Både de danske og amerikanske biografer ser frem til at genåbne med ny Christopher Nolan-film.

Den største frygt for verdens biografer under coronakrisen har været tiden efter: Hvad skal på plakaten, når der genåbnes?

Således er flere storfilm som “No Time to Die”, “Black Widow” og “Fast 9” blevet udskudt, hvilket betyder, at der er ganske få store premierefilm tilbage denne sommer.

Aktuelt er der ingen store premierefilm på plakaten i maj og juni, mens der er to i juli – “Tenet” fra Warner Bros. efterfulgt af Disneys “Mulan”. Sådanne storfilm er afgørende for en succesfuld genåbning af biograferne:

”Hvis vi skal have folk i biografen fra starten, vil det da helt klart være en fordel, hvis vi med det samme kan præsentere stærke, nye filmtitler som for eksempel Christopher Nolans ‘Tenet’,” siger Casper Bonavent, direktør i Nordisk Film Biografer, til Filmz.

Samme holdning har chefen hos brancheforeningen for de amerikanske biografer, John Fithian. Han er taknemmelig over de to tilbageværende sommerfilm:

”Vi føler, at Disney og Warner viser deres tiltro til biograferne ved at gøre dette, så vi vil gøre os ekstra umage,” siger Fithian til IndieWire.

Biografchefen vil dog ikke garantere en rekord-åbning til Christopher Nolans “Tenet”, da publikums lyst til at gå i biografen i de første uger efter genåbningen er uvis. Alligevel tror Fithian på succes for Nolan:

”De åbner ikke til de tal, som de ville have gjort for et år siden, men de får enorm omtale. Folk kommer til at elske ‘Tenet’ og vil dele det på sociale medier.”

Således vil “Tenet” få mulighed for at spille længere tid i biografen end ellers, da konkurrencen i en lang periode vil være begrænset. Derfor kan en juli-premiere til “Tenet” alligevel ende som en god forretning for Warner Bros.

Læs også ‘“Tenet” kan vinde Oscar for at redde biograferne’.

“Tenet” får dansk biografpremiere den 16. juli.


Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: