Her på Filmz.dk glæder vi os ekstraordinært meget til, at skolernes sommerferie rinder over Danmark. På trods af kriser rundt om i verdenen kan vi glæde os over et overflødighedshorn af film, som snart udkommer i biograferne. Selvom det tegner sig til at være en solrig sommer, er der masser af grunde til at tage et smut forbi din lokale biograf. Her kan du læse om alle de film, som kommer i perioden 24. juni 2023-søndag den 6. august 2023.

“Indiana Jones & the Dial of Destiny”

Dansk premiere: 28. juni 2023.

Harrison Ford tager en sidste omgang i rollen som den eventyrlige Indiana Jones. Efter at have kæmpet mod rumvæsener, nazister og været i kontakt med overnaturlige kræfter har Indy et gammelt eventyr, som han skal følge op. Sammen med sin guddatter Helena Shaw (Phoebe Waller-Bridge) drager han ud for at finde et sidste artefakt. Som modstander står Jürgen Voller (Mads Mikkelsen), en tidligere nazist, som er ansat hos den amerikanske regering for at hjælpe dem med rumkapløbet under den kolde krig. Det bliver en hæsblæsende afsked til actionhelten uden kræfter, men gåpåmod og ihærdighed. “Indiana Jones”-franchisen stopper ikke, men Harrison Ford er hermed færdig med rollen.

“Lad Elven Leve”

Dansk premiere: 29. juni 2023

Racismen ulmer i de norske fjelde, når Ole Giævers kommende film “Lad Elven Leve” rammer det store lærred. Hovedpersonen Ester flytter til Alta i efteråret 1979, hvor hun bruger sin dagligdag i arbejdet som lærervikar. Hvad beboerne i Alta ikke er klar over, er Esters ophav som samer. Hun skjuler det for alle i landsbyen for at blive accepteret af kollegaerne. Esters handlinger bliver et billede på den undertrykkelse, som samerne har gennemgået for at blive en del af den norske kultur. Da Esters fætter tager hende med til demonstrationer mod det planlagte vandkraftværk i Alta-elven, begynder en medrivende kamp, hvor Ester både kæmper for bevaringen af elven – og plads til at være sig selv.

“Rosa – Det vilde Søuhyre”

Dansk premiere: 29. juni 2023

Dreamworks’ kommende animationsfilm “Rosa – Det Vilde Søuhyre” er lige dele highschool-komedie og underhavseventyr. Den generte teenagepige Rosa forsøger på at passe ind på Oceanside High, men hun har ikke altid lige nemt ved det. Dog bliver det væsentligt mere kompliceret, da hun opdager, at hun er en direkte efterkommer af kriger-søuhyrer-dronningerne. Hendes skæbne er derfor at arve tronen fra sin bedstemor Krigerdronningen af de syv have. Søuhyrer-dronningerne har svoret at beskytte verdenshavene mod de magtsyge havfruer, der har kæmpet mod søuhyrerne i evigheder. Rosas nye og velkendte verden kolliderer desværre, da skolens nye pige tilfældigvis er havfrue. Der er masser af underholdning for hele familien i vente.

“Elementært”

Dansk premiere: 6. juli 2023

Pixar har givet menneskeligt liv til mange livsformer: Robotter, monstre, legetøj, biler og meget andet har fået følelser og lært sig selv bedre at kende. Nu er det elementernes tid til at blive Pixar-ficeret. I “Elementært” er de fire elementer: ild, vand, jord og luft blevet lavet om til folkeslag. Adskilte lever hvert element for sig selv i fred og fordragelighed. Indtil en dag, hvor den iltre ild-kvinde Ilena stifter et venskab med den følsomme flyvske vandmand, Evan. Deres møde bliver starten på et ny forståelse af verdenen omkring dem. Skal man se “Elementært” kan man forvente lidt ekstra Pixar-indhold.

“Insidious 5: The Red Door”

Dansk premiere: 6. juli 2023

Den femte film i franchisen vender tilbage til grundfortællingen om en families konfrontering med deres traumatiske historie. Familien Lamberg er i terapi 10 år efter hændelserne i “Insidious 2”. Selv efter deres søn Dalton er begyndt på college, er alle i familien stærkt traumatiseret, og de ved ikke hvorfor. Til en fælles psykolog-session går de i fælleskabet ind i deres underbevidsthed for at se, hvad der gemmer sig bag “The Red Door”. Patrick Wilson vender tilbage som faren John Lambert. “Insidious 5: The Red Door” bliver også hans instruktørdebut.

“Nostalgia”

Dansk premiere: 6. juli 2023

Dette italienske drama lader nutid og datid smelte sammen. Hovedpersonen Felice (Pierfrancesco Favino) vender tilbage til sin fødeby Napoli, som han forlod for godt 40 år siden. Imens Felice udforsker Napoli igen, får han sværere ved at adskille, hvad der skete tidligere i sit liv, og hvad der er forsvundet siden. Mens han lærer det nye Napoli at kende, bliver han også klar over, at byens beboere ikke er særlig velkomne over for deres hjemvendte søn. Jo mere Felice kommer i kontakt med den konfronterende befolkning, må han finde frem til, hvorfor han flygtede for 40 år siden.

“Mission: Impossible 7 – Dead Reckoning Part One”

Dansk premiere: 12. juli 2023

Optakten til Tom Cruises næste stunt i “Mission: Impossible”-franchisen har været lang. Med stuntvideoer, udmeldinger om eksotiske optagesteder og “Top Gun: Maverick” står det klart, at Cruise ikke har siddet stille i ventetiden. I “Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One” forbereder IMF-agenten Ethan Hunt sig til afslutningen. Dog skal han lige inden opspore et hemmeligt atomarvåben, inden det falder i de forkerte hænder. Christopher McQuarrie instruerer første del og anden del af afslutning på “Mission: Imposible”-franchisen, og vi forventer et eksplosivt brag af en finale.

“Bror og Søster”

Dansk premiere: 13. juli 2023

“Bror og Søster” er en fransk dramafilm, som dykker dybt ned i forholdet mellem en par søskende. De valgte at gå hver deres vej: Alice endte som skuespiller, og Louis blev lærer og digter. Begge lever de en kunstnerisk tilværelse. Dog ender Louis med at trække sig tilbage for at leve en stille tilværelse i en afsidesliggende hytte med sin kone. 20 år senere møder Louis og Alice hinanden igen. Da forældrene ligger for døden, tvinges de til at mødes igen og forsøge at finde et fælles samlingspunkt.

“Barbie”

Dansk premiere: 20. juli 2023

Den kommende Greta Gerwig-instruerede film har allerede tiltrukket massiv opmærksom for sit cast, sit soundtrack produceret af Mark Ronson, og at der var en international mangel på pink som følge af produktionen til “Barbie”. Margot Robbie og Ryan Gosling spiller hovedrollerne som henholdvis Barbie og Ken. Her følger vi deres eventyrer væk fra Barbie-land og ud i den virkelige verden, hvor de konfronteres med et ikke-så pastelfarvet syn på andre mennesker. Legetøjsfirmaet Mattel, som står bag Barbie, får nys om problemet og prøver at håndtere det.

“Oppenheimer”

Dansk premiere: 20. juli 2023

Christopher Nolan vender tilbage med en hæsblæsende thriller om tilblivelsen af atombomben. J. Robert Oppenheimer var leder for Manhattan-projektet, hvor der blev foretaget prøvesprængninger af, hvad der senere skulle ramme Hiroshima og Nagasaki. For at forsøge at redde verden frembringer Oppenheimer et våben, som er i stand til at ødelægge den. Cillian Murphy, Matt Damon, Emily Blunt og Robert Downey Jr. spiller med i denne meditation over liv, død og fremskridt.

“Storken Richard og Den Mystiske Juvel”

Dansk premiere: 20. juli 2023

Storken (spurven) Richard vender tilbage i et nyt eventyr, hvor han endnu en gang skal adskilles fra sin storkefamilie. Efter at være blevet franarret en meget vigtig titel i flokken rejser Richard hjemmefra for at starte på en frisk. Her møder han den gadekloge spurv Samia og hendes spurvebande. Både Samia, Richard og resten af spurvene ender med at blive tilfangetaget af den nedrige og grådige påfugl Zamano. For at redde sig selv og sine fuglevenner drager han på en rejse efter en mystisk juvel, som kan garantere deres frihed.

“Argonauterne – Mission Olympus”

Dansk premiere: 27. juli 2023

Musen Mia lever i tiden, hvor Jason og Argonauterne sejlede ud efter det gyldne skind og ankom til Grækenland; hædret og hyldet. Hendes drøm er at gøre noget lige så skelsættende som sit idol. Problemet er, at hun er en mus, som har drømme, mennesker kun kan udføre. Det stopper hende ikke fra at prøve. Da guden Zeus tvinger den lokale befolkning til at bygge en statue i sin ære af jalousi over Poseidons status, drager Mia med på et eventyr sammen med menneskene. En magisk fortælling om stadig at gøre noget på trods forskelligheder.

“En Frokost på Bjerget”

Dansk premiere: 27. juli 2023

Den franske instruktør Eric Besnard inviterer seeren til at trække stikket og slappe af i naturen med “En Frokost på Bjerget”. Vi følger den succesfulde Vincent, som oplever ingen kvaler i rige luksusliv. Dog oplever han ikke en følelse af lykke. Den er faktisk meget fjern for ham. Hele Vincents tilværelse ændrer sig, da hans bil bryder sammen på en bjergvej. I søgen efter hjælp stifter han bekendskab med Pierre: En mand, som lever afsondret fra det moderne samfund midt ude i skoven. Da de møder hinanden over bilhjælp og en frokost begynder Vincent at mærke forandringer i sin sindstilstand.

“Haunted Mansion”

Dansk premiere: 27. juli 2023

Disneys forlystelsesattraktion gav os i 2003 en gyser-komedie med Eddie Murphy i hovedrollen. Slut juli præsenterer Disney en helt ny adaptering. Her følger vi den enlige mor Gabbie (Rosario Dawson) og hendes søn Travis (Chase W. Dillon), som flytter ind i et forladt hus. Hvad de ikke fik at vide i kontrakten er, at huset er hjemsøgt. For at fjerne de overnaturlige gespenster rekrutterer Gabbie en hold bestående af en paranormal tour guide, en præst, en synsk og en universitetsprofessor i historie. Filmen er stadig for folk i alle aldre.

“God Is a Bullet”

Dansk premiere: 3. august 2023

Nicolaj Coster-Waldau vender tilbage i en amerikansk thriller, hvor hævn står på dagsordenen. Coster-Waldau karakterer, Politibetjenten Bob Hightower, har mistet sin kone til en satanisk kult. Nu har kulten kidnappet Hightowers datter, og han er desperat for at få hende tilbage og give gengæld efter mordet på konen. For at finde kulten tager han kontakt til Case Hardin (Maika Monroe), som er den eneste person, der er sluppet væk fra kultens tilfangetagelse. Modvilligt hjælper hun Hightower med at komme på sporet. I takt med at Hightower nærmer sig en afslutning på jagten, ender han i en ond spiral, han ikke kan redde sig selv ud fra.

“Kolibrien”

Dansk premiere: 3. august 2023

Denne italienske perle ankommer i sensommeren med intenst drama og kærlighed i opbrud. Hovedpersonen Marco (Pierfrancesco Favino) går under navnet ‘Kolibrien’ på grund af hans evne til at forholde sig roligt omringet af kaos. Filmen tegner et generationsportræt, hvor man følger Marco fra de tidligere 1970’ere frem til den nære fremtid. Her gifter han sig med Marina og får datteren Adele. Hvad hverken Marina eller Adele ved, er at Marco har indledt et samt et platonisk kærlighedsforhold med den smukke Luisa Lattes. Affæren er livslang, men konsekvenser er store for Marcos ægteskab.

“Meg 2: Dødens Dyb”

Dansk premiere: 3. august 2023

Jason Statham går endnu i kamp mod kæmpehajer. Det bliver vildere, og han kommer til at stå ansigt til ansigt med mere end én kæmpehaj denne gang. Et undersøgelseshold drager mod bunden af havet for at grave nye mineraler ud. Dog går boringen galt, og i stedet for gevinst kæmper holdet for overlevelse, efter en kuld forhistoriske kæmpehajer spreder skræk og rædsel. Der er ingen andre konkurrenter til prisen om sommerens actionfilm. Og hvis man leder efter klassisk popcorn-underholdning, er der ingen bedre bud.

“Talk to Me”

Dansk premiere: 3. august 2023

SoMe-udfordringer møder gysergenren i “Talk to Me”. Da en gruppe unge mennesker bruger en balsameret hånd til at komme i kontakt med overnaturlige ånder. En af personerne, Mia (Sophia Wilde), bliver meget tiltrukket af rusen ved at teste grænser af. Hun fortsætter derfor med, indtil hun til sidste bliver opslugt og åbner op for en samling onde ånder. “Talk to Me” er instruktørdebutten fra Danny og Michael Philippou, som startede på Youtube, men sidden har udviklet deres brand.

“Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem”

Dansk premiere: 3. august 2023

Michael Bays live-action remake af “Teenage Mutant Ninja Turtles” blev ikke den store succes. Desuden manglende den lidt sjælen fra de gamle tegneseriedage. Derfor bliver det spændende at se, om Seth Rogens nyeste adaptering kommer til at give franchisen retfærdighed. Her følger vi igen Leonardo, Donnatello, Michelangelo og Rafael i deres opvækst under New Yorks gader. Da de endelig møder byen på gadeplan for at lære sig selv i kende, bliver de hurtigt ekskluderet pga. deres udseende. For at vinde byens gunst går de i krig mod en lokal forbryderorganisation.

“Viktor mod Verden”

Dansk premiere: 3. august 2023

Den danske spillefilm “Viktor mod Verden” er Nicolai Jørgensens første hovedrolle i en spillefilm. Stortalentet fra “Carmen Curlers” og “Doggystyle” udfordrer sig selv i rollen som Viktor Leth: En 30-årig ung mand, som er blevet afskåret fra verdenen af sin bekymrede mor. Da hun dør, har Viktor intet andet valg end at forsøge at klare sig selv. Hans far er åbenbart stadig i live, så han opsøger ham og får langsomt et job hos et forsikringsselskab. I takt med en fremadstormende karriere begynder Viktor også at nære følelser for Josefine. En dansk film om identitet og ansvar; spillet af Jørgensen, Nicolas Bro, Rosalinde Mynster og Kurt Ravn.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: