En heftig debat har fundet sted på Filmz.dk i kølvandet på en historie på Filmz.dk, der viderebragte Netflix-chefen Ted Sarandos’ syn på streaming-tjenestens forhold til biograferne. Den historie får nu Danske Biografers formand, Kim Pedersen, til at lange ud efter Filmz.dk.

Se også: Coen-brødrene: Streaming kan aldrig slå biografen

Formanden for de danske biografers lobbyorganisationen anklager nemlig Filmz.dk for altid at skrive ensidigt og positivt om den amerikanske streaming-tjeneste Netflix:

”En skam Filmz atter vælger en ensidig vinkling af historier om Netflix. Det er, hvad der kaldes ensidig dækning. Dette understreges af, at nyheder lagt op af Filmz v/chefredaktør Morten Vejlgaard Just altid omtaler streamingtjenesten yderst positivt,” skriver Kim Pedersen om dækningen af Netflix på Filmz.dk.

Anklagen om positiv særbehandling af Netflix på Filmz.dk afvises af redaktør Morten Vejlgaard Just:

”Historien her reagerer direkte på en anden historie, vi bragte i sidste uge, hvor brødrene Coen argumenterer til fordel for biograferne. Vi kender din vinkel. Til forskel fra den så forsøger vi på Filmz.dk at dække flersidigt og nuanceret,” svarer redaktøren på biograf-formandens angreb.

Filmz.dk har forgæves forsøgt at få Kim Pedersen til enten at underbygge sin påstand eller dementere anklagen, men uden held.

”Det er grænseoverskridende, at filmbranchens største interesseorganisation beskylder os for at give positiv særbehandling til Netflix eller andre for den sags skyld. Det får os dog ikke til at ændre kurs. Også i fremtiden vil vi bringe historier fra begge sider – biograferne og streaming-tjenesterne,” slutter Vejlgaard Just.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (69)
Gravatar

#11 Geekalot 8 år siden

#9 det er jo ikke en "nyhed" der er jo mere en fakta, som når det kommer frem at Arnold vil lave en ny terminator, kan helt ærlig ikke se forskellen ´, eller der er noget galt i det.
Kunne forstå hvis der kom 10 nyheder om Netflix at i den her måned kan du få det til xx kr eller i den duer.
#10 Uden manden må komme med hans meninger gir det ikke ret meget at bo i et demokratisk land.
Selvom han er lige så stædig som vi andre, syntes jeg da det meste af diskutionen har været ok, men selvfølgelig har den også røget ved siden af, men det er ikke kun hans kommentare der har det.
Gravatar

#12 Nagash 8 år siden

#11 - Jeg forstår altså ikke du synes han har været OK
Han gør som han altid har gjort i alle debatter. Han svarer på det han lige kan komme på et modsvar til. Til gengæld snakker han udenom alt det, han ikke har et forsvar mod. Sådan har han altid gjort. Jeg har taget adskillige debatter med ham på flere hjemmesider. Han gør det hver eneste gang.
Han skal da have, at han altid svarer i en pæn tone og taler formelt. Men han forholder sig bare aldrig til det der siges.
Dertil kommer, at han decideret har løjet mig lige op i ansigtet inde på flatpanels.dk. Det har jeg konfronteret ham med flere gange, men hver gang kører han den af med sine glatte svar, hvor hun kun svarer halvejs på det man siger og kører det over i noget helt andet.
Gravatar

#13 Geekalot 8 år siden

#12 jeg ved godt han snakker i ring, heller ikke første gang jeg har diskuteret med ham, men jeg har ikke noget imod at diskutere med mennesker der ikke går i børne mode, som nogle gør. Han står ved det han siger og det syntes jeg der er fint og det er sådan noget der gør en diskution go, undtagen når den bare køre i ring :)
Gravatar

#14 Jb-film 8 år siden

Netflix er kun lige en rimelig streamingtjeneste. Lidt urimeligt bliver den ført frem som en vækkelsesbevægelse. De positive fylder ofte meget på forskellige netsider. Mindre reklame, mere kritik.
Gravatar

#15 Geekalot 8 år siden

Ved ikke hvad man kan kalde den, men det er den største der lige er pt, til hvad jeg ved af.
Gravatar

#16 Joeyvind 8 år siden

Wauw, der går jo helt Presselogen i den..
"You can shoot my body full of holes but you can't kill the spirit of rock 'n roll Baby"..
Gravatar

#17 Driver 8 år siden

Er det en joke det her?
“Of course, it’s a friendly call. Listen, if it wasn’t friendly, you probably wouldn’t have even got it.”
Gravatar

#18 Driver 8 år siden

nathue (7) skrev:
Kære Filmz,

Det er helt ude af proportioner, det her.
I kan ikke være bekendt ovenpå en diskussion med Kim Pedersen at hænge ham ud i en artikel blot for hans synspunkter. Og det er da i hvert fald ikke ham, der er den hidsige part i debatten. Han har fremført sine synspunkter i god og ordentlig tone, modsat visse andre.

Man kan være enige eller ej i Kim Pedersens holdninger, men med jeres håndtering burde I simpelthen skamme jer.

Jeg må erklære mig enig. Ikke nødvendigvis i det skrevne, men Kim Pedersen har ikke fremstået som den hidsige part i debatten.

At hænge ham, er virkelig pinligt af jer Filmz. Jeg kan efterhånden godt forstå dem, der mener I kun skriver om sensationsjournalistisk. Det her er sensationsjournalistik af værste skuffe.
“Of course, it’s a friendly call. Listen, if it wasn’t friendly, you probably wouldn’t have even got it.”
Gravatar

#19 Pistolprinsen 8 år siden

Nu har det jo længe været en kendt sag, at Filmz får våde drømme over streaming, så dette er vel blot et udslag af det gamle mundheld: "Sandheden er ilde hørt"!
Lidt trold er man vel altid :-)
Gravatar

#20 PederLyager 8 år siden

Har ikke gidet læse det hele, da diskussionen løb af sporet allerede med Kim Pedersens første indlæg til den omtalte nyhed: Filmz.dk beskriver en situation, hvor Sarandos holdes op mod Coen-brødrene i en diskussion om biografoplevelse kontra streaming-oplevelse. Det har jo i og for sig intet at gøre med de underbyggende økonomiske modeller, som Kim ligger til grund for sin kritik af Netflix og Filmz.dk's dækning af Netflix. Måden filmz.dk hænger ham ud via denne nyhed er dog også helt ude af proportioner - ligesom det i og for sig er fuldstændigt irrelevant for alle os andre.

Den oprindelig modstilling (fra Coen og Sarandos) mellem bio og streaming, synes jeg i øvrigt er ligeså plat. Som film/serie-elsker ville jeg da ikke undvære nogen af delene. De har gensidige fordele og ulemper, som passer til forskellige situationer.

Så ja... Alt i alt en ret uskøn misere, hvor man som læser får indtryk af parter, som alle fremstår endimensionelle og usaglige.
Film-elsker

Skriv ny kommentar: