“Skyggen i mit øje” er en 2. verdenskrigsfilm fortalt fra børnenes perspektiv.

Tidligere på året kunne Filmz afsløre, at Ole Bornedal havde fået 16 millioner kroner i filmstøtte til “Skyggen i mit øje”.

På det tidspunkt var der tale om den største danske statsstøtte nogensinde til en spillefilm, inden en film om dronning Margrete fik endnu mere i støtte – læs om det her.

“Skyggen i mit øje” handler om Royal Air Forces angreb på Gestapos hovedkvarter i Shellhuset i København i 1945, hvilket fik fatale konsekvenser, da et af bombeflyene styrtede ned ved Den Franske Skole, og de efterfølgende fly dermed troede, at skolen var målet. 104 personer blev dræbt ved skolen – 86 af disse var børn.

Ole Bornedal vil fortælle om den begivenhed oplevet gennem børnene og nonnerne på Den Franske Skole, de unge indespærrende frihedskæmpere i Shellhuset og de britiske piloter:

”Jeg har tænkt på denne film i mange år og opdagede, at den eneste mulige måde, jeg kunne lave filmen på, var ved at se den gennem børnene og de purunge menneskers øjne. At lave en fortælling om forundringen over krigens bizarre væsen og Guds manglende nærvær. Katastrofen omkring Den Franske Skole er måske den største, der i nyere tid har ramt dette land, og minder os om igen, hvordan det altid er barnet, som bliver det første og det sidste offer for de voksnes galskab,” udtaler Bornedal, som netop er gået i gang med optagelserne.

“Skyggen i mit øje” følger børnene Henry, Eva, Rigmor og Greta og deres familier, nonnen Teresa (Fanny Bornedal), den danske HIPO-mand Frederik (Alex Høgh Andersen), de britiske piloter Peter (Alban Lendorf) og Andy (James Tarpey) samt to tilfangetagne frihedskæmpere spillet af Jens Sætter-Lassen og Joen Højerslev. Børnenes forældre spilles af blandt andre Danica Curcic, Mads Riisom, Kristian Ibler og Malene Beltoft.

Læs også ‘Ole Bornedal får støtte til hemmelig film – ikke “Nattevagten 2”‘.

“Skyggen i mit øje” får premiere i slutningen af 2020.Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Ryder666 3 år siden

Han skulle hellere tage at lave Nattevagten 2, med Ulf Pilgaard, inden det er for sent. Nattevagten er en af de få danske film, jeg gerne så en efterfølger til.
Gravatar

#2 Bishop 3 år siden

Umiddelbart lyder det som et interessant projekt. :)
Gravatar

#3 Mejse 3 år siden

kunne da godt gå hen og blive god, og rart med en lidt anden vinkel på anden verdenskrig end den normale :)

Skriv ny kommentar: