I mere end to årtier er det ikke lykkedes de danske biografer at slå så mange røve i sæderne, som man har denne juli.

Det danske sommervejr har været vist selv været på ferie i juli måned. Det har stået ned i stænger, og naturligvis har det betydet, at flere og flere har søgt indendørs aktiviteter under regnens rumlen.

En af disse aktiviteter har været at tage en tur forbi det store lærred – og det har nu resulteret i den største juli (og dermed sommer-) måned for de danske biografer i mere end 20 år. Det fortæller Danske Biografer og Foreningen af Filmudlejere i Danmark i en ny pressemeddelelse.

Det dårlige vejr kan dog ikke tage hele æren. Denne juli har nemlig været fyldt med fantastiske film og ét helt særligt filmfænomen.

Det fænomen er Greta Gerwigs “Barbie” og Christopher Nolans “Oppenheimer”, der tilsammen udgør “Barbenheimer”. De to film, der begge fik premiere den 20. juli, har nemlig stået for hhv. 260.086 og 195.700 billetter.

Du kan læse vores anmeldelser af “Barbie” og “Oppenheimer” lige her.

Hele 1.264.080 mennesker endte i landets biografer i løbet af juli 2023, hvilket er en stigning på hele 45,75% fra sidste år.

Michael Valentin, direktøren for Danske Biografer, siger i pressemeddelelsen:

“Vi brokker os tit som europæere til amerikanerne over, at de ofte lader deres store film få premiere hen over en sommerferie, hvor vi ikke har tradition for at gå i biografen. Men på grund af møgvejret denne sommer og to aktuelle kæmpefilm har det været viagra for biografbilletsalget.”

Intet er altså så galt, at det ikke er godt for noget – og det har det danske juli-vejr sat en ordentlig streg under.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: