Biograf-krisen i USA fortsætter: 2017 havde det dårligste billetsalg i 25 år


De amerikanske biografer er i dyb krise. Aktierne på de største biografkæder er raslet ned, imens blockbuster-sommeren var den dårligste i 10 år. Nu forstærker det samlede billetsalg for 2017 krisen – det har ikke været dårligere siden 1992.

Se også: Amerikanske aktier bløder: “Blade Runner 2049” forværrer biograf-krisen

For selv om omsætningen godt nok ikke nåede rekordåret 2016, så var lidt over 11 milliarder dollars sådan set udmærket for 2017.

Men omsætningen holdes oppe af stigende priser – ikke af antal solgte billetter. Kun 1,239 milliarder amerikanske biografbilletter blev der solgt i 2017.

Det er over 75 millioner færre biografbilletter end i 2016 og altså det dårligste i 25 år. Og det er hele 335 millioner færre end rekordåret 2002.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (28)
Gravatar

#1 Star Trek fever 3 år siden

Tja. Det ville ikke være første gang at stigende priser får folk til at holde sig væk. Det skal heller ikke blive meget dyrere her i landet. Før end jeg godt kan vente på at filmen kommer på.VOD
Get woke, go broke.

All lives matter.
Gravatar

#2 KimDownUnder 3 år siden

Her i Australien er billetterne også temmelig dyre, dog er det almindeligt med medlemskort, som giver 40-50% rabat.

Jeg tror også en stor årsag er, at hvis ikke filmen er af en vis kvalitet, vælger publikum til filmen bliver frigivet til hjemmebiografen. Det gør jeg ihvertfald. Der ingen tvivl om, at anmeldelserne er en stor medvirken til beslutningen om, at tage turen i biffen.

Gravatar

#3 Mads47 3 år siden

Jeg ser selv kun must see film, desværre tager jeg ikke rigtig chancer med hvad jeg ser i biografen længere, det er simplehen for dyrt. Så i mange tilfælde går mine penge til Generic superhelte gøgl og Star Wars film. Hvor film mere våget film er noget jeg ser på Blu-ray når de kommer ud. Selv når det kommer til Superhelte film har jeg stort set skåret alt MCU fra, da jeg synes det bliver ringer og ringer for hver gang.

Der skal ikke meget til før det kun er Star Wars der kan trække mig i Biografen snart. Hvilket er en skam, da jeg godt kan lide at gå i biografen.
Gravatar

#4 Geekalod 3 år siden

Mads, så du ser 2-4 film i biografen om året?
Gravatar

#5 Kau 3 år siden

Jeg tager i biffen minimum 4 gange om året. Hvis der kom et årskort eller ligende, ville jeg være der meget meget mere. Og jeg køber altid sodavand og popcorn. Hvis bare biograferne herhjemme turde satse lidt, så ville de tjene flere penge.
Gravatar

#6 Snipp 3 år siden

Jeg var i biffen i år omkring 10 gange (kan ikke lige huske helt præcist), og må sige at det er træls det bliver dyrere og dyrere. Bare en alm. blockbuster film skal man over 100 kr. i en sal med dårlige sæder og i IMAX koster en billet 175kr. eller deromkring, hvilket er jo sindsygt. Kun dyrere hvis det er i 3D, hvilket jeg hader at se i. Popkorn og slik bliver også dyrere hvilket i forvejen er så dyrt at man selv skal have det med. Så tager stortset kun i biffen for at se must-see film.

De burde indfør medlemskort der giver 40-50% rabatter eller klubkort hvor man betaler 100-200 kr. hver måned for at gå i biffen så meget man vil.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#7 Kim Pedersen 3 år siden

Lønningerne er også ALT for høje. Billetpriserne og lønningsudviklingen følger med nøjagtighed hinanden. Alt er et spørgsmål om prioriteringer og hvis spillefilm fortsat skal produceres er indtægter nødvendige for at kunne betale produktionsudgiften til filmene. Her bidrager internettet med peanuts.
Home entertainment-sektoren i Danmark (dvd, blu-ray, digitale tjenester) er faldet med 67 procent siden 2009. Indtægterne fra biograferne holder hånden under hele filmindustrien og biograferne er forudsætningen for at der i det hele taget kan produceres film.
Gravatar

#8 Geekalod 3 år siden

biograferne er forudsætningen for at der kan produceres blockbusters på det niveau vi ser nu, ja. men som du selv siger er lønningsniveauet nærmest en tikkende bombe der venter på at ruinere filmindustrien som vi kender den i dag. men med den dalende kvalitet i film er det måske også for det bedste i sidste ende. filmindustrien har brug for en revolution. håber bare at publikummet kan følge med.
Gravatar

#9 Kim Pedersen 3 år siden

Ja, selvfølgelig er stigende lønninger da et problem, når indtægterne er i frit fald pga. den lave prissætning på internettet. Pengetræer findes jo kun i fantasiens verden.
Men min bemærkning om lønningerne var nu mere i relation til billetpriserne i biograferne. Stigningerne i løn og billetpris følger hinanden med stor nøjagtighed. Så det er ikke forholdsmæssigt blevet dyrere at gå i biograferne siden 2000. Der er jo noget der hedder inflation.
Biograferne er forudsætningen for at alle film kan produceres på nuværende niveau. Ikke kun blockbusters.
Gravatar

#10 Geekalod 3 år siden

så du mener at alle dtv-titler er afhængige af biograferne? interessant.

Skriv ny kommentar: