BAFTA vil tage skridt til at sikre flere nominerede ikke-hvide og kvinder.

Der gik ikke mange minutter efter offentliggørelsen af årets BAFTA-nomineringer, før #BAFTAsSoWhite gik i anvendelse på de sociale medier.

BAFTA-formand Marc Samuelson gik straks ud med en beklagelse over de udelukkende hvide skuespiller-nomineringer samt kun mandlige instruktører blandt de nominerede – læs om det her.

Og det stopper ikke med en beklagelse. BAFTA vil nu begynde et evalueringsforløb, hvor man vil se på stemmeprocessen hos Det britiske akademi:

”Der er absolut åbenhed over for forandringer, og organisationen har gjort sin position klar i forhold til nomineringerne, og at det ikke var tilfredsstillende. Forandring er nødvendig – hvad det betyder, er komplekst og behøver rolig, omhyggelig omtanke,” siger Marc Samuelson til Variety.

En lignende proces gik i gang sidste år, hvor biograferne kritiserede BAFTA for at give priser til Netflix-filmen “Roma”, hvilket førte til krav om en bredere distribution for at være valgbar til BAFTA.

Læs også ‘“Joker” dominerer britisk Oscar – her er nomineringerne til BAFTA‘.

BAFTA afholdes d. 2. februar.Vis kommentarer (5)
Gravatar

#1 Warbeard 4 år siden

Det er tit en god idé at
1: bøje sig for den skrigende hobs helt-sikkert-rationelle argumenter, og 2: at bevæge sig væk fra at det er de bedste der bør vinde, uanset hudfarve.

Når alle priserne er blevet participation-trophies, så får ingen noget ud af det.
Gravatar

#2 sraw rats 4 år siden

Som Ricky Gervais sagde til Golden Globes: Vi skulle nu havde haft med hvem der døde i løbet af året... men det var mest kun hvide mænd sååå... det gør vi ikke i år... Vi håber der er mange flere farvede og kvinder med på listen næste år.
Gravatar

#3 Star Trek fever 4 år siden

Tillykke. Her en en pris. Du er sort Og kvinde. Rollen er ligegyldig
Get woke, go broke.

All lives matter.

Facts dont care about feelings

#CancelDisneyPlus, #JusticeforGina

"Jews were beaten in the streets, not by Nazi soldiers, but by their neighbours - even by children. I condemns all that Nazis did and stood for, but because history is edited, most people today don't realize, that to get to the point where Nazi soldiers could easily round up thousands of Jews, the government first made their own neighbours hate them simply because they were Jews. How is that any different from hating someone for their political views - left or right?"
Gravatar

#4 Johnny42 4 år siden

Og hvordan skal det lige fungere? Deres første kommentar var den rigtige, hvor problemet ligger i selve film-branchen, der hyrer for få kvinder/minoriteter i bærende roller i de film med prisvinder potentiale og det samme med instruktørerne. Et awardshow der vil tages seriøst skal nominere dem de mener er bedst og ikke gå efter en bestemt kvote. Hvis der ikke har været nogen interessante film instrueret af kvinder i år, skal disse heller ikke nomineres.

Og igen siger man at nogen kvinder burde være nomineret, men man kommer ikke med noget bud på, hvem der er blevet forbigået, og hvilke mandlige instruktører, der ikke burde være nomineret.

Personligt ville jeg også have et problem med at hvis jeg var nomineret til noget, om det var fordi jeg tilhørte en bestemt minoritet eller køn at jeg blev nomineret og ikke pga kvaliteten af mit arbejde.

Jeg vil dog sige at det awardsshowene kan gøre er at ændre på sammensætningen af dem der stemmer så denne er mere repræsentativ. Filmmediet er subjektivt, så forskellige mennesker med forskellig baggrund har forskellige meninger. Det har de gjort ved Oscar showet, men hvordan fordelingen er i dag og om det har ændret noget ved jeg ikke. Men medlemmerne skal stemme ud fra hvad de selv mener er bedst og ikke tænke om alle køn/minoriteter er repræsenteret.
Gravatar

#5 eskithekid 4 år siden

Jeg tror det her er desværre nødvendigt l, for så at kunne balanceres om 10-20 år.

Skriv ny kommentar: