“Avengers: Endgame” er 100 millioner dollars efter “Avatar” – men er ikke elsket lige højt i hele verden.

Globalt set er de nu næsten lige store – “Avengers: Endgame” og “Avatar”. MCU-afslutningen mangler 100 millioner dollars for at nå “Avatar” på 2,788 milliarder dollars.

Det resultat kan dog endnu vise sig svært nok at nå, fordi biografbranchen har ændret sig – læs om det her.

Men selv om de to giganter begge har været historisk store favoritter globalt, så er fordelingen af deres popularitet langt fra identisk.

Verdens største biografland – USA – er vilde med begge film, dog med en lille fordel til Marvel-film.

Ser man derimod til Kina, så er “Endgame” tre gange så stor som “Avatar”.

Det tal fortæller både noget om kinesernes store lyst til at se MCU-film, men er også en fortælling om væksten i den kinesiske biografindustri over de seneste 10 år – de 10 år, der er imellem “Avatar” og så “Endgame”.

De store europæiske lande som England, Tyskland, Frankrig, Spanien og Italien foretrækker derimod ubetinget “Avatar” over “Avengers: Endgame”.

Avengers Endgame billetsalg fordelt lande top 20 globalt Avatar / Filmz.dk


Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 Snipp 7 måneder siden

Nu skal du som journalist også huske på at hvis man tager inflation så er der langt op til titanic, avatar og faktisk er "gone with the wind" nr. 1 på listen (noget med 6+ milliarder efter inflation).

Enig i som du siger, så har kinsernes biograf tilgang vokset sig markant over 10 år. Mange flere i middelklassen hvilket også resulterede i at mange banker fik investeret i Kina.

Yderligere skal man huske på at marvel har opbygget endgame med hvad 20-22 film inden? Og endgame er jo nærmest "part 2" af infinity war.

Avatar er for mig bedre visuelt da jeg så den i biffen og selve handlingen var nogenlunde bedre. Der var heller ikke det der feminisme pis som i end game.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#2 Mejse 7 måneder siden

#1 3,7 milliarder efter inflation....men ja det ændre regnestykket en smule avartar er 3,27 og titanic 3,1....sådan rundt regnet :)

også værd at tage med at gone with the wind, "kun" tjente 500 millioner med inflation de første 3-4 år den gik i biogrfen, men har haft 8 rereleases i biografen side :P

så altså jeg mener som en der brokker dig over hvad journalister skal huske at tage med, glemmer du selv ret meget ;)

Skriv ny kommentar: