“Avengers: Endgame” er 100 millioner dollars efter “Avatar” – men er ikke elsket lige højt i hele verden.

Globalt set er de nu næsten lige store – “Avengers: Endgame” og “Avatar”. MCU-afslutningen mangler 100 millioner dollars for at nå “Avatar” på 2,788 milliarder dollars.

Det resultat kan dog endnu vise sig svært nok at nå, fordi biografbranchen har ændret sig – læs om det her.

Men selv om de to giganter begge har været historisk store favoritter globalt, så er fordelingen af deres popularitet langt fra identisk.

Verdens største biografland – USA – er vilde med begge film, dog med en lille fordel til Marvel-film.

Ser man derimod til Kina, så er “Endgame” tre gange så stor som “Avatar”.

Det tal fortæller både noget om kinesernes store lyst til at se MCU-film, men er også en fortælling om væksten i den kinesiske biografindustri over de seneste 10 år – de 10 år, der er imellem “Avatar” og så “Endgame”.

De store europæiske lande som England, Tyskland, Frankrig, Spanien og Italien foretrækker derimod ubetinget “Avatar” over “Avengers: Endgame”.

Avengers Endgame billetsalg fordelt lande top 20 globalt Avatar / Filmz.dkVis kommentarer (2)
Gravatar

#1 Snipp 2 år siden

Nu skal du som journalist også huske på at hvis man tager inflation så er der langt op til titanic, avatar og faktisk er "gone with the wind" nr. 1 på listen (noget med 6+ milliarder efter inflation).

Enig i som du siger, så har kinsernes biograf tilgang vokset sig markant over 10 år. Mange flere i middelklassen hvilket også resulterede i at mange banker fik investeret i Kina.

Yderligere skal man huske på at marvel har opbygget endgame med hvad 20-22 film inden? Og endgame er jo nærmest "part 2" af infinity war.

Avatar er for mig bedre visuelt da jeg så den i biffen og selve handlingen var nogenlunde bedre. Der var heller ikke det der feminisme pis som i end game.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#2 Mejse 2 år siden

#1 3,7 milliarder efter inflation....men ja det ændre regnestykket en smule avartar er 3,27 og titanic 3,1....sådan rundt regnet :)

også værd at tage med at gone with the wind, "kun" tjente 500 millioner med inflation de første 3-4 år den gik i biogrfen, men har haft 8 rereleases i biografen side :P

så altså jeg mener som en der brokker dig over hvad journalister skal huske at tage med, glemmer du selv ret meget ;)

Skriv ny kommentar: