Artikel: Sex på lærredet – Kontroversielle scener


Sex er kommet for at bliver, som man siger, og ligeledes er seksuelt indhold i film næsten så gammel som filmen selv. Alligevel har den slags scener vedvarende ligget i evig konflikt med moralske, religiøse og kulturelle institutioner.

Igen og igen har vovede scener forårsaget skandaler, vrede og rasende kritik og dermed også ikke så lidt omtale for de kritiserede film.

For nylig bragte en vovet scene i den biografaktuelle “Observe and Report” sindene i kog i USA, og i den anledning har Filmz kigget nærmere på en lille håndfuld af nogle af de sexscener, der har vakt mest forargelse i offentligheden.

Læs mere i artiklen Sex på lærredet – Kontroversielle scener.Vis kommentarer (29)
Gravatar

#21 dslacker 11 år siden

9 Songs, Kids, Bully, Ken Park, Lie To Me, Shortbus, Dreamers, Caligula. Rimeligt kontroversielle alle sammen, hvor jeg nok kvalitetsmæssigt foretrækker Kids, som den der rammer hårdest og bruger det bedst. Bedste film af de hidtil nævnte er "Dont Look Now"...
Have You Got The Will To Be Weird - IMDB Profil:
http://www.imdb.com/mymovies/list?l=18871440
Gravatar

#22 misuma 11 år siden

Jeg mangler Don't Look Now, ellers god list.

# 21 Kids og Bully er skam også værdige deltagere, jep jep.
Redrum Redrum Red...Rum Red...what?
Gravatar

#23 Nexiz 11 år siden

#21

Ja, jeg synes helt klart også Shortbus mangler på listen. For det første bruger den sex i filmen som en måde at formidle historien og personerne på, den skabte også stor kontrovers. Og så er det er go' film :)
Gravatar

#24 Skeloboy 11 år siden

Det ser ud til, at Antichrist, som blev vist i søndags i Cannes, også kan falde ind under kategorien i denne tråd...
Gravatar

#25 Lawman. 11 år siden

Mht. History of Violence, så er det noget tid siden jeg har set den - hvordan er det lige at seksuelt indhold bruges effektivt som et narrativt element? Kan da huske en enkelt sexscene, men at den var et effektivt narrativt element tænkte jeg ikke lige yderligere over?:)


Gravatar

#26 moulder666 11 år siden

#19 Truth be told, det er bestemt muligt, at jeg har fejlfortolket den scene fuldstændig, men
når jeg ser den scene virker det på mig som om hans kæreste ser hvilken smerte han er i, og beslutter sig for at "hjælpe" ham det sidste lille stykke af vejen i stedet for bare at sidde og vente mens han er i smerte.
Min kritik er 100 procent berettiget i enhver redaktionel sammenhæng, og hvis du ikke kan se problemet, er du i benægtelse.

Gravatar

#27 dslacker 11 år siden

@25 Scenen fungerer som en måde hvorpå ægteparret finder sammen igen og bekræfter figurernes personlighed, på en yderst effektiv måde - Når man så ser hvad Viggo's figur gør senere i filmen bliver både kontrasten og effekten så meget større...
Have You Got The Will To Be Weird - IMDB Profil:
http://www.imdb.com/mymovies/list?l=18871440
Gravatar

#28 dude 11 år siden

# 15 Ja men det var porno"skuespillere" som lavede det indklips billede og ikke nogle fra det rigtige cast, som også står i artiklen ;-)
Gravatar

#29 Bony 11 år siden

#28 - Haha, det er ham selv der har skrevet artiklen. Så jeg tror egentligt godt, at Benway ved hvad der står deri. ;)
Nyeste anmeldelse: "The Thin Red Line" : http://bonysblog.wordpress.com/

Skriv ny kommentar: