En heftig debat har fundet sted på Filmz.dk i kølvandet på en historie på Filmz.dk, der viderebragte Netflix-chefen Ted Sarandos’ syn på streaming-tjenestens forhold til biograferne. Den historie får nu Danske Biografers formand, Kim Pedersen, til at lange ud efter Filmz.dk.

Se også: Coen-brødrene: Streaming kan aldrig slå biografen

Formanden for de danske biografers lobbyorganisationen anklager nemlig Filmz.dk for altid at skrive ensidigt og positivt om den amerikanske streaming-tjeneste Netflix:

”En skam Filmz atter vælger en ensidig vinkling af historier om Netflix. Det er, hvad der kaldes ensidig dækning. Dette understreges af, at nyheder lagt op af Filmz v/chefredaktør Morten Vejlgaard Just altid omtaler streamingtjenesten yderst positivt,” skriver Kim Pedersen om dækningen af Netflix på Filmz.dk.

Anklagen om positiv særbehandling af Netflix på Filmz.dk afvises af redaktør Morten Vejlgaard Just:

”Historien her reagerer direkte på en anden historie, vi bragte i sidste uge, hvor brødrene Coen argumenterer til fordel for biograferne. Vi kender din vinkel. Til forskel fra den så forsøger vi på Filmz.dk at dække flersidigt og nuanceret,” svarer redaktøren på biograf-formandens angreb.

Filmz.dk har forgæves forsøgt at få Kim Pedersen til enten at underbygge sin påstand eller dementere anklagen, men uden held.

”Det er grænseoverskridende, at filmbranchens største interesseorganisation beskylder os for at give positiv særbehandling til Netflix eller andre for den sags skyld. Det får os dog ikke til at ændre kurs. Også i fremtiden vil vi bringe historier fra begge sider – biograferne og streaming-tjenesterne,” slutter Vejlgaard Just.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (69)
Gravatar

#1 Sklertic 9 år siden

Well that escalated quickly.
Gravatar

#2 Geekalot 9 år siden

Ahh ved jeg nu ikke om der er helt fair det her, tager hatten af for han gider diskutere med os, også selv om han tager fejl :) men det her syntes jeg ikke der er okay. Heller ikke særligt smart hvis man gerne vil have nogle diskutioner at hænge en person ud for hans syns punkter bagefter.
Gravatar

#3 cain 9 år siden

Det er jo dansk filmz egen krusty the clown. Ham er der vel ingen der tager seriøst?
Gravatar

#4 Kim Pedersen 9 år siden

Jeg skal beklage Filmz vælger at blæse denne diskussion helt ud af proportioner.

Jeg påtalte blot at det var en skam Filmz atter vælger en ensidig vinkling af historier om Netflix og helt overser hvad andre medier har sat fokus på, i forbindelse med konferencen Sarandos talte på: Nemlig da en fransk journalist forholdt Sarandos de barske realiteter, da han spurgte Sarandos "om han var klar over Netflix-modellen, indenfor 5, 10, 15 år, ville ødelægge europæiske films økosystem”.

Se The Hollywood Reporters dækning her: http://www.hollywoodreporter.com/news/cannes-2015-...

At Netflix vil ødelægge europæisk films økosystem var hovedelementet i historien, men det blev forbigået i Filmz, som i stedet - som sædvanlig - vinklede historien positivt i Netflix’ favør.

Med venlig hilsen

Kim Pedersen
Gravatar

#5 Hive 9 år siden

Filmz har dog før bragt artikler fra folk, der har fremført netop påstanden om at Netflix og andre streamingtjenester ødelægger filmverdenen. Det er ikke fordi filmz ensidigt tager Netflix's parti.
Gravatar

#6 Bridgeyard 9 år siden

Well, har ofte fundet at Fimz er lige lovlig smilende i ansigtet ang. Netflix -- så meget jeg igen og igen har valgt sitet her fra. Har gentagne gange undret mig over, at der ej var en mere sund advokeren for filmens hellige, men nu døende tempel, biografen.
Klaphat eller ikke -- han har nu en pointe...
Gravatar

#7 nathue 9 år siden

Kære Filmz,

Det er helt ude af proportioner, det her.
I kan ikke være bekendt ovenpå en diskussion med Kim Pedersen at hænge ham ud i en artikel blot for hans synspunkter. Og det er da i hvert fald ikke ham, der er den hidsige part i debatten. Han har fremført sine synspunkter i god og ordentlig tone, modsat visse andre.

Man kan være enige eller ej i Kim Pedersens holdninger, men med jeres håndtering burde I simpelthen skamme jer.
Gravatar

#8 Nagash 9 år siden

Kim Pedersen (4) skrev:
Jeg skal beklage Filmz vælger at blæse denne diskussion helt ud af proportioner.


Haha, Kim. Det klarede du vist fint selv ;)
Gravatar

#9 stokkeprygl 9 år siden

Nu er der faktisk ret ofte nyheder om Netflix såsom; "ny sæson af...." og lignende. Men hvis man ikke gider læse nyheden, så kan man jo blot klikke væk.
Gravatar

#10 region 2 killer 9 år siden

Boycott nu bare manden fra filmz!

Streamingtjenester er en uomgængelig virkelighed.

It's over.
Jaws 3 makes Jaws 2 look like Jaws and if Jaws: The Revenge hadn't surfaced to make Jaws 3 look like Jaws 2, Jaws 3 would have been known as the bigge

Skriv ny kommentar: