Der blev solgt 2,4 millioner DVD/Blu-Ray-skiver til den danske hjemmebiograf i 2017. Og der var primært tale om sikre køb i form af kendte franchises, sequels, prequels eller spinoffs.

Se også: Top 10: “Star Wars: The Last Jedi” topper i de danske biografer i 2017

Der er altså ikke noget, der tyder på, at de danske filmforbrugere tager store chancer, når de køber ind i fysiske formater til hjemmebiografen.

Således er Disney-animationen “Vaiana” samt animationsfilmen “Trolls” eneste to på årets top 10, som ikke stammer direkte fra et allerede kendt koncept.

Sammenligner man således med årets top 10 for biograferne, så blev der faktisk taget flere chancer med hele fire mere eller mindre originale film ud af de øverste 10.

Dansk Top 10-salg af film på DVD og Blu-Ray i 2017:

1. Rogue One: A Star Wars Story
2. Vaiana
3. Fantastiske skabninger og hvor de findes
4. Fast & Furious 8
5. Fifty Shades – I mørket
6. Trolls
7. Skønheden og Udyret
8. Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge
9. Klassefesten 3
10. Biler 3

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (23)
Gravatar

#1 Mejse 6 år siden

tja det er vel desværre ikke så overraskende, når salget falder så markant er det kun årets "stærkeste" film der bliver købt til hjemmebiografen i fysisk eksemplar.
Gravatar

#2 Mads47 6 år siden

Mejse (1) skrev:
tja det er vel desværre ikke så overraskende, når salget falder så markant er det kun årets "stærkeste" film der bliver købt til hjemmebiografen i fysisk eksemplar.


Jeg har altid købt fysiske medier og gør det stadig. Men idag køber jeg kun store blockbuster film og de film der er et must see. Da Stereo Studio eksisteret og Fona eksisteret købt jeg dog film i stor stil, der betød det ikke så meget om jeg havde set den, men om jeg kunne finde 4 film til 200 der var interessante.

Desværre er den tid forbi.
Gravatar

#3 Mejse 6 år siden

#2 jep helt samme situation her, beklageligvis må jeg indrømme jeg køber mindre og mindre hvert år.
Gravatar

#4 kblood 6 år siden

Jeg køber så få fysiske eksemplarer som muligt. At det er en stor blockbuster er sjældent nok, det skal helst have ramt helt plet både med yndlings genre og en film som sådan virkelig var noget jeg ikke rigtig havde set før, eller var gennemført virkeligt godt.

På det sidste har jeg holdt mig til at købe ting digitalt, som f.eks. serier og film på Steam siden de fik den mulighed. Jeg har overvejet film på Google Play men prisen er høj og kvaliteten er bare ikke god nok. En animeret Disney film f.eks. har både en dansk version og en engelsk version, og i begge tilfælde har de kun det ene lydspor selvom prisen er ret høj.
Gravatar

#5 Mejse 6 år siden

#4 det er jo lidt problemet i hvert fald for mig, det fysiske marked er døende og helt ærligt jeg er ved at løbe tør for plads, men det digitale marked virker bare stadig som om det er nyfødt, det opfylder slet ikke mine behov i hvert fald, blandt andet på grund af nogen af de ting du nævner.
Gravatar

#6 X&O 6 år siden

Det er jo klart når man ikke kan købe andet i butikkerne. På nettet skal man jo målrettet gå efter de mindre film, og der kan man nogle gange godt glemme de mindre film.
Gravatar

#7 Mads47 6 år siden

Det jeg ikke bryder mig om ved det digitale marked er at du ikke får samme kvalitet (lyd og billede) eller valg muligheder. Jeg elsker at kunne se alt ekstra materiale til mine yndlings film, alt fra Alien Franchisen, Star Wars til Lord of The Rings. Det er bare ikke noget der findes uden for det fysiske marked.

Jeg er ikke hopped med på den bølge i nu og tror der går langtid før jeg gør. Ud over netflix og viaplay, men ejer ingen digitale film i nu.
Gravatar

#8 Kim Pedersen 6 år siden

Må jeg lige minde om at det er forbrugerne selv der dræber de fysiske medier. Hvis en vare ikke sælges, er der ingen økonomisk bæredygtighed og så udgår varen.
Gravatar

#9 Mads47 6 år siden

Kim Pedersen (8) skrev:
Må jeg lige minde om at det er forbrugerne selv der dræber de fysiske medier. Hvis en vare ikke sælges, er der ingen økonomisk bæredygtighed og så udgår varen.


Synes det er lidt nemt at give hele skylden til forbrugerne, uden at tage højde for andre faktor som konkurrence. Det er klart at de fysiske fysiske medier dør ud når der kommer smarter, nemmere og mere praktiske alternativer. Især når vi snakker om den generelle forbruger og ikke film entusiaster.

Det er jo ikke en ny tendens vi ser.
Gravatar

#10 Mejse 6 år siden

#9 helt enig, og det er også blevet en del sværere faktisk at købe dem, bare lige smutte ned i den lokale fona eller hvad den anden nu hed og købe en håndfuld :)
nu skal man nærmest lede og man skal lede længe hvis man vil finde andet end de største film, jo jo så kan man bestille dem på nettet men hvis man alligevel går den vej, så er der bare nemmere alternativer hvor du ikke skal vente.

Skriv ny kommentar: