Artikel: Sex på lærredet – Kontroversielle scener


Sex er kommet for at bliver, som man siger, og ligeledes er seksuelt indhold i film næsten så gammel som filmen selv. Alligevel har den slags scener vedvarende ligget i evig konflikt med moralske, religiøse og kulturelle institutioner.

Igen og igen har vovede scener forårsaget skandaler, vrede og rasende kritik og dermed også ikke så lidt omtale for de kritiserede film.

For nylig bragte en vovet scene i den biografaktuelle “Observe and Report” sindene i kog i USA, og i den anledning har Filmz kigget nærmere på en lille håndfuld af nogle af de sexscener, der har vakt mest forargelse i offentligheden.

Læs mere i artiklen Sex på lærredet – Kontroversielle scener.Vis kommentarer (29)
Gravatar

#11 moulder666 11 år siden

Jeg forstår godt nok ikke, hvordan man kan have undladt den sidste sexscene i Leaving Las Vegas - den står for mig som en af de stærkeste, hvis ikke DEN stærkeste sexscene nogensinde.
Min kritik er 100 procent berettiget i enhver redaktionel sammenhæng, og hvis du ikke kan se problemet, er du i benægtelse.

Gravatar

#12 chandler75 11 år siden

# 11 Men var den kontroversiel? :)
"Some people have bad taste and others have taste more like mine." - Roger Ebert
Gravatar

#13 Skeloboy 11 år siden

Hvor mange af de omtalte scener indebærer rigtig sex?
Gravatar

#14 Highland Park 11 år siden

Jeg har ikke set den endnu, men Adrian Lynes "Lolita" var også genstand for en del debat grundet dens sexscener.
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#15 Benway 11 år siden

#13 Det ved vi strengt taget ikke, men "Idioterne" er vist den eneste, hvor kalorius er decideret inde, hvorimod "Intimacy" og "The Brown Bunny" indeholder oralsex. Resten tror jeg falder ind under kategorien light petting. :)
"Here I was born, and there I died. It was only a moment for you; you took no notice."
Gravatar

#16 Skeloboy 11 år siden

Har lige set nogle specifikke scener fra L'amant, og det er sgu svært at se, om der er rigtige penetration...men man kan sige hvad man vil om Annauds film, men han er god smukke billeder...

#14 - er den værd at se? taler ift. Kubricks Lolita
Gravatar

#17 Highland Park 11 år siden

#16: Jeg har som sagt ikke set den men faktisk lagt øre til en del ros fra forskellige fronter. Jeg har indtryk af, at det er en noget, hvis ikke ligefrem markant, anderledes filmatisering end Kubricks fremragende film. :)
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#18 moulder666 11 år siden

#12 Er det kontroversielt at bruge sex som aktiv dødshjælp til din kæreste, der har besluttet sig for at drikke sig ihjel, så han kan tage af sted med et sidste godt minde? Det kunne jeg godt finde på at argumentere for! :-)
Min kritik er 100 procent berettiget i enhver redaktionel sammenhæng, og hvis du ikke kan se problemet, er du i benægtelse.

Gravatar

#19 Skeloboy 11 år siden

#12 - men scenen blev ikke opfattet som kontroversiel på noget tidspunkt, og fik ikke noget mediebevågenhed...og du må meget gerne forklare, hvornår der er tale om aktiv dødshjælp...
Gravatar

#20 Queequeg 11 år siden

Hvor er pasolini? :D

Skriv ny kommentar: