En heftig debat har fundet sted på Filmz.dk i kølvandet på en historie på Filmz.dk, der viderebragte Netflix-chefen Ted Sarandos’ syn på streaming-tjenestens forhold til biograferne. Den historie får nu Danske Biografers formand, Kim Pedersen, til at lange ud efter Filmz.dk.

Se også: Coen-brødrene: Streaming kan aldrig slå biografen

Formanden for de danske biografers lobbyorganisationen anklager nemlig Filmz.dk for altid at skrive ensidigt og positivt om den amerikanske streaming-tjeneste Netflix:

”En skam Filmz atter vælger en ensidig vinkling af historier om Netflix. Det er, hvad der kaldes ensidig dækning. Dette understreges af, at nyheder lagt op af Filmz v/chefredaktør Morten Vejlgaard Just altid omtaler streamingtjenesten yderst positivt,” skriver Kim Pedersen om dækningen af Netflix på Filmz.dk.

Anklagen om positiv særbehandling af Netflix på Filmz.dk afvises af redaktør Morten Vejlgaard Just:

”Historien her reagerer direkte på en anden historie, vi bragte i sidste uge, hvor brødrene Coen argumenterer til fordel for biograferne. Vi kender din vinkel. Til forskel fra den så forsøger vi på Filmz.dk at dække flersidigt og nuanceret,” svarer redaktøren på biograf-formandens angreb.

Filmz.dk har forgæves forsøgt at få Kim Pedersen til enten at underbygge sin påstand eller dementere anklagen, men uden held.

”Det er grænseoverskridende, at filmbranchens største interesseorganisation beskylder os for at give positiv særbehandling til Netflix eller andre for den sags skyld. Det får os dog ikke til at ændre kurs. Også i fremtiden vil vi bringe historier fra begge sider – biograferne og streaming-tjenesterne,” slutter Vejlgaard Just.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (69)
Gravatar

#31 Nagash 8 år siden

#30 - Jeg kan godt følge dig i, at det kunne være smart et vente, til stemningen var faldet lidt igen. Dog ville resultatet være det samme. Så glat som Kim er, så var de ikke kommet frem til en enighed alligevel.
Gravatar

#32 Geekalot 8 år siden

Nej helt enig :)
Gravatar

#33 Geekalot 8 år siden

#31 ved ikke om du har læst det indlæg her

regner grasten - Kim Pedersen • 5 måneder siden
Kære Kim
Det er uundgåeligt at filmen indenfor 2- 3 år vil blive udsendt samtidigt på alle platforme, og Nordisk Film vil være frontløbere i den udvikling, det er også uundgåeligt. Det kan hverken du eller jeg forhindre. Hvis biograferne skal være den platform, der bliver den foretrukne , så er det livsvigtigt, at de har "Cafe Victor" effekten, hvor "oplevelsen" er i centrum, og ikke "produktet". Allerede nu kan vi se, at børne/familiefilmen er på nedtur. Vi så det allerede i efterårsferien og juleferien kommer ikke i nærheden af de forrige år, hvad angår børne/familiefilm. Årsagen: De voksne placerer børnene foran Net Flix, der kører på et 50 tommers TV. Nedturen er startet det værst tænkelige sted: Fremtidens biografpublikum! Det skal stoppes hurtigere, end du kan stave til nedtur. Jeg ønsker dig og biograferne et godt kamp år for fremtiden. Jeg tror på det, men kun hvis man er realist.
Bedste hils
Regner

Troede aldrig jeg skulle være enig med Regner :) men han har ret. Men kan godt se Kim ligsom modsiger sig selv til i de her blogs han har også til hvad han skriver andre steder.
Gravatar

#34 Nagash 8 år siden

Jeg aner ikke hver Regner Grasten er, men det er i hvert fald rigtigt, det han skriver :)
Gravatar

#36 Nagash 8 år siden

Ahh. Kender i hvert fald en del af det han har været producer på. Det meste af det, gider jeg så ikke se :P
Gravatar

#37 Geekalot 8 år siden

haha nej det samme her, men man ved udemærket hvem han er :)
Gravatar

#38 Driver 8 år siden

Nagash (29) skrev:


Men jeg er muligvis inhabil til at bedømme Kims evner, da jeg selvsagt har et horn i siden på ham. Manden har som sagt, løget mig lige op i fjæset, hvilket kan ses på en gammel debat både her på siden og på flatpanels.dk.
Men bare det, at han lyver overfor folk, for at få ret, betyder i mine øjne, at han skulle miste sin stilling. På gråt papir!

Hvis du nu havde startet dit indlæg med det der, så havde vi andre sluppet for at læse videre i det.
Din mening kan selvsagt ikke bruges til meget, hvis du går og er børnesur på ham.

Jeg håber, at ham Kim tager dig lige så useriøs, som du fremstår.
“Of course, it’s a friendly call. Listen, if it wasn’t friendly, you probably wouldn’t have even got it.”
Gravatar

#39 Nagash 8 år siden

Forklar mig venligst, hvordan jeg fremstår useriøs?
Og jeg er ikke tøsesur på ham. Jeg er godt gammeldags rasende på ham, fordi han som offentlig person har løjet mig lige op i ansigtet.

Men jeg håber da du overlever at have læst mine indlæg. Ellers så tilføj mig din ignore-liste fremover.
Gravatar

#40 nwinther 8 år siden

stokkeprygl (9) skrev:
Nu er der faktisk ret ofte nyheder om Netflix såsom; "ny sæson af...." og lignende. Men hvis man ikke gider læse nyheden, så kan man jo blot klikke væk.


Meget enig. Alt for ofte er "nyheder" formuleret som den rene reklame. Det er intet problem, at man fortæller om Netflix, hvis der sker noget opsigtsvækkende, men at sæson 5-7 af Venner nu er at finde på tjenesten, har karakter af reklame.

At man så kan lade være med at læse nyheden er jeg helt enig med dig i. Men derfor kan man alligevel forholde sig kritisk til et nyhedsmedie - hvad de rent faktisk lader passere som "nyheder".

Ugens forestillinger i biograferne bliver jo ikke omtalt som nyheder, ej heller næste sæson af Vild med Dans på TV2.
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman

Skriv ny kommentar: