Ifølge den engelske avis The Guardian, er “Blade Runner” blevet kåret til alletiders bedste science fiction-film. Kåringen er foretaget af et panel af videnskabsmænd.
De 5 bedste science fiction-film ifølge videnskabsmændene blev: [list][li]1. “Blade Runner”[/li]
[li]2. “2001: A Space Odyssey”[/li]
[li]3. “Star Wars”/”The Empire Strikes Back”[/li]
[li]4. “Alien”[/li]
[li]5. “Solaris” (1972)[/li][/list]Klik på overskriften for at læse mere.
#11 Yoda 20 år siden
Ja, det ville undre andet Kadann ;-)
#12 filmz-Mifan 20 år siden
Hvor er din fantasi??? :D
#13 nakalay 20 år siden
#14 filmz-Bruce 20 år siden
Hvorledes en anden race opstået andetsteds i rummet skal se ud ved ingen af os vel. Så hvis Alien ikke er science fiction, tjaaa....så kan jeg ikke nævne een science fiction film overhovedet.
#15 filmz-mulver 20 år siden
Men jeg kan ikke se hvorfor Alien ikke skulle være sci-fi.
You can discover more about a person in an hour of play than in a year of conversation.
#16 filmz-Le Samouraï 20 år siden
Science fiction er, især i filmsammenhæng, mest at betragte som en ramme for historien. Du har ret i, at handlingen principielt burde kunne ske på et tidspunkt. Men i praksis så lægges der langt mere vægt på "fiction" end på "science", altså den videnskabelige korrekthed. Hvis man anlægger en "hard SF"-optik på genren og kun accepterer de rent videnskabeligt tænkbare handlinger, så vil man have decimeret science fiction på film til kun at omfatte meget få værker.
Jeg er forøvrigt ikke helt enig i, at Alien ikke indeholder "en kommentar til det samfund vi lever i". Dens beskrivelse af det klasseopdelte rumskib, med arbejderne nederst i maskinrummet, og storkapitalen, i form af The Company, som superskurk svarer da meget godt til 1970'ernes udbredte verdensopfattelse.
Lige så er det interessant at sammenligne med efterfølgeren Aliens, produceret på højdepunktet af 1980'ernes yuppie-tid: Her er det ikke længere storkapitalen i sig selv, der er skurken, men den blindt ambitiøse mellemleder, der vil ofre alle for at nå til tops.
#17 filmz-Le Samouraï 20 år siden
#15 - Netop den eventyrbogsagtige indledningstekst på Stjernekrigen er jo også George Lucas' forsøg på imødekomme enhver kritik ved klart at distancere sig fra science fiction-genren. Man kan ligesom ikke gå ud og skælde filmen ud for at være "dårlig science fiction", når den starter med at proklamere, at den skal opfattes som et eventyr. Det var et temmeligt smart træk, fordi Stjernekrigen som bekendt udkom på et tidspunkt, hvor den mere "hårde", videnskabelige sci-fi dominerede.
#18 coolflash 20 år siden
Hvor er Spaceballs henne på den liste!? :P
#19 filmz-mulver 20 år siden
Man kan derfor tit undre sig over at den ryger ind under Sci-fi genren.
You can discover more about a person in an hour of play than in a year of conversation.
#20 filmz-Randy Savage 20 år siden