Selv om Steven Spielberg, Peter Jackson og J.J. Abrams blandt andre støtter op om Sean Parkers idé om at hjemmestreame film på premieredagen til en pris på 50 dollars, så er de amerikanske biografejere ikke lige så begejstrede.

Se også: Napster-skaber vil tilbyde film til hjemmebiografen på premieredagen

Det er særligt den høje pris, som gør, at Parkers Screening Room får det svært:

”Jeg synes ikke, at det her er en god idé, og jeg tvivler seriøst på, at filmselskaberne vil medvirke med det prisniveau. Det føles som en halvfærdig idé,” siger Tim League, chef for Alamo Drafthouse Cinema til The Hollywood Reporter.

Men også udfordringen af det såkaldte biografvindue, der giver biograferne monopol på visninger af premierefilm i flere måneder, før der åbnes op for hjemmebiografen, giver anledning til bekymring hos biograferne:

”Cinemark mener, at det her forslag må overvejes grundigt for at undgå, at biografvinduet bliver devauleret,” siger Mark Zoradi, chef hos Cinemark.

Med Screening Room vil det koste 50 dollars for at se en premierefilm derhjemme én gang i løbet af to døgn, hvor 20 dollars går til filmselskaberne for at stille deres biografpremierefilm til rådighed.

Desuden skal der investeres i en piratsikker boks til 150 dollars, som skal tilbyde den nye service. Derudover får køberen to biografbilletter med i købet, så de ikke vendes af med at gå i biografen, som biografejerne frygter ved den måske kommende ordning.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (11)
Gravatar

#1 Juiceren 7 år siden

50$ er da på ingen måde en høj pris i og med man jo kan være flere om at se filmen sammen?

Står og skal bestille billetter nu her til en biotur i New York (AMC Loews Lincoln Square).
Pris for Batman v. Superman for 2 personer: 43,98 $
Plus 2x 1.25$ kaldet "Convenience fee".
Samlet set 46,48 $!!

Det er jo så eksklusiv drikkevare og andre snacks som næppe holdes under 3.5$.

Så mon ikke "Det er særligt den høje pris, som gør, at Parkers Screening Room får det svært" skal skrives om til "den LAVE pris" ? :)
Gravatar

#2 Lard Hanson 7 år siden

Det er en meget høj pris for folk, der gerne vil se filmen alene, eller ikke har mulighed for at komme i biografen, f.eks. pga. sygdom eller handicap.
Gravatar

#3 Peteryde 7 år siden

piratsikker boks til 150 dollars Aha.

piratsikker boks
piratsikker boks
osv.

Godt nyt for film pirater. En splinter ny pirat sikker boks
Gravatar

#4 cain 7 år siden

Det er da klart. Biograferne tjener deres penge på et kunstigt skabt monopol. Selvfølgelig vil de ikke af med det. Skulle de fungere på almindelige markedsvilkår ville det jo kræve lukninger eller at de tænkte nyt i stedet for bare at tude.
Gravatar

#5 David Munch 7 år siden

Jeg kan slet ikke se hvorfor filmselskaberne ikke skulle være med på ideen, så længe de tjener lige så meget per film som de gjorde før i tiden. Lyder som mere biograftuderi.
Gravatar

#6 Stetso-G 7 år siden

Jeg var egentlig ret skeptisk overfor idéen. Men hvis biograferne synes, det er en dårlig idé, så skal det nok blive et hit.
Gravatar

#7 Kisbye 7 år siden

Savner lidt en kommentar fra Kim Pedersen, men han har måske helt opgivet at deltage i debatten herinde?
Imagine an elephant with the flu. One sneeze and it breaks it's bloody neck - Fukkatsu no hi AKA Virus (1980)
Gravatar

#8 Morten Vejlgaard Just 7 år siden

Kisbye (7) skrev:
Savner lidt en kommentar fra Kim Pedersen, men han har måske helt opgivet at deltage i debatten herinde?


Den er skam i den første nyhed om emnet: http://filmz.dk/napster-skaber-vil-tilbyde-film-ti...
Gravatar

#9 Kim Pedersen 7 år siden

Seneste udvikling:

- De amerikanske studier tvivler på at sikkerheden i forbindelse med The Screening Rooms 'piratsikrede' box.

- De amerikanske studiers begrejstring er ligeledes til at overse: Disney siger nej til at deltage.

- To af de største amerikanske biografkæder, Regal og Cinemark, siger nej til at deltage.

- De amerikanske studier vil have prisen for tjeneste op for at deltage.
Gravatar

#10 Nagash 7 år siden

Det er meget fint, at biograferne er skeptiske. Men jeg tvivler dog at de nægter at vise film af Spielberg, Jackson og Abrams bare i trods. Selvom de skulle blive tilgængelige på hjemmemarkedet samtidig med biograferne, så er de 3 instruktørers film en så sikker salgssucces, at biograferne nu nok tager dem ind alligevel. Det kan nemt være det er i protest, men man siger vel ikke nej til millionindtægter?

Men at boksen skulle være piratsikker er noget fis. Med mindre de udvikler et nyt videointerface, hvilket vil gøre alle nutidige TV inkompatible, så kan filmene kopieres. Der findes masser af HDMI splittere der kan omgå HDCP krypteringen (også HDCP 2.2) og dermed det bare at optage det på et capture card eller lignende. Eneste ulempe er, at det skal foregå realtime frem for træk og slip kopiering fra en blu-ray.

Skriv ny kommentar: