En heftig debat har fundet sted på Filmz.dk i kølvandet på en historie på Filmz.dk, der viderebragte Netflix-chefen Ted Sarandos’ syn på streaming-tjenestens forhold til biograferne. Den historie får nu Danske Biografers formand, Kim Pedersen, til at lange ud efter Filmz.dk.

Se også: Coen-brødrene: Streaming kan aldrig slå biografen

Formanden for de danske biografers lobbyorganisationen anklager nemlig Filmz.dk for altid at skrive ensidigt og positivt om den amerikanske streaming-tjeneste Netflix:

”En skam Filmz atter vælger en ensidig vinkling af historier om Netflix. Det er, hvad der kaldes ensidig dækning. Dette understreges af, at nyheder lagt op af Filmz v/chefredaktør Morten Vejlgaard Just altid omtaler streamingtjenesten yderst positivt,” skriver Kim Pedersen om dækningen af Netflix på Filmz.dk.

Anklagen om positiv særbehandling af Netflix på Filmz.dk afvises af redaktør Morten Vejlgaard Just:

”Historien her reagerer direkte på en anden historie, vi bragte i sidste uge, hvor brødrene Coen argumenterer til fordel for biograferne. Vi kender din vinkel. Til forskel fra den så forsøger vi på Filmz.dk at dække flersidigt og nuanceret,” svarer redaktøren på biograf-formandens angreb.

Filmz.dk har forgæves forsøgt at få Kim Pedersen til enten at underbygge sin påstand eller dementere anklagen, men uden held.

”Det er grænseoverskridende, at filmbranchens største interesseorganisation beskylder os for at give positiv særbehandling til Netflix eller andre for den sags skyld. Det får os dog ikke til at ændre kurs. Også i fremtiden vil vi bringe historier fra begge sider – biograferne og streaming-tjenesterne,” slutter Vejlgaard Just.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (69)
Gravatar

#21 Bridgeyard 8 år siden

Okay, så fik jeg nok af Filmz.
Farvel og nej tak.
Gravatar

#22 Geekalot 8 år siden

#21 du mangler at skrive farvel i nogle flere forum tråde, nu var du jo begyndt så ville bare huske dig på der er flere du ikke har skrevet i.
Gravatar

#23 Baby Strong 8 år siden

I er da godt usmagelige, Filmz. Det var det sidste herfra.
Gravatar

#24 Buster Mogensen 8 år siden

Hey people,
Kan se, flere er blevet sure over min historier her. Det er jeg da ked af, men synes selv den er helt ok: Kæmpe stor brancheorganisation (Kim er jo ikke en alm. bruger, men underskriver sig som formand for stor lobbyvirksomhed, der fokuserer på at fremme biografernes agenda i Danmark) beskylder dansk medie (i dette tilfælde filmz, men havde også skrevet den, hvis det var Kino eller Ekko) for systematisk at skrive positivt om et amerikansk streamingselskab. Det benægtes - jeg citerer begge sider, alle kommer til orde. Synes, den er efter bogen, men beklager, hvis jeg har fornærmet nogen. Not intended! Alle er velkommen til at pm'e mig, hvis det er.
Gravatar

#25 Geekalot 8 år siden

#24 meget muligt men der fremmer ikke en diskution det du gør, kunne godt have min tvivl på Kim har lyst til at diskutere med os herinde igen en anden gang, og det syntes jeg ville være en skam. Godt være vi syntes han er forkert på den, men han holder jo bare lige så fast i hans mening som vi gør, og det er der ikke noget galt i.
Gravatar

#26 Buster Mogensen 8 år siden

#25 Det er da potentielt injurier - ikke bare en holdning. Ret alvorligt, hvis Filmz ikke var objektive i forhold til Netflix, men var det i forhold til alle andre.

Tænk, hvis Dansk Industri anklagede Berlingske for systematisk at skrive positivt om Dansk Metal. Det ville være en stor historie.

Kim Pedersen har jo en forhistorie med den slags, som Filmz også skrev om: http://filmz.dk/danske-instruktoerer-sagsoeger-bio...
Gravatar

#27 Nagash 8 år siden

Jeg er helt enig med dig, Buster. Ethvert andet medie ville også lave en artikel ud af det, hvis en så offentlig person langede ud efter dem og kom med påstande, der ikke havde hold i virkeligheden.
Kim er desværre ikke til at føre en saglig debat med. Han taler altid i en pæn tone (hvilket I/Morten bestemt også gjorde), men han sniger altid udenom et direkte svar. Og når man så konfronterer ham med noget, han tager fejl i, så skal han virkelig presses til at svare på det flere gange, før han så til sidst kommer med et glat svar om, at det ikke er det samme, fordi han bruger nogle lidt andre ord.

Geekalot - Måske det også bare er bedst, hvis vi slipper for Kim herinde. Han har da alligevel aldrig bidraget med noget godt i sine debatter. Max et grin.
Når selv andre folk i hans branche kalder ham for idiot og sagsøger ham for injurier, så er det nok ikke bare os, der mener han er galt på den.
Sådan en mand, skulle slet ikke have lov til at side i den stilling han har. Han skader vist biograferne en hel del mere, end Netflix nogensinde kommer til.
Gravatar

#28 Geekalot 8 år siden

#27 Du har ret han skader biograferne mere en Netflix kommer til, det er vi enige om. Vi er også til dels enige om at han er glat som en ål :) Men jeg syntes stadig det er forkert at "presse" en mand ud fra en side, på grund af hans holdninger. Vi har alle forskellige holdninger til tingene og vi har ikke alle ret. Men derfor har vi stadig lov til at ytre os. :)
Gravatar

#29 Nagash 8 år siden

Det handler skam ikke om, at han ikke har ret til at ytre sig. Og jeg morer mig egentlig bare over det, hver gang han "åbner munden" herinde og på andre sider. Men det handler, for mig, om, at manden sidder i den stilling han gør, og dermed slet ikke burde udtale sig som han gør. Han burde være meget mere professionel.

At han på Filmz som om de favoriserer Netflix, står helt for egen regning. Men når han decideret underskriver sine indlæg med Kim Pedersen, Danske Biografers formand, så er han også nødt til at svare direkte på tiltale fra Filmz selv, når han vælger at kritisere dem. Det nytter ikke noget at komme med 6-7 glatte svar til Morten, uden på nogen måder at indrømme, at han kan tage fejl. Så er det ikke længere bare uenigheder. Så er det fordi han på ingen måder vil indrømme, at han muligvis tog fejl.

Men jeg er muligvis inhabil til at bedømme Kims evner, da jeg selvsagt har et horn i siden på ham. Manden har som sagt, løget mig lige op i fjæset, hvilket kan ses på en gammel debat både her på siden og på flatpanels.dk.
Men bare det, at han lyver overfor folk, for at få ret, betyder i mine øjne, at han skulle miste sin stilling. På gråt papir!
Gravatar

#30 Geekalot 8 år siden

Jamen jeg kan ikke sige dig imod Nagash, jeg syntes bare at hænge ham ud i en nyhed, imens en anden diskution foregår i en anden tråd er forkert og måske lidt overilet. Godt følge Morten og de andre på Filmz bliver stødt over det Kim beskyldte Filmz for, men havde det været mig ville jeg nok lige vente en dag eller to inden jeg postede sådan en nyhed der. Kunne jo være man fik lidt mere tid at tænke i så. Men som sagt jeg er blot en bruger herinde som mange andre og vi har hver vores 25 øre i det her :)

Skriv ny kommentar: