Sjældent ser vi oprindelseshistorier spredes ud over flere film – det er dog tilfældet med den seneste “Spider-Man”-trilogi, fortæller instruktør Jon Watts.

Vi har set superhelteoprindelseshistorien fortalt et utal af gange: “Iron Man”, “The Batman”, “Captain Marvel” og “Guardians of the Galaxy” er blot få eksempler på origin stories, der har bidraget til superheltegenrens biografdominans gennem de seneste år. Selv Peter Parkers edderkoppeinspirerede superhelt har med “Spider-Man” og “The Amazing Spider-Man” oplevet to oprindelser på det store lærred inden Jon Watts’ “Homecoming”-trilogi, der i 2021 sluttede med “Spider-Man: No Way Home”.

Den første film i trilogien gjorde sig bemærket ved ikke at inkludere karakterens oprindelse, og fra start til slut var Peter Parker Spider-Man – om end en uerfaren en af slagsen.

Ved trilogiens afslutning var Tom Holland-karakteren dog noget mere erfaren, men “No Way Home” sluttede alligevel med noget af en omvæltning for superhelten. Pludselig kendte ingen Peter Parker, og han var nu alene i en skramlet lejlighed med lidt andet end sin superheltedragt.

Med alle sine heroiske eventyr helt for sig selv kunne han nu begynde på en frisk, og det blev da også hurtigt en accepteret teori, at “Homecoming”-trilogien har fungeret som heltens oprindelseshistorie – en teori, som nu er blevet bekræftet af filmens instruktør.

Som The Direct rapporterer, fortæller Watts i den nye bog “Spider-Man: No Way Home – The Art of the Movie” om, hvordan holdet bag filmen ønskede at gøre noget hidtil uset med karakteren:

“Det fører dig ned gennem forskellige stier og leder dig til gøre ting såsom at få hans bedste ven til at opdage hans identitet , at få hans tante til at opdage den, og så, i den sidste film, at få hele verden til at opdage den.”

Læs også: “Sony Pictures skubber udgivelsesdatoen for ‘Kraven’ og ‘Spider-Man: Beyond the Spider-Verse'”

Disse elementer adskilte den nye trilogi fra tidligere udgaver af den rødklædte vægkravlers eventyr, og de var i sidste ende med til at udgøre MCU’s unikke “Spider-Man”-fortælling, som ifølge instruktøren altså kan ses som karakterens “oprindelseshistorie”:

“Men i sidste ende var det rart at kunne lade alting flyde sammen til, hvad der i essensen er den simple historie om Spider-Man. Vi tog os virkelig bare god tid med at fortælle det første episode af ‘Spider-Man’ – den der oprindelseshistorie.”

Watts bekræfter altså, at trilogiens afslutning også skal ses som afslutningen på heltens origin story. Dog er Peter Parkers historie i MCU langt fra ovre, og ligesom med de fleste andre oprindelseshistorier kan vi heldigvis se frem til at udforske, hvad der sker på den anden side. Der er nemlig planer om en ny “Spider-Man”-trilogi på vej, som ligeledes vil have Holland i hovedrollen, og fundamentet er i den grad blevet lagt af Watts og co.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: