Anmelderne kunne ikke fordrage DR-serien “1864”, som Ole Bornedal stod bag. Nu gentager historien sig: Anmelderne hader Ole Bornedals “Dræberne fra Nibe”.

Se også: Anmeldelsen af “Dræberne fra Nibe”

Politiken har 2 stjerner til komedien fra Nordjylland:

”En dansk film, hvis instruktørs eneste erklærede og også aflæselige kunstneriske ambition er at kilde sit publikum lige akkurat nok i siden til at få dem til at smile,” skriver Katrine Yde.

Det bliver også ved 2 stjerner fra Ekstra Bladet:

”Der er stort set ikke en scene her, der ikke er én lang, fordomsfuld og uopfindsom kliché,” skriver Henrik Queitsch.

Filmz’ egen Morten Vejlgaard Just er enig i de to stjerner:

”Det bliver bare aldrig mere farligt end en fuld russer, en talibaner i en taxa, en høflig brite og Polle fra Snave, der spasser ud til en salsa i kirken. Det er så krydret, som det bliver i Nibe, når Ole Bornedal kommer på besøg.”

“Dræberne fra Nibe” kan opleveles i biograferne netop nu.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 Lazlo H 6 år siden

Ja jeg må desværre også give de hårde anmeldere ret. Et utroligt sjusket stykke venstrehåndsarbejde fra Bornedal. Der er plot og materiale til en god halv time, og så er det med al tydelighed som om om, at filmen løber tør for netop både plot og idéer, og resten bliver bare moslet hjem i en sky af klichéer og daggammelt Anders Thomas Jensen-komik.

Læg dertil de for en nordjyde som jeg tåkrummende elendigt udførte dialekter med masser af bløde århusianske D,er og amatørforestillingen er noget nær komplet. Kun evigt skønne, evigt charmerende og gennemført sexede Lene Maria Christensen, formår at tilføre filmen et strejf af originalitet mellem alle de karikerede travere.

Bornedals til dato mest kiksede film.
Gravatar

#2 rauhe 6 år siden

Til gengæld kan vi, på mandag når vi går på arbejde, glæde os over, at af den skat vi betaler har "Dræberne fra Nibe" fået 7,3 mio DKK. :o(

Skriv ny kommentar: