor lang tid vil det gå, før publikum igen har mod på at sidde tæt sammen i en pakket biografsal?

Det spørgsmål overvejer Christopher Nolan og Warner Bros. nøje i forhold til “Tenet”, der først får premiere, når USA igen holder normalt åbent. Juli kan være for tidligt.

The Wolf of Wall Street på 3 Plus Danmark Tor 23 maj 00:10

Penge. Der er tale om Christopher Nolans dyreste film nogensinde med et budget på 205 millioner dollars – større end “Inception” og “Interstellar”.

Dermed har Warner Bros. store beløb i klemme. En film i “Tenet”-størrelsen skal gerne indtjene tæt på en milliard dollars for at være en stor succes.

Det vil kræve, at alle verdens biografer er åbne, når “Tenet” får premiere. Det mest sikre for Warner Bros. er at udskyde biografpremieren og beskytte deres investering.

Billede

Premieredatoerne forsvinder. Mens Warner Bros. afventer situationen, så snupper konkurrenterne de ledige premieredatoer ude i fremtiden.

Hvis ikke Warner Bros. snart vælger at flytte “Tenet”, så kan det blive svært at finde ledig plads i filmkalenderen i 2020 og 2021.

Lige nu er det kun Disney, der ikke har meldt nye datoer ud for “Mulan” og “Black Widow”. Warner Bros. kan vælge datoer før Disney – men så skal de flytte “Tenet” nu.

Læs også ‘“Tenet” fastholder sin premieredato – 3 gode grunde‘.

“Tenet” er aktuelt premieresat til den 16. juli.Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 dundas 9 måneder siden

Release på streaming, dette her er sku en dårlig løsning.
Gravatar

#2 ccbj 9 måneder siden

dundas (1) skrev:
Release på streaming, dette her er sku en dårlig løsning.

Heldigvis er Nolan stor tilhænger af at film skal opleves på det store lærred så jeg er lidt fortrøstsningsfuld.
Gravatar

#3 MacGuffin 9 måneder siden

"Tenet" vil blive udsendt i biograferne med et langt vindue. Det betinger Nolan sig nemlig i sine kontrakter.

Skriv ny kommentar: